Job-uri la companii serioase

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Mi-am luat libertatea de a redenumi acest thread, de a-l face sticky şi de a-l muta la o secţiune unde oricine are acces.

Câteva reguli de respectat în acest topic:
- postaţi aici doar job-urile serioase, disponibile la companii respectabile; desigur, termenul de „serios” e discutabil, dar o primă filtrare se poate face;
- nu purtaţi discuţii complexe pe marginea ofertelor; dacă aveţi ceva de comentat şi care are şanse mari să degenereze într-o discuţie lungă, deschideţi thread nou;
- moderatorii sunt rugaţi să elimine din thread (prin ştergere sau split) posturile care nu respectă cerinţele expuse mai sus, precum şi cele care pot genera discuţii contradictorii.

Mulţumesc,
Rabbit.



La competitie cu alti colegi forumisti, se cauta candidati pentru doua joburi:

1. Specialist suport SharePoint 2003 sau chiar 2007 (MOS). Se prefigureaza un job linistit, interesant ca si continut si onorabil recompensat. In functie de disponibilitatea personala in timp se pot face si chestii mai interesante. Locul de munca ar fi in cladirea HP (angajatorul NU este HP) cea noua de pe Dimitrie Pompeiu (100m de statia de metrou Pipera). Se ofera conditii foarte decente de lucru, atmosfera pozitiva si echipamente si sisteme moderne: orice nevoie reala de echipamente se satisface.

2. Entry level manager in IT. Manager incepator fara experienta, cu aplicatie spre tehnica, capabil sa conduca mici proiecte de dezvoltare (furnizori externi, nu va face programare) si implementare aplicatii si in timp sa conduca echipe si proiecte mai mari. Va avea ocazia sa invete diverse chestii intr-o companie foarte mare (non-IT), sa munceasca pana la epuizare (urmata de o moarte infioratoare) sau sa plece acasa la ora 5:30, sa aibe parte de un job interesant (spun altii) si sa fie recompensat onorabil. Flex-work e o optiune deschisa dupa perioada de acomodare, laptopul si linia de Internet acasa nu sunt beneficii ci unelte de munca necesare.

Daca exista doritori sau cunoasteti doritori, please PM. By the way, fluent English is mandatory. The company, internal clients and management are US based, just the local pain in the @$$ (direct manager) is Romanian.
 
Hai că mă bag şi eu cu o ofertă.
Compania ofertantă: Oracle.
Tip job: GIT Service Response Analyst (pre limba noastră: Helpdesk)
Program: 16:00-01:00
Ce se cere: Cunoştinţe bune IT (nu exagerate), cunoaşterea foarte bună a limbii engleze plus oricare dintre următoarele: franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, mandarină, coreeană, japoneză (nivel conversaţional + termeni tehnici).
Ce se oferă: Salariu negociabil (decent spre atractiv, depinde de calităţile voastre de negociatori), laptop acasă, VPN, transport plătit de companie (la sfărşitul programului), posibilităţi reale de avansare, cursuri de specializare plătite de angajator.
Pentru detalii, PM me sau Yahoo me.
 
Update pentru pozitia 1:
- in job content intra si administrarea unei duzini de servere bazate pe MS Server 2003, SE si EE, 64 si 32 de biti, precum si cateva SQL 2000 si SQL 2005; de asemenea ceva VMware; un minim de training se poate face on the job, dar un minim de cunostinte generale sunt necesare
- pentru Microsoft Office Sharepoint Server 2007 se ofera chiar ceva training (cursurile Microsoft la o companie certificata) daca se fac aranjamentele in timp util
- salariul este negociabil - pe bune, limitele sunt date doar de cunostintele si seriozitatea candidatului
- se accepta si studenti in masura in care pot lucra 8 ore pe zi, luni-vineri
 
Şi oferta mea este încă disponibilă (m-am angajat pe unul din posturile disponibile, este mai mult decât OK).
 
Job Offer - Analyst Product Acceptance

With a national coverage of the three areas of expertise: recruitment of personnel, training programs and professional appraisal projects, SALES CONSULTING (www.salesconsulting.ro), is the Transylvanian leading company in Human Resources consulting that became established on the Romanian market.
ANALYST PRODUCT ACCEPTANCE

Our client is the world's leading mobile telecommunications company, providing a wide range of services including voice and data communications.

Role: Ensure that the predefined service level agreements and internal quality standards are met by administrating and supporting the data warehouse application.


