Jucării

Neo

The Good Doctor
Inspirat de posturile 6 si 7 din acest thread, am zis sa facem o mica retrospectiva a jucarelelor noastre non-IT. Fara intrebari de genul "da' tu te mai joci cu asa ceva?!".
Pur si simplu mi se par relaxante la privit. Si pana ma mobilizez sa imi scot si sa imi reconditionez trenuletele electrice, here's my baby :biggrin: Evident ca am dat putin cu letconul pe ea, altfel era prea fada :goofy:
Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4

Linkuri oficiale:
Carisma, modelul propriu-zis si ceva specificatii.


Ceva idei cum sa o modific in asa fel incat sa mai creasca din viteza aia de soparla? Adica cica ar prinde 25Km/h...dar nu prea pare. Oricum nu prea am avut unde sa ii intind muschii :frown:
 
Last edited by a moderator:
Btw, ce-i cu avioanele alea electrice chinezeşti super ieftine care se găsesc prin Carrefour sau pe-aici. Chiar zboară?
 
Din cate se pare, ar trebui. Desi eu as merge pe un elicopteras din ala cu motor cu combustibil. Daca as avea si timp de aeromodelism...:frown: Din pacate de pe camin nu merge lansat nimic. Eventual o barca direct in Dambovita :biggrin:
 
Well, nici navomodelism nu e rău. Asta îmi aduce aminte de planurile de a pune zbaturi pe maşina mea şi un sistem de flotoare din sticle de plastic :biggrin:.
 
Navomodelismul este super, la fel ca si aeromodelismul, pacat ca nu mai este pasiune pentru aceste lucruri :frown:.
Oricum ambele cer mult timp liber, pasiune si nu in ultimul rand bani.
Am facut cateva planari cu parapanta si este superb, vreau sa fac scoala de zbor in vara asta, in concediu. Pacat ca nu sint locuri de parapanta aproape de Bucuresti :frown:, atunci m-as fi zbatut mai mult si mi-as fi cumparat si echipament.
 
Hehe ... amintiri de demult. Inca mai am o nava acasa, pe biblioteca. Nefunctionala, ca la vremea respectiva o telecomanda costa o avere si era fabricata in RDG.
Un prieten s-a apucat de aeromodele. O sa incerc si asta. Am incercat si automodelism.
 
Am vazut un aeromodel superb undeva pe langa Deva, era mai mult un planor, tipul il ridica din motor sus pe deal, apoi il lasa sa planeze usurel. Era silentios, demontabil, avea multa pluta in structura din cate tin eu minte. Superb oricum, iar tipul nu mai era de mult un copil, ba chiar venise cu sotia si copiii la picnic acolo.
 
Vorba aia, care e diferenţa între un bărbat şi un copil? Preţul jucăriilor :biggrin:.
 
Când eram prin şcoala primară şi tatăl meu mai trecea prin ţară mai făceam câte un aeromodel captiv (comanda pe sârme de 15 m). Motoare şi elici aveam cumpărate, restul le făceam noi: fuselaj, aripi şi ampenaje din lemn, rezervor de combustibil din tablă subţire de cupru lipită cu letconul, conducte din tuburi de perfuzie. Era distractiv, umpleam baia de fum şi de ulei de ricin când testam motoarele, dar nu prea aveam ocazia să mai şi zboare. Ultimul la care am lucrat a fost un bimotor, dar nu a apucat să zboare niciodată. E undeva la ţară într-un pod, fuselajul nu e furniruit complet.

miahi, avionul ăla zboară. Am primit unul cadou de la colegii de servici, m-am distrat un pic cu el. Dar e rudimentar, toate comenzile se fac din motoare: virajul din turaţia diferită a motoarelor, profunzimea din turaţia combinată (opreşti motoarele pentru picaj, accelerezi la maxim pentru cambraj). Nu are controlul axei longitudinale, adică nu poţi face tonouri. Şi aripa e foarte fragilă, e un soi de polistiren expandat. Elicele sunt consumabile, se rup la câteva aterizări (aterizarea e de fapt prăbuşire) şi vin 2 buc. de rezervă. Per total, face mai puţin decât preţul afişat :frown:
 
Originally posted by andreea cerulean
Am vazut un aeromodel superb undeva pe langa Deva, era mai mult un planor, tipul il ridica din motor sus pe deal, apoi il lasa sa planeze usurel. Era silentios, demontabil, avea multa pluta in structura din cate tin eu minte.
Era cumva un motodeltaplan?
 
Prefer un motodeltaplan cu motor de motocicletă japoneză. Compact, uşor, puternic, consum rezonabil să zbori 2-300 km fără realimentare (la numai 60-70 km/h), e o jucărie cu care trăieşti experienţa zborului pe pielea proprie. Dezavantajul e că pe vreme proastă (vânt, ploaie, zăpadă) e inutilizabil.
 
