korby's hardware ride

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Glue gun = bad idea pe bobine da' cum crezi tu.

În funcție de ce placă video ai există shit to untick ca să dezactivezi ecranul suplimentar. Sau click dreapta pe desktop => screen resolution -> selectezi TVul și dai disable display din drop down list.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
Glue gun = bad idea pe bobine da' cum crezi tu.
I'm listening...

În funcție de ce placă video ai există shit to untick ca să dezactivezi ecranul suplimentar. Sau click dreapta pe desktop => screen resolution -> selectezi TVul și dai disable display din drop down list.
iNvidia GTX560. Sau așa. Mulțam.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
I'm listening...
Bobinele respective, în funcție de designul interior al sursei, se pot încălzi destul de mult. Rezultă mult glue din ăla scurs peste tot. Imo caută shrink wrapping suficient de mare și pune d-ăla pe bobine.
 

termita

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Messages
257
Nu poti sa pui cele doua "ecrane" sa fie colt in colt? ca sa nu mai aiba laturi comune.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
Bobinele respective, în funcție de designul interior al sursei, se pot încălzi destul de mult. Rezultă mult glue din ăla scurs peste tot. Imo caută shrink wrapping suficient de mare și pune d-ăla pe bobine.
Şi din fabrică nu tot adeziv d-ăla au? :smile: Oricum nu pun cât să le îmbăiez, dau un pic la baza bobinei să se aşeze mai bine. Şi nu prea are de unde căldură pe aşa sistem. Caut heatshrink, da' parcă văd că găsesc numai la metru. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
Eh, coil noise... mult succes în a-l rezolva cu un pistol de lipici fierbinte. Unele bobine și transformatoare sunt scufundate în lac pentru a umple spațiul dintre spire sau tole și a le înțepeni. Dar lacul se usucă și nu intră chiar peste tot, și uite cum o spiră undeva prin interior poate avea loc de mișcare suficient cât să vibreze în spectrul sonic sau ultrasonic. Tu cu lipiciul ăla din exterior poate atenuezi din vibrațiile unei spire exterioare sau o bobină cu sârmă groasă și doar câteva înfășurări, că altfel... slabe șanse.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
Măcar încerc. Unlike others. :smile:

Un pitic de Seasonic S12-II de 330w mi-ar place, dar sigur ar avea aceleaşi sau măcar probleme similare.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
De câteva luni am pe raft o placă 6800 Ultra "moartă". În noaptea asta mi-a trecut prin cap s-o bag în sistem să văd ce zice. Curaţată bine, trântit un AC Accelero + ventilator pe ea şi am obţinut următoarele: monitor conectat pe oricare DVI, artefacte. Monitor conectat pe VGA cu adaptor pe DVI stâng, artefacte şi imagine verzuie. VGA cu adaptor pe DVI din dreapta, ceva artefacte la început care dispar ulterior şi o imagine predominant mov. Sistemul a pornit fără probleme, am putut să mă învârt nestingherit, doar că totul era... mov, ca şi cum cablul e defect sau nu era bine conectat. Am încercat cu două bucăţi din fiecare; două monitoare, două cabluri VGA şi două cabluri DVI, la fel a făcut.

Zilele astea o duc la un reflow. Poate, poate.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
And here we are. Nu-i foarte estetic, dar cam asta se poate în carcasa asta. Având în vedere că ideea era să ţină piesele grămadă şi să adie un pic de vânt, bănuiesc că e de ajuns.
Nu-s prea mulţumit de cum a ieşit toată socoteala cu carcasa pe masă. Am luat în calcul şi posibilitatea asta, aşa că o să ajungă lângă birou şi sistemul principal îl mut în stânga biroului.
 