Responsibilities:

- Define test cases and scenarios, based on use cases and business acceptance criteria
- Develop automated test scripts, and design automated performance, stress and volume tests
- Plan the testing process and activities
- Perform testing activities
- Analyze errors and provide feedback to the project team
- Document thoroughly all activities and deliverables along testing process, according to Product Acceptance Standards

Requirements:

- University degree, preferable “Automatics and Computers”, “Mathematics – Informatics”,
- Knowledge of operating Systems: Solaris, HP-UX, Linux, Windows NT, Windows 2000, Windows 2003
- Knowledge of networking TCP/IP, UDP, ICMP
- Knowledge of RDBMS: ORACLE, MS SQL, MySQL
- Knowledge of programming: Java, PL/SQL, C, Visual Basic
- Knowledge of network services: telnet, ftp, ssh, http/https
- Knowledge of specific testing tools: Load Runner, Win Runner, Quick Test, Rational ClearQuest, Mercury Test Director
- Driving licence.

To apply for the job please send your CV at alexandra.covaci@salesconsulting.ro
or call at 0740 33 22 12
 
Update pentru pozitia 1: salariul este foarte negociabil, dar pozitia e disponibila pana pe 20 iulie. Daca nu se ocupa exista planul B.
 
Update: pozitiile au fost ocupate la timp. Mai e disponibila una tehnica, bine platita dar nu prea interesanta: suport servere Windows si masini virtuale, aplicatii web, lucru cu furnizorii de aplicatii.
 
Pentru ofertanţii de posturi: nu sunteţi la mica publicitate (gratuită), ci aţi intrat în groapa leilor. Aici daţi de oameni inteligenţi şi versaţi, aşa că ar trebui să aveţi o ofertă cu adevărat serioasă, şi posibilitatea să demonstraţi asta la cerere. Dacă vă gândiţi că puneţi oferte la plezneală, să vă pregătiţi pentru răspunsuri acide. E chiar recomandat să ţineţi cartoteca adânc băgată-n pantaloni.

Pentru chibiţi: vă cred că mai puteţi exprima în 1 milion de feluri diferite mesajul „fraiere, te bagi slugă la stăpân, lol”, dar de asemenea atitudini chiar ne putem lipsi. Dacă nu vă interesează job-ul şi nu aveţi ceva inteligent de spus la adresa mesajului sau firmei, vă rog să vă găsiţi un alt loc unde să practicaţi mişto-ul ca sport de performanţă.

Stimă şi spor. :smile:
 
Cauta Ubisoft Romania muncitori pentru plantatie, dupa cum urmeaza:

Senior LIVE QA Engineer (automated tests)
Java Tools (Backend Software Developer)
Senior Web Developer
Backend Software Developer for Silent Hunter Online
Frontend Software Developer for Silent Hunter Online
Game Designer for Silent Hunter Online

Cica daca va recomand eu si va angajeaza imi dau bani.:angel:
 
No offense. Dar.
Dacă nu specifici marje salariale, poţi la fel de bine să postezi pe MyJob, ăia care trimit newsletter de genul "nu eşti un câine, de ce te compari cu unul?".
 
Păi e companie serioasă, cu cât mai puțin cu atât mai bine, că e criză. Când s-a "pierdut" ultimul excel cu salariile :biggrin:?

Eu nu-mi aduc aminte să fi văzut pe la vreun anunț de job IT mențiuni de salariu, și nici în interviuri nu se discută asta prea repede. Dai teste, interviuri, etc, după care ajungi la discuții de tipul "ah, păi la noi e mai challenging, ai oportunitatea să faci parte dintr-o echipă nu-știu-cum, etc". Da, e mai challenging să vii acasă cu bani mai puțini.
 
Tocmai de-aia ziceam: XF nu muşcă la descrieri vagi.
Eu am aflat marje salariale la anumite companii, şi din câte am auzit Ubisoft nu prea e... hm, "desirable".
La modul general, tăcerea asta legată de salarizare e tipic românească. În ţări cu rahat mai parfumat se menţionează marja salarială direct în anunţ (UK, IE, DE, uneori FR).
 
Haha, da, desigur. Sunt convins că ți se spune marja salarială, problema este că nu întotdeauna ajungi acolo, chiar și-n țări civilizate. Sau ai impresia că ăștia au intresul să plătească best rates de pe piață?
 
Măcar se vede că încearcă să filtreze. Pentru că la unii și HR-ul costă. Pentru intermediari (headhunters) e important să rezolve problema cât mai rapid și cu preț cât mai bun, pentru că și ei primesc ~10% din salariul tău dacă ești acceptat.
Discuție pe LinkedIn said:
First, please forgive me for contacting you in this manner. I know Freddie was in touch with you earlier on in the year but I'm contacting you again in case your situation has changed. [...]
Our client is offering between €40 - €62k, plus regular bonuses, pay reviews & large company benefits. However, our client is prepared to be flexible with regards to package & is prepared to pay more to attract the right candidate.
 
