La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Păi trebuie să poţi măsura ca să poţi controla, nu? Că doar nu te iei după degustători :biggrin: (sau audiofili).
 
Sper ca nu ati pierdut timpul weekendul asta cu prostii si ultima sansa de a va creste colesterolul de Craciun. :smile:

Maine poze cu sarmale.

Pofta buna! :biggrin:
 

Attachments

  • targ.jpg
    targ.jpg
    288.2 KB · Views: 52
De 3 weekends incoace fac test drives la carnati, nu mai gasesc unii ca lumea, cu gust "de casa" tipic romanesc; aia din poza par sa fie din clasa asta de produs. Pana in vara asta am avut o macelarie de legenda la mine in piata dar au inchis portile si am ramas fara sursa... si nu, chiar nu mai am pe nimeni in familie sa-i faca ca pe vremuri. :frown:
 
Eu am gasit niste carnati interesanti in piata Crangasi, la parter, pe centru. Nu sunt ca aia facuti in casa, dar se apropie mult.
 
Nu am gasit nicaieri de cumparat carnati ca cei de casa. Nu stiu daca e diferenta de reteta sau doar diferenta de gust intre porcul de ferma si cel care se plimba pe malul raului, dar efectul e clar.
 
Păi dacă nu mergeţi la târguri...
- Piaţa Unirii, perioada asta, sunt căsuţe din lemn în care se vând şi produse tradiţionale. Eu am luat... piept afumat de gâscă, 190 lei/kg, 45 de lei o bucăţică vai mama ei :smile: dar are un gust dumnezeiesc!
- Curtea Muzeului de Istorie Bucureşti, lângă Piaţa Universităţii: aproape în fiecare săptămână e târg de produse tradiţionale. Se mai ţine şi la Piaţa Matache din când în când. Am luat pastramă de berbecuţ, de vită, şorici de porc (overpriced, dar foarte foarte bun şi moale), brânză de burduf tradiţională, etc., etc. Găsiţi şi miere, şamd.
- Piaţa Rahova (!) - am găsit produse tradiţionale în încăperea aia cu brânzeturi şi lactate de casă: cârnaţi (vreo 4 feluri), lapte proaspăt, unt de casă (am luat 500g şi îl ţin în congelator, când se termină mai iau o tură).

Deci locuri sunt, interes să fie :smile:
 
In fiecare weekend in fata la Academia Militara e ceva ce eu numesc "targul mic", adica vreo douazeci de puncte de vanzare produse traditionale. Oferta nu e chiar asa diversificata si exista si risc de tzeapa daca nu gusti produsul, dar gasesti incepand cu vin / tuica / palinca, trecand prin urda / cas / branza / cascaval afumat si terminand cu carnati / slana si restul de carnuri. Bine, si suc de mere / zacusca / cozonaci / fructe / legume / muraturi, etc... Dar repet: PE GUSTATE!

Cam o data la 3 saptamani sau cand sunt sarbatori, in aceeasi locatie e "targul mare". Tot ce am spus mai sus dar la alta scara, producatori adevarati la standurile din centru plus gratare fumegand, sarmalute cu mamaliguta, gogosi calde si alte chestii care se consuma pe loc. Aici a fost facuta poza de mai sus.

Masina se parcheaza de preferinta pe una din cele doua terase de la intrarea in Academia Militara (la monumentul ala....).

La MTR (Muzeul taranului) e din cand in cand targ, produse parca mai bune decat mai sus dar putin mai scumpe. Uneori se plateste si intrarea (vreo 4 ron). Masina se lasa in parcarea gratuita (si goala) din Piata Victoriei).

In rest apar astfel de gherete si magazine cu "produse traditionale calitate garantata din inima Sibiului) dar care s-au dovedit toate a fi tzepe! :zbang:

PS: Si puteti si sa socializati la niste mici pe carbuni. :biggrin:
 
[Offtopic]Tu sper ca nu esti unul din cei pe care-i injur ca parcheaza in drum cand vin la acel targ :biggrin:[/offtopic]
 
Sorry. Eu parchez numai unde se intalnesc membrii BMWclub.ro. :biggrin: Nu, nu este o gluma. Au intalniri saptamanale pe terasa de sus de la Academie. Dezavantaj: trebuie sa urci multe trepte cu carnatii in spinare pana ajungi la masina. :frown:
 
Inca una

Salata aburinda (sau tocana crocanta), cu ce am gasit prin cutia de jos a frigiderului. 15 puncte daca identificati toate ingredientele (toate, am zis).
 

Attachments

  • salata aburinda.jpg
    salata aburinda.jpg
    346 KB · Views: 39
Confirmate:
rosii, castraveti, ardei grasi
Incerte:
marar, ceapa, pui?, masline. Unele masline seamana cu struguri -_-
 
Bine, multumim. Daca mananci zilnic 2-3 catei de usturoi, sta frumos la limita de jos a normalului. Sau inghiti capsule cu extract de vasc, paducel si usturoi si ai acelas rezultat.
 
Back
Top