Is this fun or what? :D

Şi poze dintr-un unghi mai bun. Era destul de evident că e o problemă de perspectivă, cel puţin pentru ăştia care se mai joacă cu aparatu' foto din când în când.
 
Ironia sortii: Botul care a spamat pe forumul XF si a primit un ban e foarte bine primit:

Welcome to our newest member, VUBRIPLICIECE :biggrin:
 
Nice effect.
Fanul din faţă e un Antec pe low (cică @870rpm), cel din spate Nexus 12V @1000rpm. La setările-astea se mai percepe o mişcare; dacă pun Antec-ul pe mediu şi-l limitez cu dejtu' (logica bunului simţ îmi spune că la 1000rpm, greşesc?) imaginea palelor de la Nexus privite printre palele Antec-ului ajunge să fie statică.
Scuze pt calitate, e făcută cu tilifonu'.

LE: Greşesc. Am schimbat Antec-ul cu unul cu monitorizare, efectul e maxim la 1140 rpm fix. Faţă de Antec low@870, efectul e maxim @1200rpm. What gives?
 

Attachments

  • efect.jpg
    efect.jpg
    58.7 KB · Views: 52
Yup, ai descoperit un stroboscop. Acelasi efect il obtii daca filmezi ventilatorul, dar trebuie sa te sincronizezi cu camera.

Teoretic ar trebui sa mearga efectul la frecvente egale, ai efectul la viteze egale ale ventilatoarelor daca ai acelasi numar de pale. La ventilatoarele astea numarul uzual e 7, dar poate ai unul cu numar diferit - si atunci frecventa e diferita la viteze egale.
 
Am mai spus si ma repet, e gresit pe SPCR, setarea Low corespunde cu ~1200 RPM (cele 2 coolere personale stau pe la 1160) iar informatia asta se poate gasi fara probleme la Antec pe site; dealtfel de la greseala aia a si pornit mitul ca Antec e mai zgomotos la acelasi RPM ca alde Nexus sau naiba mai stie ce, de fapt e pur si simplu la turatie mai mare...
 
Credeam că termenul de stroboscop se referă numai la iluminarea intermitentă. Uite-aşa am mai aflat ceva. :smile:
Prima dată am căutat specificaţiile pe site-ul Antec, nu le-am găsit, aşa c-am căutat pe net. Culmea că prima dată am găsit pe-un forum valoarea de 870rpm, după aia pe spcr... Se pare că n-am căutat destul de bine.
 
A naibi DNS-uri :tongue:

Se pare ca nici in 2004 n-au avut noroc. DNS-urile ii uraste. :smile:
 

Attachments

  • xoop.JPG
    xoop.JPG
    176.1 KB · Views: 58
Back
Top