Ca un fost navomodelist intervin si eu.
Din pacate nu mai am timp pentru acesta pasiune. Pentru a practica navomodelism (machetism in general) iti trebuie foarte multa indemanare, rabdare si timp. In general pe o macheta se lucreaza la nivel de minim un an in regim de 4 are pe zi (ma refer la o macheta la scara si care sa corespunda cat mai mult cu realitate, sa fie cat mai detaliata). Mai mult, ai nevoie de scule si materiale care nici nu sunt sigur ca le gasiti pe toate drumurile. Stiu, unii vor replica ca nu este asa dar a construi ceva care este scos din cutie si asamblat nu este modelism.
 
Poze, ceva, cu navomodele? :smile:
De acord ca nu e modelism sa asamblezi ceea ce e intr-o cutie, insa lipsa acuta de timp pe care o resimtim toti ne mai face sa mai alegem si astfel de surogate :frown:
 
Cu si despre noaua mea meteahna

:kill:

De mic tin minte ca am fost fascinat de arme de foc si tot ce tine de ele. Un var de-al meu a lucrat la paza penitenciarelor si primul pistol adevarat la el l-am vazut. Era un Carpati mare si greu (cel putin pentru mine, care nu cred sa fi avut mai mult de 5 ani). A facut o impresie puternica.

La noi in Romania legea nu permite cetatenilor sa poarte arme cu glont (in alte scopuri decat vanatoare), si in Militie (pardon, Politie) n-am vrut sa ma bag. Asa ca am optat pentru altceva atunci cand am avut ocazia. "Altceva-ul" asta se numeste airsoft. E un sport practicat in echipa, un fel de Counter-Strike IRL, in care participantii folosesc imitatii dupa arme reale si trag unii dupa altii cu bile de plastic. Mult mai tactic decat paintball-ul, jocul presupune rabdare talent si echipament adecvat pentru a fi jucat la un nivel "competitiv", dar poate fi practicat oricand ca mijloc de relaxare cu prietenii intr-o dupa-amiaza. Din cate stiu, la noi in tara sunt doar cateva cluburi de airsoft, care se intalnesc aproape in fiecare week-end pe undeva pe la Cernica pentru meciuri amicale. Pentru a juca este necesara o arma (imitatie dupa pistol, arma automata, arma cu luneta samd.), bile si o masca pentru fata. Echipamentul este optional, dar conteaza foarte mult atunci cand nu vrei sa fii vazut strecurandu-te mai aproape de adversar. Accesoriile (diverse dispozitive de ochire, amortizoare, incarcatoare de capacitate sporita sau componente customizate pentru arme) sunt de obicei mai scumpe, dar nici ele nu sunt absolut necesare intr-un meci intre prieteni. Per total, pentru a practica airsoft intr-un mod neprofesionist, echipamentul, cu tot cu bile, masca si o arma de incepator nu ar trebui sa coste mai mult de 350 de dolari. Okay... nu e la fel de ieftin ca fotbalul, dar nimic nu se compara (pentru mine cel putin) cu bucuria de a vedea un sir de bb's infigandu-se in camuflajul unui adversar neatent.
 
Din pacate m-am rupt de domeniu din '89 si nu mai am decat ramasitele de la un submarin care a fost asamblat intr-o sticla cu apa. Din pacate la transport rasina cu care era a cedat si s-a facut bucati. Poze din acea perioada nu mai am, iar diplomele zac pe undeva asa ca nu mai conteaza. Oricum pe vremea lui impuscatul se lucra prin casele pionerilor sau pe la UTC. Acum nici nu mai stiu daca mai exista cluburi la care sa mai poti merge sa construiesti sau sa te sustina in competitii, daca se mai tin.
 
Audi A4 3.0l V6.
Prietenii ştiu de ce :biggrin:
 

Attachments

  • Copy of IMG_0334.jpg
    Copy of IMG_0334.jpg
    110.9 KB · Views: 149
Ce-am găsit prin "pod". Mai am şi 124608 de vagoane plus ceva "km" de şină.

Din păcate, 80% din şine sunt oxidate. O curbă cu alimentarea am letconuit-o eu cât m-am priceput şi pare ok, dar cu restul trebuie făcut rost de un instrument de ascuţit cuţite şi purces la treabă.

Câteva întrebări dacă mai are cineva ceva de genul (scală TT, 1:120, 12mm). Sau dacă are idee ca principiu :biggrin: Locomotivele sunt obosite sau alimentatorul? După câteva ture pe circuitul improvizat locomotivele merg în hopuri (ba max power, ba se opresc complet).

De unde cumpăr placaj de 18mm? Mă gândesc să încropesc un peisaj în care să includ 1-2 munţi, un port, evident trenul, un aeroport, etc. Vasele şi avioanele le-oi produce de la Diverta and stuff. Sfaturi cu munţii? Mă gândeam la reţeta clasică ziare cocoloş + pânză gipsată + gips de modelism pe deasupra apoi vopsit + trântit ceva ierburi, pavaje, străzi, apă, etc.

Discutam cu miahi cum ar merge integrat aşa ceva prin casă. Am întâlnit un caz în care omul avea tavan fals şi macheta completă cobora din acesta la apăsarea unui buton, dar mi se pare groaznic de complicat şi vreau să mă relaxez privind un trenuleţ cum se învârte până la tavanul fals :biggrin:
 

Attachments

  • Image013.jpg
    Image013.jpg
    49.3 KB · Views: 93
Back
Top