Is this fun or what? :D

Cred ca iti dai seama ca tu esti unul dintre cei mai informati pe forumul asta despre ce magazine sunt in Cluj :smile:. Cel mai simplu e sa te duci la un magazin de bijuterii ieftine :smile:D) si sa vandalizezi niste cercei care au tortite asemanatoare. Sigur nici tortilele lui Wolfie nu tin mai mult decat cele de la niste cercei ieftini.
 
korby, sarma-i sarma. Nu asta face diferenta intre cerceii ieftini si aia scumpi. Diferenta e la materialul folosit pentru cercel (daca e pretios sau nu), design si, cel mai important, marca :smile:.

Comentariile de la articolul asta sunt criminale. :haha:
 
Stiam ca exista doar pentru B/W, fara culori (sau doua culori, oricare ar fi ele). Era un articol in Stiinta si Tehnica acum vreo 15 ani.
 
Cat de mult evolueaza tehnologia in 15 ani :smile:. In curand pana si televizoarele o sa poata sa afiseze in culori... no wait, nevermind that :tongue:.
 
Articolul nu spune nimic despre cate culori se pot afisa. De fapt, se spune clar ca functioneaza in stilul ON/OFF, adica nici macar grayscale. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca ar fi evoluat.
 
Cred ca iti dai seama ca tu esti unul dintre cei mai informati pe forumul asta despre ce magazine sunt in Cluj :smile:. Cel mai simplu e sa te duci la un magazin de bijuterii ieftine :smile:D) si sa vandalizezi niste cercei care au tortite asemanatoare. Sigur nici tortilele lui Wolfie nu tin mai mult decat cele de la niste cercei ieftini.
Dacă eram chiar aşa de informat, nu întrebam. :biggrin: Mai sunt ceva oameni din Cluj pe-aci, de-aia m-am gândit să întreb.
 
Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca ar fi evoluat.
Yin said, "Within a certain range, it is possible also to tune the color of the material by simply rotating the microspheres."
Din asta eu inteleg ca se pot afisa mai multe tonuri ale aceleiasi culori. Si daca asezi in fiecare "pixel" mai multe sfere de culori diferite si fiecare poate afisa mare parte sau chiar toata gama de tonuri obtii un display multicolor. Era evolutia logica dupa 15 ani de cercetari. Si tinand cont de evolutia tehnicii in ultimii 15 ani chiar nu inteleg de ce esti asa reticent si neincrezator (pornind de la Win98 si terminand acum cu bilutele monocromatice). Daca citesti comentariile, motivul pentru care am pus si link-ul, o sa vezi ca asta a inteles cam tot cititorul.
Si intr-un articol de genul asta foarte greu o sa gasesti ceva scris "clar". Pentru lucruri clare si precise trebuie sa ai acces la documentatia tehnica, nu la o prezentare succinta de pe internet, prezentare facuta ca sa inteleaga tot omul ce fac bilutele alea acolo.
Si am ajuns la concluzia ca a evoluat din simplul motiv ca monocromatic este deja e-ink-ul. Asa ca marea descoperire a fost deja facute de ceva timp, era normal ca asta sa fie considerata o alta mare descoperire doar daca aducea ceva in plus, ca doar nu au stat pana acum sa reinventeze roata.

Restul era doar o tentativa personala de umor :smile:. Sper ca nu te-ai simtit lezat.
 
Nu, doar ca inca nu m-am obisnuit sa vad oameni uimiti de "noile" tehnologii care de fapt sunt vechi de zeci de ani.
 
Pai nu era nimeni uimit. Topicul este "Is this fun or what? :biggrin:". Postul se referea la comentariile amuzante la o stire. Stirea se referea la o tehnologie cu adevarat interesanta si cu multe aplicatii practice care se bazeaza pe o tehnologie veche.
Probabil ca esti complet anti-nou, judecand dupa reticenta pe care o manifesti pe toate topicurile fata de un sistem de operare vechi de 8 ani sau un hardware vechi de 5-6 dar incearca sa ii lasi pe ceilalti sa se bucure de o noutate. Care este relevanta faptului ca acum 15 ani a gasit unul bila monocroma?

Numeri pe degete tehnologiile nou dezvoltate si care nu se bazeaza deloc pe ceva vechi de 15 sau 50 de ani. Pacat ca la douazeci si ceva de ani esti inchistat in vechituri si posomorat si pe un topic de amuzament. La bancuri razi? Si alea sunt mereu bazate pe altele mai vechi.
Azi maine nu o sa te mai "fure" nici macar o fata... Aia e bazata pe un design de sute de mii sau milioane de ani. :biggrin:

Poate poti sa imi dai exemple de descoperiri complet noi. Deci nimic din transmisiuni de date sau semiconductori, de exemplu. Nici auto, ca si astea sunt de 100 de ani prin preajma. De fapt, nu cred ca exista vreun domeniu care sa nu isi aiba radacinile in descoperiri care sa aiba macar cativa ani.
Asa ca hai sa ne amuzam pe topicul asta si sa lasam "iubirea pentru vechi" pentru alta zi :wink:.
 
Postul se referea la comentariile amuzante la o stire.
Pai tocmai asta e (!), ca nu mi se pare amuzant faptul ca unii afla abia acum despre bilele alea si se minuneaza cate domenii de aplicare au.

Probabil ca esti complet anti-nou,
N-am inteles rationamentul. De unde concluzia ca sunt anti-nou? Fiind o tehnologie veche de cel putin 15 ani (acum 15 ani am auzit eu de ea), pana acum trebuia sa avem tot ce aberau aia in comentarii. Plus 32bit color.

Numeri pe degete tehnologiile nou dezvoltate si care nu se bazeaza deloc pe ceva vechi de 15 sau 50 de ani.
Corect. Si consider asta un lucru rau.

Pacat ca la douazeci si ceva de ani esti inchistat in vechituri si posomorat si pe un topic de amuzament.
Hai sa o mai repet o data: Nu sunt inchistat in vechituri, ci doar le consider mai bune decat ceea ce apare nou azi. Nu dezaprob "noul" in general, ci "noul" asta specific consumerismului care se creaza in zilele noastre.

Azi maine nu o sa te mai "fure" nici macar o fata... Aia e bazata pe un design de sute de mii sau milioane de ani. :biggrin:
Heh! Nu conteaza vechimea designului cata vreme protocolul de comunicatie este compatibil. S-ar putea totusi sa ai dreptate. Fac parte dintr-o nisa tehnologica din punctul asta de vedere - nu reusesc sa ma inteleg cu nimeni. :biggrin:
 
Extrase din nomenclatorul de meserii...

aburitor plută :tongue:
arzător email
autopsier la ecarisaj :eek:
caşerator şi şlefuitor de celuloid pentru carcase acordeoane
chevrasameş (?)
confecţioner corzi din intestine
confecţioner gămălii chibrituri :smile:
corhănitor (?)
dactilo-rotaprint :confused:
detector pierderi apă şi gaze :biggrin:

Mai departe vă las pe voi :smile:
 
Pentru cei ce se vor procopsi cu un bebe la un moment dat, citeva sfaturi ilustrate. :biggrin:

25k0ils.jpg
 
Back
Top