La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by Quark, Jul 30, 2004.

  1. puterfixer

    puterfixer Administrator Sugar daddy

    În RO nu prea există gustul pentru carnea de vită. E și de înțeles, vaca e ținută pentru lapte și fătat mânji, abia când e bătrână sau se îmbolnăvește e sacrificată, și atunci carnea de vită pusă în vânzare e așa, doar ca să-și mai scoată proprietarul o ultimă sumă de bani de pe animal. Prin alte părți, vitele sunt crescute pentru a fi sacrificate, așa cum facem noi cu porcii, și atunci ai de unde alege carne de calitate foarte bună sau foarte foarte bună, sănătoasă, și atunci deja contează și talentul bucătarului de a o prepara cum trebuie. De-aia dacă în București aveam poftă de o friptură de vită, mai degrabă mergeam la vreun restaurant cu ștaif care importa vită și o prepara exemplar, decât la o carmangerie unde n-aveam acces la cărnuri bune.
     
    burebista and ipman like this.
  2. ursamajor

    ursamajor Toruk Makto

    Asta era odată. Ce se găsește acum pe piață numai de la producător nu e...
    Nici importatorii n-aduc carne de calitate la prețuri cinstite. Cine își permită să ia vită de Kobe sau alte exoticale de-astea? Mai bine o împănez cu ceva grăsime pe Bălțata Românească...
     
  3. puterfixer

    puterfixer Administrator Sugar daddy

    Și părinții au strâmbat din nas când i-am mai scos pe la restaurante. "Vită? Nu e bună." După ce-au gustat, s-au răzgândit. Dar într-adevăr e dificil să identifici o sursă bună în România. La ai mei, în Alba, șansele sunt practic nule. Aici, iau din piață direct de la fermier carne proaspătă, chiar mă poate anunța din timp ce urmează să taie și dacă vreau ceva, și dacă țin cu tot dinadinsul mă pot duce la fermă să cunosc toate orătăniile. Așa îmi toacă pe loc niște mușchi de vită din care fac acasă un burger excelent. Sau vreo friptană de-aia ținută-n baiț 24h și numa' un pic trecută pe la căldură, să prindă toată aroma înăuntru. Nom.
     
  4. Neo

    Neo Motan agresif Sugar daddy

    De fiecare dată când am musafiri și-i duc la restaurantul local "de fripturi" îmi strâmbă din nas la vită și-și iau pui sau risotto. Like srsly. Why not visit Lithuania then :biggrin:

    Lithuanian women are awesome :3
     
  5. Quark

    Quark zis şi Brucan Sugar daddy

    Si uite asa, incet, incet, mancand vitel, ne dam seama ca nu e chiar asa rea carnea de cal. :biggrin: Eu stau departe de.
     
  6. Neo

    Neo Motan agresif Sugar daddy

    Sunt curios dacă ai mâncat o friptură de vită făcută cum trebuie, dintr-o sursă bună. Ca pasionat de cărnuri eu nu-mi pot imagina cum ai putea refuza așa ceva :biggrin: Sau să nu-ți placă :biggrin:
     
  7. Thor

    Thor Membru Senior Sugar daddy

    Pe lângă subiect, dar vaca fată viței...

    Poate de-aia nu e carnea de vită bună, pentru că e de cal de fapt.
     
    puterfixer and Neo like this.
  8. Pache

    Pache Administrator Sugar daddy

    Carnea de cal este foarte buna. Get over it.
     
    Neo likes this.
  9. Styr

    Styr Follower of the old ways Sugar daddy

    Cal, vită, veveriță, pârș, orice numa nu broccoli :tongue:
     
    lai, Thor, lauru'_balauru' and 2 others like this.
  10. Neo

    Neo Motan agresif Sugar daddy

    Săracu' puterfixer a uitat că mânzat!=mânz :biggrin:
     
  11. puterfixer

    puterfixer Administrator Sugar daddy

    Busted :biggrin: În apărarea mea, azi n-am băut cafea, așa că nici la această oră nu-s 100% sigur cum mă cheamă, darămite ce fată vaca. :biggrin: :biggrin:
     
    Neo likes this.
  12. Quark

    Quark zis şi Brucan Sugar daddy

    Culmea ghinionului: sa prinzi ANAF-ul la Dedulesti. :capu: Hint: totul era inchis. :sad:
     
  13. Neo

    Neo Motan agresif Sugar daddy

    Când am trecut pe acolo erau doar foarte mulți oameni și n-am mai oprit :smile:
     
  14. Quark

    Quark zis şi Brucan Sugar daddy

    22.15. Am deschis fereastra de la bucatarie. M-a pocnit un miros de friganele de mi s-au inmuiat genunchii. Pur si simplu uitasem ca exista asa ceva. :capu: Nevasta e pe keto. O sa vad maine unde pun neste chestii d'astea la tigaie. :biggrin:
     
  15. Thor

    Thor Membru Senior Sugar daddy

    Nu tigaie. În cuptor pe grătar.

    Am avut o revelatie în weekend când am aflat că se pot face frigărui pe grătarul de la cuptor. Sub el se pune tava ca să prindă ce se scurge din carne, eventual cu niște cartofi fierți feliați care să se rumenească. Ies absolut decente dacă în ultimele 5 minute se folosește și funcția de grill.

    PS: Puteam să jur că acel grătar se folosește doar pentru tăvile mai mici. Amazing...
     
  16. Quark

    Quark zis şi Brucan Sugar daddy

    In principiu se pot face multe lucruri pe gratarul de la cuptor: am incercat de ex. chiftele. Dar la o comparatie directa (cu cele prajite in ulei)... Vai mama lor. Bune de dar la arici. :tongue:
     
  17. ursamajor

    ursamajor Toruk Makto

    Friganele (un fel de șnițele din pâine :biggrin:), nu frigărui. Alea nu se pot face în cuptor. :wink:
    Aaa, am uitat să spun: ieri m-am aprovizionat cu ceva cârnați de Pleșcoi, în zonă fiind, pe la Ciolanu. :kul:
     
    Thor and Quark like this.
  18. Quark

    Quark zis şi Brucan Sugar daddy

    Ciolanu = Manastirea Ciolanu? Tabara de sculptura & stuff?
     
  19. ursamajor

    ursamajor Toruk Makto

    De fapt, am fost la locul de picnic dinainte de Mânăstire. Am sărbătorit ceva apoi am trecut și pe la biserică. De tabără sunt sătul. Dar grătarul a fost... dumnezeiesc. S-au consumat ceafă, pulpe dezosate și despielițate, mici și... scrumbii. :drool:
     
    Quark likes this.
  20. Quark

    Quark zis şi Brucan Sugar daddy

    Let me guess: gratar d'ala portabil, fier batranesc, 50 Lei, Auchan. :smile: L-ati inaugurat.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice