korby's hardware ride

Exactly my point. Sau ai impresia că un sistem de puterea asta consumă 150W?
 
Nu, impresia generala e ca un sistem de puterea asta este inutil. E ca si cum ai avea Ferrari in Bucuresti, cam la fel de util este. Dar ghici ce, consumul tot mare e si prin Bucuresti. :mda:

Sa nu se inteleaga ca am vreo problema cu cei care-si iau sisteme d-astea. Sunt banii lor, poa' sa-i sparga pe ce vor ei, ce le produce lor orgasme virtuale si nu numai. :biggrin: Ar fi chiar culmea sa am tocmai eu o problema, cand am dat cat am dat pe scule audio...

Ca o paranteza, de statistica, sistemul meu cu Intel I5-4670K 3.8ghz si Gigabyte HD7850 OC consuma ~45W in idle, ~140-170W in diverse jocuri si ~210-220W in chestii gen furmark+prime. Chestia asta se poate raci perfect inaudibil inclusiv in load, d-asta sunt si socat cand citesc aici despre 70 de grade la chipset de 4.1W TDP (conform specificatiilor date de Intel) deci ma intreb ce d-zeu se intampla acolo de-i totul asa de cald si mai ales de ce, cu ce scop final, ce anume are nevoie de asemenea fabrica de caldura. La mine performanta e suficienta in absolut orice joc, poate si din cauza ca nu suport antialiasingul, care pe langa faptul ca transforma aliasingul in blur (bleah) mai baga inevitabil si ceva input lag (indiferent de framerate) deci ma deranjeaza si la feeling, nu doar la ochi. Asta e norocul meu, scap mai ieftin. :smile:

Dar cum spuneam, sunt banii tai. Daca as avea o obiectie aceasta ar fi pozitionarea boxelor, care sus pe polita sigur suna muuult mai prost decat ar trebui. :frown:
 
Pentru Farmville si un word processor consumi 30W, nu 150. Un sistem cu video integrat poate duce Starcraft 2 cu mai putin de 100W, am unul prin casa. Cu diferenta pana la 150 pui o placa video ceva mai serioasa, fara multe litere la sfarsit.

Oricum nu asta e ideea. Consum de 400+ W la un computer este un trend care a disparut o data cu gamerii care faceau cooling cu azot lichid ca sa obtina 500MHz in plus si o data cu placile video SLI, s-au dus in istorie precum hipiotii si sferele fatetate cu oglinzi de pe vremea disco. O fi avand flower power aspecte interesante, dar s-a dus.

Merge, dar cum merge? Ai încercat vreodată să vezi cum este cu bătălii între 2 armate full (sau chiar mai multe, dar discutăm strict 2v2)? Evident există a+move, dar discutăm de un om care ar vrea și să facă ceva micro pe-acolo :smile:

O placă video serioasă, care să ducă un FPS modern, consumă în jur de 200W. Singură.

În ziua de astâzi nu prea sunt mulți gameri, că așa să pornești un joc și să stai 15-20 de minute în el înțeleg, merge cu (aproape) orice. Dar nu să joci a.î. să fii și competitiv și/sau bun. Quake 3 mergea și pe PII@400Mhz, că îți trăgea o sacadare fix în momentul cheie este total altceva. De-aia existau oameni care făceau water cooling pentru 500MHz în plus, acum 500MHz în plus pe proc obții și cu cooling stock, cel puțin la Intel.

As a side-note, sursele Super Flower sunt absolut geniale.

Ar fi ok să facem un split? Tot vroiam să-mi iau Wolfenstein The New Order și să văd cum se mișcă, putem să facem e-peen swinging acolo - chiar sunt curios cum merge pe un sistem care trage 150W din priză cu detaliile maxed out :biggrin:
 
So here we are, tanc nou. La fel ca și data trecută, avem un mâț foarte interesat de noua jucărie. :smile:

DSCF0835.jpg

N-o să o dau în detalii tehnice, există review-uri pe toate gardurile. Da, e considerabil mai mare decât Antec P183. Aveam niște ventilatoare Corsair SP120 noi nouțe - intenționam să le folosesc la o răcire improvizată de placă video, da' nu a fost să fie, așa că au rămas neatinse - pe care le-am pus în rama din fața carcasei. Sunt puse pe controller-ul carcasei, la 7V sunt excelente. La 12V vâjâie un pic, dar nu pare să fie nevoie de atâta vânt.

DSCF0837.jpg DSCF0839.jpg DSCF0841.jpg

Și cam așa arată, în sfârșit am spațiu de manevră. Pt. prima dată în mulți ani, am folosit tăvițele pt. HDD-uri pentru... HDD-uri. Cu o mică modificare, am folosit garnituri rămase de la un vechi Antec, fiind ceva mai groase decât cele incluse în pachetul din carcasă. Am folosit ventilatoarele originale ale carcasei, prinse cu șuruburi clasice și puse garniturile incluse. Nu-mi prea place, parcă zumzăie, așa că o să remediez folosind prinderile mele din cauciuc.

DSCF0843.jpg DSCF0846.jpg

Placa de bază nu-mi permite să controlez ventilatoare pe mufa de PWR FAN, așa că am folosit un cablu din pachetul ventilatoarelor Corsair, cu care stă undeva la 800 RPM, scăzut de la 1050-1100 RPM cât au standard. Celelalte două sunt controlate de placă și stau undeva sub 700 RPM.

Și toată șandramaua iese cam 10cm de sub birou. Fcuk. :smile:

DSCF0848.jpg DSCF0853.jpg


Deja am în gând mici modificări. Am făcut rost de cabluri SATA ceva mai scurte - de-alea roșii, dar cu clemă și sunt de 26AWG, la fel ca și cablurile incluse în pachetul plăcilor de bază. Și cablul ăla de la placa de sunet mă zgârie pe ochi, o să fie nevoie să-l schimb.

That's all folks.

PS: placa video e GTX780. Radeon-u' 290 s-a hotărât să dea colțu'.
 
Last edited by a moderator:
Stai linistit ca pisicul nu-i interesat de continut, doar de cutia de carton. Sunt obsedate de cutii, in special cele de carton, numai acolo ar sta daca le-ai lasa. :smile:

Ai un talent deosebit la facut poze in asa fel incat sa nu se inteleaga cum arata calculatorul. :tongue:
 
Stai linistit ca pisicul nu-i interesat de continut, doar de cutia de carton. Sunt obsedate de cutii, in special cele de carton, numai acolo ar sta daca le-ai lasa. :smile:

Ai un talent deosebit la facut poze in asa fel incat sa nu se inteleaga cum arata calculatorul. :tongue:
Asta știu, toate cutiile le atacă. :smile:
Care talent, ce-i ăla? De-aia caut o cameră mai de treabă. :tongue: Sau te referi la unghiuri? Tips & tricks are more than welcome!
Sau cum se numeste noua carcasa...
Scrie pe cutie băi răule! Cum e cu procesoarele alea?
 
Noul membru al casei. Deocamdată rulează Windows Server 2012 R2 de pe un HDD de laptop, un Hitachi de 320GB, scos din ProBook-ul cu Celeron. Prins bine. Spumă power! Deocamdată rămâne aşa până fac rost de un SSD, când o să mai experimentez cu FreeNAS şi XPEnology.

I-am pus şi o placă video MSI N210-MD1GD3H/LP, pt. a avea acces la HDMI. Toate bune şi frumoase, placa stă pe la 40*C, ceea ce nu-i o problemă. Aparent. Toată căldura urcă în sursă, deci se cam turează bâzâitoare. Nu foarte deranjant, bănuiesc că o să mă obişnuiesc. Sau scot puşca la ventilatorul ăla.

Memoria cu care a venit serveraşul este produsă de Hynix, evident branded HP.

Şi poziţia în care plănuiesc să-l stabilizez, sub TV. Ignoraţi, vă rog, cablurile din fundal. Se va ajunge şi la bandă matisantă sau pat de cablu pt. a face totu' frumos, toate la timpul lor.
 

Attachments

  • DSCF0929.jpg
    DSCF0929.jpg
    119.2 KB · Views: 47
  • DSCF0936.jpg
    DSCF0936.jpg
    128 KB · Views: 45
  • DSCF0938.jpg
    DSCF0938.jpg
    120 KB · Views: 46
  • DSCF0940.jpg
    DSCF0940.jpg
    120.5 KB · Views: 45
  • DSCF0950.jpg
    DSCF0950.jpg
    90.8 KB · Views: 50
  • DSCF0935.jpg
    DSCF0935.jpg
    128.3 KB · Views: 45
De când n-am mai postat am făcut ceva modificări la dungeon. Între timp imprimanta s-a întors cu faţa spre mine.