Măi omule, te-ai schimbat, şi nu în bine. Ce dracu, pun ăia cinism în mâncare în UK or what? O fi vremea, dracu ştie, cert e că văd multe cazuri de-astea pe-acolo.
Ce ţi se pare mai bine, să vezi un anunţ de genul "ofer între 10 şi 15 lei pentru jobul X" sau să vezi "Caut om pentru jobul X"? Poate că sunt un programator Java care nu urmăreşte piaţa, nu ştie marjele salariale, câştig 8 lei la firma la care lucrez, mă uit să văd ce mai e pe piaţă. Dacă tot ce văd sunt anunţuri gen "Caut programator Java" fără nicio marjă salarială, habar n-am dacă 8 lei e foarte mult, foarte puţin sau exact cât trebuie. Deci mă duc la interviuri, pierd timp, recruiter-ul pierde timp, îmi ofer+ 6 lei, nimeni nu câştigă, toţi sunt frustraţi. Pe de altă parte, dacă văd că firma Ţ oferă pentru un post de programator Java între 10 şi 15 lei, mă duc la interviuri şi ştiu că dacă mă vând bine şi ştiu meserie pot aproape să-mi dublez salariul.
Of course, firma Ţ s-ar putea să fie un ţepar care zice 10-15 şi oferă 5-7, dar vorba merge şi piaţa nu e aşa de mare, soon enough or să primească fix pix aplicaţii, cel mult 2-3 pakis la fel de ţepari ca ei.

Pe de altă parte, în România s-a rămas la metodologia asta secretistă, bazată pe concepţia cum că angajatul e mereu un sclav şi angajatorul poate să-i dea la buci inclusiv în timpul procesului de recrutare.
 
Măcar se vede că încearcă să filtreze. Pentru că la unii și HR-ul costă. Pentru intermediari (headhunters) e important să rezolve problema cât mai rapid și cu preț cât mai bun, pentru că și ei primesc ~10% din salariul tău dacă ești acceptat.

Bhhhhhhmmmmhhhhhhhhahaha, HR. HR în UK? Chiar vrei să-ți dezvolt ce înseamnă fucking HR în UK?

Filtrează o pewlă cu colți, aia filtrează. Filtrează după 1. Nație 2. Studii, aka british > south africa > indian > restul și Oxford >>>>> all. Cred că nu trebuie să-ți traduc ce înseamnă asta. HR este serviciu de sales în UK, nu recrutare profi. Trafic cu carne vie mascat foarte frumos, ferească-te sfântu' să le și spui asta direct. Poți încerca să-i dai în judecată dar singurele chestii consumate sunt a) nervii tăi și b) finanțele tale.

War, hai să te angajezi aici, îți ofer eu cazare, pot să pun pariu cu tine că nu vei reuși să te angajezi pe post > învâtitor șef de burgeri la Mac dacă nu ai calificări luate în UK :wink: Nu este cinism, este realism, păcat că tot eviți să dai pieptul cu el :smile:

P.S.: vezi cazuri de-astea pentru că ajungi să vezi realitatea în față :wink: Se caută lucrătoare, nu regine. Nici măcar bondari. Și șansele de promovare sunt foarte bune. DACA treci de HR. Problema este că fără HR nu te poți angaja și oamenii din HR sunt submediocri comparați chiar și cu un gunoier român. Da, da, da, nu fac mișto. Te mâncă sfinții, cum se spune pe românește. Nu este cazul meu, ci al perechii, CV impecabil, nobody fucking cares, face voluntariat, unde i-au cerut (da, LOL, chiar și acolo) UK references. Are blue card de-un an+ și poate să-l folosească pe post de hârtie igienică, că de altceva nu-i bun. Evident, la Mac te primesc oricum ar fi, dar cam la nivelul ăla rămâi :wink:
 
Neo: Bă da' rău eşti.
Nici nu vreau să merg în UK, mi-e greaţă de mai tot ce-i British. Alegere personală. Aşa că n-au decât să fie cu nasul pe sus, treaba lor, eu în UK nu merg, punct. Am alte planuri, anyway.
Also attitude. Work on it. Ami mai zis, dar nu se-aude. Oh well.

lai: nu la modul în care pui problema :smile:
 
In care din ofertele de pe topicul asta s-a specificat salariul sau marja? In care oferta din tara asta se face chestia asta?
 
Back
Top