korby's hardware ride

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
That might take a while. :smile:

Am pus acum carcasa sursei, mai rămân 13cm până în ventilator. Un HDD are 14.5cm, iar lăţimea carcasei e de 15cm. No-no.
Eu mă gândeam să fac ca şi în sistemul principal, HDD suspendat pe elastice în cage-u' de 5.25", dar în cazul ăla n-aş putea să trag firele de la front-panel cum mi-am propus. Mai rămâne de văzut, până/dacă nu rezolv sursa nu definitivez nimic. Alternativa e Spire 420W (la asta chiar dau vina pe tine, să nu te aud! :tongue:), sursă care nu mă încântă.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,367
Inseamna ca trebuie sa caut alta solutie, sau alta carcasa. Vroiam sa-l pun rotit cu 90 de grade, cum sta si acum. Ceva de genul asta, pozele sunt mai vechi, acum am alta placa video dar in rest nu s-a schimbat nimic...

 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Buretele pus pe sursă?
Eu m-am resemnat şi l-am pus cum se vede, e un HDD slim, oricum nu prea câr-câr el.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,283
Ăăăăăm câmp magnetic din sursă care-ți corupe datele pe discul aflat în proximitate?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Asta-i ca şi aia cu cablul de alimentare trecut pe lângă RAM şi din cauza asta nu se mai puteau OC memoriile la fel? Haidii bre...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,242
Ăăăăăm câmp magnetic din sursă care-ți corupe datele pe discul aflat în proximitate?

Trebuie sa fie al naibii de tare campul ala magnetic, sa treaca de doua carcase metalice (de la sursa si hdd) si sa mai fie si suficient de puternic la suprafata hdd-ului.

Ăăăăăm câmp magnetic din sursă care-ți corupe datele pe discul aflat în proximitate?

Trebuie sa fie al naibii de tare campul ala magnetic, sa treaca de doua carcase metalice (de la sursa si hdd) si sa mai fie si suficient de puternic la suprafata hdd-ului.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
... sau alta carcasa.
E şi aia o variantă, asta are, totuşi, tabla cam subţire. Da, ştiu, am luat-o cu 90 de lei, să nu mă mai plâng atât. I can't. :tongue:
În caz că v-aţi "jucat" cu aşa ceva, îmi aminteşte de Floston Excordo.

Mai bag 50 de lei şi iau 610 în loc de 210? Sau stau pe G31? Sau îmi bag picioarele şi iau un G2030 pe o placă super-integrată? :hihi:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Tu ce vrei sa obtii in urma acestui proces intelectual profund de incercari si esecuri urmate de intrebari si raspunsuri?

Ultimul computer pe care l-am construit acum vreo 2 saptamani e un home made server temporar de development si procesul a fost simplu: "imi trebuie 32 GB de RAM", din lista de preturi 4x8GB era singura varianta acceptabila, "imi trebuie minim 4 cores" si am gasit un 6 core prin zona, "imi trebuie o placa de baza care sa accepte aceste componente" si "imi trebuie 2 discuri, unul pentru baze de date si unul pentru logs" iar la final "imi trebuie o carcasa si o sursa in care sa bag astea". Dupa o zi deja instalam de zor SQL 2012, SP 2010, Visual Studio si alte balarii si de atunci niste omuleti fac de zor development pentru o aplicatie noua. Tu investesti mai mult efort intelectual decat e cazul, nu iti iei nevasta pentru 50 de ani ca sa fii extrem de prudent si sa faci mega-analize, faci un computer mediu cu o tehnologie foarte matura, cu diferente neinteresante intre optiuni si cu despicatul firului de par in 2^32 - asta din urma e singura provocare reala in tot procesul.

PC este commodity, nu rocket science. Gaseste un hobby mai interesant, vei avea satisfactii mai mari.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,973
PC-ul ca hobby a murit odată cu Sandy Bridge :smile:

Io-s puțin cam speriat, era hobby-ul meu preferat, fwcking with hardware, acum mă tot gândesc între fotografie, excursii, machete și actually playing games și toate par total neinteresante - poate doar partea cu excursiile să fie ceva ceva mai interesantă, dar să te ducă ghidul de mânuță prin locații prestabilite mi se pare puțin cam trist.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Cica se numeste evolutie :tongue:

Excursiile fara ghid s-au inventat inaintea celor cu ghid si inca sunt permise de lege. Pana vor fi interzise poti sa incerci (pentru ca tot ce e bun e imoral, ilegal sau ingrasa).
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Tu ce vrei sa obtii in urma acestui proces intelectual profund de incercari si esecuri urmate de intrebari si raspunsuri?
Plăcinte. :happydork:


