KVM prin TCP/IP

Marius '95

troubleShooter
M-am saturat sa raman pe dinafara.
Imi trebuie un "releu" KVM cu care sa obtin accesul de la distanta la un calc blocat. Imi trebuie tastatura si mouse pe PS/2 sau USB si video prin D-SUB. Sau placa interna care emuleza GPU, ca oricum e headless.

Deci care-i ala?
Multumesc.
 
E de rahat problema, fiindcă echipamentele (chiar și alea SH) sunt scumpe. Io am căutat ceva cu HDMI și nu pare să existe, da' de-alea cu VGA + USB gârlă, și mai multe alea cu VGA + PS/2. Rittal, Raritan, Aten, Avocent, HP, Fujitsu, cu 16 porturi... Și a nu se confunda cu KVM extenders, am văzut unele tot cu titulatura „KVM over IP” pentru simplul fapt că aveau porturi Ethernet, însă de fapt făceau doar extensie pentru semnal folosind infrastructura de cupru CAT5+ (fără switchuri sau alte echipamente active), cam la fel cum poți face extensie pentru semnalul video de la camerele de supraveghere video folosind cablu torsadat. Meh.

Teoretic ți-ar trebui 1) un router în care să poți face VPN, și 2) un KVM over IP. Așa nu expui KVM-ul la internet. Indiferent pe ce port obscur l-ai pune, am foarte mari îndoieli privind securitatea acestor echipamente și frecvența inexistentă a actualizărilor de firmware.
 
Last edited:
Vad ceea ce se cheama "remote management card" pentru hp-uri si compaq-uri la preturi mai mult decat decente. Alea merg doar cu acele servere/MB sau merg adaptate cumva si la ceva universal?
Gen asta
 
Placa aia e o interfață externă opțională pentru circuitele BMC ale plăcii de bază. N-ai placa de bază Dell compatibilă 100% cu acel DRAC/4, nu faci nimic cu placa aia. Nici monitorizare, nici power on/off, nici nimic.
 
Plăci de-alea de remote management am și eu vreo 2-3. Doar de mirat la ele (e un calculator întreg pe ele), că în rest nu prea ai la ce le folosi dacă le-ai scos din serverul în care erau. Unele au și alimentare externă. Dacă te uiți atent au mufe proprietare, care se conectează la mufa echivalentă de pe MB, pentru chestii 100% hardware (de tipul recuperare de BIOS remote).

Pe de altă parte, asta ar trebui să facă chestia aia hulită de toată lumea, Management Engine de la Intel :smile:.
 
N-am chestia aia hulita de la Intel. :smile:
Asta? Vad un cip ATI Rage XL pe ea, deci teoretic ar trebui sa emuleze direct macar un VGA.
 
Back
Top