Attachments

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Daca vrei sa videzi carcasa s-ar putea sa reusesti in configuratia aia de coolere, in care toate scot aerul afara. :smile: Ala de pe fata ar cam trebui sa bage aer...
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
What... how did that even... oh, for fcuk's sake. :smile: It'll be fixed. Soon™.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
Între timp m-am răzgândit serios, aşa că am desfiinţat sistemul şi am pus laptop-ul în loc. Cam aşa a ieşit socoteala. După aproape 15 ani de folosire am pensionat vechiul prelungitor şi am tras totul printr-un APC PF8VNT3-GR, plus un contor de curent pt. sistem. De când n-am mai dat detalii pe-aci m-am ales şi cu un Seagate SV35 de 2TB, astfel că am două HDD-uri prinse cu elastice şi am fost nevoit să mut mai jos unitatea optică. Am pus şi front-panel USB 3.0, nu pt. că-i nevoie, dar de ce nu...
Vizibile prin poze: monitor Dell U2311H la hub-ul căruia am pus două cabluri, mini şi micro USB pt. alimentarea telefoanelor (nu merg ca şi cabluri de date), căşti Sennheiser HD215, prelungitoare USB 3.0 trase din spatele plăcii de bază, tastatură MS Sidewinder X4, mouse A4Tech Bloody v3, pad-uri Mionix Alioth 320 şi Ozone Ground Level S, boxe CjC nu-ştiu-cât şi laptop HP ProBook 4530s (Celeron B840, 2+4 GB DDR3, grafică integrată HD3000 şi HDD de 320 GB) cu mouse Canyon CNR-MSOW06R.

Io nu-s aşa Metrix ca şi Mr. Anderson să sârmuiesc şi căblăraiele din afara sistemului, da' nu refuz sugestii, băgaţi.

PS: Da, sistemul stă pe două rânduri de biscuiţi. M-am gândit să renunţ la ei şi să-l aşez pe roţi, da' nu s-a concretizat pt. că n-am găsit roţi potrivite.
 

Attachments

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Daca nu scoti-bagi toata ziua cele 2 cabluri de alimentare telefon le poti baga in porturile USB de pe spate, ca monitorul ala are 4 USB ports.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,852
La cât sunt de scurte am preferat să le pun pe lateral pt. că aşez telefoanele pe boxa din stânga. Altfel ar sta cam atârnate, am monitorul dat la maxim pe înălţime.

De asemenea, laptop-ul l-am pus pe nişte picioruşe din cauciuc, autoadezive, ca să respire ceva mai uşor.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
What is the point?

A venit frate-meu cu o placa video la mine si mi-a zis sa o bag in calculator. Ceva AMD 290X parca. L-am trimis cu ea inapoi ca nu aveam ce face cu ea, cu vechiul HD 7770 merge bine tot ce folosesc si inca nu am gasit ceva care sa vrea mai mult.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Brutus, sunt doar curios. Cine stie ce killer app sau joc misto are Korby si nu am auzit de el?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
În ultimul timp s-au cam plafonat plăcile grafice, așa că nu e extrem de grav dacă iei ceva high-end (dar nu bleeding edge, unde plătești doar ideea de a avea cea mai tare placă). Anul trecut pe vremea asta am luat 7870 cu 1000 de lei, acum echivalentul (R9 270) e ~800 lei, adică nu s-a devalorizat extraordinar de mult. Pe de altă parte, dacă aș fi luat un 7990 (4000 de lei în aceeași perioadă) o placă echivalentă de acum e R9 290-ul lui korby, la mai puțin de jumătate din preț.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu de-asta intrebam; nelamurirea mea consta in 2 aspecte:
- nu am nimic prin casa care sa aibe ce sa faca cu o placa video mai rapida. Exista asa ceva? Cam toate jocurile s-au plafonat destul de jos ca cerinte ca sa acopere un public cat mai larg
- imi displace profund ideea de caldura si zgomot data de o placa video de 150-200W fata de vreo 75W cat are placa video curenta, mai ales ca nici nu pot spune "face ca turbina de pe elicopter, dar uite ce bine se vede XXX in full HD cu setari pe Ultra"
 
Top Bottom