Hobby, ne-hobby, nu despre asta e vorba acum. E sistemul secundar din casă, care e absolut necesar și sunt nehotărât încotro s-o iau cu configurația.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,367
Man 610 nu-ti ofera nimic in plus fata de 210, adica tot nu merge decent niciun joc, iar decodare DXVA pentru filme ambele stiu sa faca la fel de bine. Un 630 cam tripleaza performanta in gaming, dar tot nu e folosibila in rezolutie 1080p decat la jocuri din generatia Quake 3 deci... ramai cu acel 210 si multa sanatate. :smile:

Buretele pus pe sursă?
Prea aproape de caldura degajata de placa video. Slotul de 5.25 inch imi trebuie pentru un rack de HDD deci nici acolo nu e loc disponibil. Momentan nu pot renunta la WD Black, am incercat si a fost epic fail, iar asta caraie de plange cainele daca sta in contact cu carcasa. Un SSD mai mare este prea scump momentan, iar asta mic se umple mult prea usor. Deci una peste alta se pare ca intradevar am nevoie de o carcasa ceva mai mare...

Scuze pentru semi-deturnarea topicului. :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
630 nu este cu răcire de-asta. Deci nu. :tongue: De jocuri nu (prea) e cazul, am nevoie de performanţă doar de un pic mai bună decât cu G31, aşa că să sperăm că asta-i de ajuns. Monitorul ştie maxim 1680*1050 şi cam singura chestie care se poate apropia de 1080p este... YouTube. La sursă nu mă încumet, e lipitură groasă la conectorul de reţea şi eu am doar un ciocănel de 25W, aşa că m-oi duce zilele următoare prin vecini.

Da' ce placă ai de radiază căldură aşa mare, e f'un GTX690 pasiv? :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,367
Nu degaja multa caldura dar nici ventilatie nu ar fi prin zona; dupa cum poti vedea si in pozele de mai sus, sunt adeptul unui sistem perfect silentios in detrimentul performantei maxime, asta insemnand coolere de 12 cm sub 500 rpm. :goofy: Acum ventilatorul care baga aer in sistem sufla peste HDD si-l tine sub 40 de grade, dar fara acel cooler atinge rapid 50+ grade - modelele Black nu sunt deloc "green" iar faptul ca sta pe un burete il incalzeste si mai tare.

Sistemul este si principala sursa de sunet hi-fi, iar cand asculti muzica cu cat zgomotul ambiental este mai jos cu atat mai bine / mai usor auzi detalii care altfel ti-ar scapa, mai ales la volume mici-medii. La ce ma joc eu e suficient un I5 2500k (cu frecvente default, doar un mic turbo boost la 4ghz in caz de incarcare doar pe 1 sau 2 core) si HD7850OC cu ventilatoarele blocate din driver la 25% - by default erau la 40% minim si faceau ca avionul desi placa avea gheata la mal, chiar si blocate la 25% placa tot nu se supraincalzeste in gaming. :mda: Deci nici placa video nu misca suficient de mult aer ca sa poata raci si o componenta aflata dedesubt...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
E sistemul secundar din casă, care e absolut necesar și sunt nehotărât încotro s-o iau cu configurația.
Pai ce vrei sa faci din el, sistem multimedia, browsing, office? Ca vad ca jocurile nu prea te intereseaza.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
All of the above. Puţin multimedia, jocuri spre deloc: Sims 2, Worms, Bomberman.

Pe TV rulez filmele de pe sistemul principal. Dar nu-mi prea place să tot conectez şi să deconectez cablu' HDMI. Am vreo metodă soft să "dezactivez" TV-ul astfel încât să nu ma duc cu mouse-ul până la vecini odată ce ajung la marginea ecranului?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Cu ce mă ajută să am aceeaşi imagine atât pe monitor, cât şi pe TV?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Ca nu iti mai iasa cursorul din ecran. Nu te ajuta la nimic sa ai aceeasi imagine, voiai o metoda de a dezactiva TV-ul fara sa scoti cablul HDMI, ti-am sugerat o metoda.
 
Last edited:

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Yeah, well... uh, right. Da.

Astăzi am înlocuit conectorul sursei, cu greu, dar a ieșit. Dar acum parcă e mai accentuat coil-noise-u'. :mda: Fac rost de glue-gun și lipesc bobinele mai binișor, în ăștia aproximativ 6 ani de când o am s-a cam uscat lipiciul pe acolo.
 
Top Bottom