Nimic impresionant în ultimul timp. După luni de teste cu serverul, a fost stabilizat cândva pe la sfârşitul lunii iunie: Windows Server 2012 R2 pe un Kingston V300 120GB, Samsung HD103SJ (F3) 1TB, Seagate SV35 ST2000VX000 2TB, Seagate SV35 ST3000VX000 3TB şi Western Digital WD30PURX 3TB. Samsung-ul intenţionez să-l returnez în PC şi să fac rost de un HDD de 4TB - să văd când mai prind ceva la preţ fain.

Serveraşul e media player, storage şi seedbox. Upload în ataşament.

Şi am idei pt. viitor (nu tocmai apropiat). un cabinet rack (probabil Xcab) de 18U, pe post de adăpost pt. server, router şi switch, plus un UPS rackabil, poate şi un PDU cu 7 prize, stuff like that.
 

Attachments

  • 001.jpg
    001.jpg
    72.2 KB · Views: 38
  • 002.jpg
    002.jpg
    67.9 KB · Views: 44
  • 003.jpg
    003.jpg
    72.2 KB · Views: 41
  • 004.jpg
    004.jpg
    81.2 KB · Views: 40
  • Untitled.png
    Untitled.png
    14.3 KB · Views: 42
Noii veniţi în familion:

Intel NUC6I3SYH (şchiop).
Samsung MZ-75E250B/EU 250GB 850 EVO.
Kingston KVR21S15S8/4.
A4Tech 7100N (Tastatură GR-85 + Mouse G7-630N).
Dell P2414H.
Cablu mDP - DP Delock 82698.
Nu se văd în poze: căşti Hercules HDP DJ-PRO M1001.

Samsung-ul S5611 e pe-aci de la Crăciun. Nu-i rău.


Ca să scap de un set de boxe sau de un soundbar, am tras un cablu jack-RCA până în amplif, ca să am sunet şi de pe NUC. Ceva nu-i convine şi am zgomot de fond (ceva fâş-fâş) pe cele două canale (unul de la PC, celălalt de la NUC) - indiferent de mufele RCA folosite. Aceeaşi problemă şi cu cablu jack-jack. Am conectat telefonul cu jack-RCA în loc de NUC, n-am fâş-fâş. Now what?


IMG_0419.jpg IMG_0412.jpg
 
De curiozitate de unde ai luat NUC ul? Caut si eu asa ceva insa nu prea am vazut la vanzare SH (sunt vreo 2 pe CG, dar mai bine iau nou decat sa dau cat cer baietii pe acolo)
 
L-am luat nou, e abia lansat.

http://www.intend.ro/unitate-centrala-intel-nuc-boxnuc6i3syh/


O să fie interesant de întors alimentatorul în prelungitor, da' o să încerc pe seară. Am luat și alte cabluri jack-RCA să am la îndemână. 'om vedea.

Ce n-am menționat: abţibildurile de pe birou au fost date jos, cablul boxelor a fost schimbat cu unul mai sănătos şi a fost ascuns într-un pat de cablu tras de la poliţă până în spatele PC-ului.

Also, cablul UTP dintre NUC și switch e prea lung. Am pus unul de 25cm. :biggrin: O să fac o țigănie și confecționez unul de vreo 10cm.
 
Tăt la fel.

Am încercat alte cabluri jack-RCA, trase chiar şi prin faţa biroului. Acum am ca şi prelungitoare un APC PF8VNT3-GR şi un Well EXTS-4S3M-WL, am conectat şi la alte două prize din cameră. Am încercat încă un prelungitor no-name şi mai subţirel, am sucit ştecherele între ele, în mai multe socket-uri, ştechere introduse invers în priză, nada. O mică ameliorare s-a simţit când am tras curentul din altă cameră. N-am avut cum să le conectez direct în perete, dar am încercat doar cu ele două în prelungitor. Cu cablurile jack-RCA ce le-am adus azi se aude mai nasol decât cu ce aveam eu deja.

NUC-ul singur pe amplif sau direct în căşti nu are zgomot de fond. Poate doar puţin fâsâit când e în amplif, care se aude doar când îmi bag urechea în boxe, dar aşa se aude oricum.

De menţionat că ambele alimentatoare nu au împământare. Încerc să fac rost de un altul pt. amplif, mai greu pt. NUC.


Şi să fie din cauză că-i şchiop (i-am rupt un şurub/picior), că şi explodez.
 
Back
Top