Jocuri noi, addon-uri, ştiri

Role-play nu înseamnă să fii și marele erou, și pixda care ai găsit-o în nuj ce boschet, și dwarf-ul mereu beat care se împiedică în propria-și secure, și câinele pet al hunterului, și toate astea în același timp :what:

It kinda does, actually. :biggrin:

Dar pentru că nu toată lumea (ohai, slackers!) agreează asta, există mereu un easymode în care se folosesc automatizări a.î. să nu le mai porți de grijă celorlalți.
 
Ce e interesant e că tot tărăboiul ăsta de a avea grijă de un party de X oameni e exact inversul unul RPG.
Role-Playing Game - adică intri în pielea unui personaj. Ăla customizabil, căruia îi pui barbă lată, ochi albi şi alte alea. Unu' singur! Altfel ar fi multi-role playing game.
Da' mă rog, câte bordeie, atâtea obiceie. Eu unul ştiu că am pe ce să mă obsedez o vreme de-acu' încolo, şi pică numai bine Mass Effect 2, că la The Saboteur mai vreo 40 de targets şi termin tot free-play-ul.
 
D&D conţine conceptul de party. Da, teoretic fiecare jucător cu caracterul lui, dar ar fi prea complicat de aplicat într-un joc single-player. Un singur caracter bun la toate e cam ciudat într-un univers bazat pe sau inspirat din astfel de reguli.
 
N-am zis unul singur bun la toate, dar ăilalţi să-şi poarte de grijă cât-de-cât independent, nu cu un AI groaznic (gen dă fuga la atac fix în gura lupului), nu fragili cât cuprinde (gen se dă cu gaibaracele-n sus după două lovituri) şi nu overpowered (gen începe lupta şi tu faci naveta între inamicii care pică morţi înainte să ajungi tu acolo).
Din punctul ăsta de vedere, Dungeon Siege a fost perfect; puteai să le zici celorlalţi NPC din party să se concentreze ori pe ăia mici şi tu aveai liber la boşi sau mobs mai tough, ori invers şi te distrai cu plevuşca.
Asta mi-a displăcut iar în DAO, parcă aveai un party de cretini care nu îşi cunoşteau puterile; trebuie să le zici pas cu pas: "dă cu stânga, foloseşte puterea X, apără-te cu scutul, mai dă o dată la gioale, fugi de ăla că eşti pe roşu", etc. Dacă îmi plăcea asta, mă făceam păpuşar la Ţăndărică...
 
Asta mi-a displăcut iar în DAO, parcă aveai un party de cretini care nu îşi cunoşteau puterile
Asta se dezvolta in timp, ai o abilitate de a conduce si ei devin mai buni invatand de la tine. Este RPG, nu primesti TOT mura in gura de la inceput. :tongue:
 
Ok, nu-ţi place genul, atunci stai mai departe de BioWare, că ei vin de la Baldur's Gate şi Neverwinter Nights, în care micromanagement-ul e de bază. Şi există multe patterns la ei :biggrin:.
 
Ce îmi place la RPG-urile multi-char e că au potențial multiplayer ridicat. În Dungeon Siege jocul single player se putea juca în 2-4 doar că fiecare își controla propriul personaj, față de jocurile multiplayer clasice unde campaniile single player nu se pot reproduce multiplayer și rămân doar niște misiuni idioate gen capture the flag :tongue:uke:

În DAO nu știu dacă vor scoate opțiune de multiplayer, dar în afară de Fade e al naibii de simplu de făcut - jocul are deja 4 personaje, se poate împărți controlul la 2 (fiecare câte 2 personaje), 3 sau 4 dar devine complet real-time, e greu să coordonezi pauzele tactice cu 4 oameni în 4 locuri diferite. Pe LAN în schimb ar fi boboc.
 
Pentru multiplayer RPG exista MMORPG. :biggrin:
In Dragonaj, e frustrant jonglatu' personajelor la inceput, insa o data ce reusesti sa le creezi niste preseturi solide totul devine mult mai simplu.
Si mi-am adus aminte ce uras la Mass Effect: optiunile de dialog ale lu' Sheppard. Imi aduce aminte de Irina Nistor: una scrie pe ecran alta zice personaj. Care este.
 
Nu am auzit de nici un MMORPG cu poveste precum DAO, iar un raid party de 16 oameni e întrecut (negativ) doar de sexul în grup cu lumina stinsă. E altă treabă, tocmai de-aia am menționat campaniile singleplayer pentru că astea au de obicei o poveste bine închegată, nu doar "un nou boss in town, hai să-l radem, cât mai mulți și cât mai tari și apoi împărțim items între noi". O fi și aia distractiv pentru unii, dar nu pentru to(n)ți.
 
La Diverta din Plazza Romania vazusem acum cateva saptamani MS Flight Simulator X cadou cu un mouse, pachetul era vreo 50 de lei, sau cu tastatura la vreo 100 de lei.
 
Back
Top