Is this fun or what? :D

Oricum, sa fim seriosi, iti place sa fii un ciudat si un neadaptat al vremurilor curente! :tongue:
Hei, nu-i nimic rau in asta, si in plus macar el a avut telefon in ultimii 7.5 ani, il stiu eu pe unu' care si-a luat abia acum vreo 1.2 ani...
 
hulubei, în mediul business încă se mai folosesc faxurile (live with it, e mult mai simplu să trimiţi un fax decât un mail - poţi să verifici dacă vrei), iar telefoane moderne care să suporte fax sunt puţine spre 0. De-asta încă mai vezi oameni care-şi permit să-şi cumpere un telefon pe zi cărând după ei cine ştie ce cărămidă antică, pentru că aia ştie să primească faxuri :smile:.
 
Înseamnă că mai am de mâncat o pâine până să văd oameni folosind mobilul pentru faxuri.
 
Tie ti-ar fi placut sa nu poti rula pe Vista programele scrise pt XP? In lumea asta exista odata o chestie utila numita "compatibilitate".
Sa le zici tu parintilor de 60 de ani "ti-am trimis pe email". Nu ti se pare mai simplu sa zici "Iti trimit un fax. Apasa butonul verde cand suna."
Sau, si mai bine, trimite tu email la Casa de Asigurari de Sanatate, sau la CNPDS. Vezi daca ti-l citeste cineva...
 
O sa intreb si eu o chestie. In activitatea medicala ai folosi ustensilele si metodele de acum 400 de ani doar ca sa mentii compatibilitatea cu ce inveti acum in facultate/training la locul de munca? :smile:

Eu inteleg ca compatibilitate si alte alea, dar solutia inteligenta era sa ai 2 randuri de "ustensile": 386 cu 256k RAM si Windows 0.1 cu patchul de Windows Vista, faxul (obligatoriu fabricat tot pe vremea aia, nu inclus in mobil ca-i prea modern), etc. pe de-o parte, iar pe partea cealalta ar avea un calculator eficient si relativ modern, un telefon modern care stie apelare vocala (sunt cu sutele, daca ai chef sa intrebi inainte sa cumperi, nu sa te arunci la el ca berbecul :biggrin:) si fax2mail sau mail2fax. :smile:

Pana la urma alegerea e a ta, dar sunt absolut sigur ca ai putea iesi in evidenta si ai putea fi special si fara martiriu, fara insistenta de a folosi "mortaciuni" pentru activitatea de zi cu zi in 2008. Hardware-ul din prima categorie te costa maruntis, deci efortul financiar nu e chiar urias. Solutii pentru compatibilitate exista (cazul asta fax2mail, mail2fax). Asta evident, daca vrei sa le cauti si sa le folosesti (din pacate nu au nimic iesit din comun, ceva cu care sa poti sa iei in evidenta, deci...). Sunt oameni care folosesc o cutie DOSBox ca sa joace jocurile vechi. Dar nu se chinuiesc sa-si desfasoare toata activitatea in halul asta.

E un model perfect de ineficienta. :smile:
 
Radiografiile s-au inventat acum 100 de ani, dar asta nu inseamna ca aruncam aparatura la gunoi doar fiindca acum avem RMN si ecografie.
La fel ca radiografia, faxul este un lucru util si ar trebui pastrat.
Sa-ti dau eu exemplu de ineficienta? Sa am un telefon mobil cu care sa pot apela ergonomic. Sa am al doilea telefon mobil in caz ca am nevoie de video call sau internet. Si sa am al treilea telefon + un cablu + un abonament Romtelecom pentru fax.
 
Tocmai ti-am dat solutia eficienta pentru fax. *2mail si mail2* (unde * este SMS, fax, orice iti imaginezi). Nu iti trebuie decat internet. Ai nevoie de Win98? Nu-i nimic. Intr-un sistem de cateva milioane poti sa rulezi Win98 in masina virtuala doar cand ai nevoie. Sau chiar ca dual-boot.
Inteleg pasiunea. Este exact ce face un overclocker cand ia o placa video de 2000lei si trage de ea pana ajunge la nivelul unei placi vide de... 2200lei. Este o pasiune, nu trebuie justificata de utilitate si eficienta. Pana la urma nici colectionarea timbrelor nu tine de eficienta.

Dar nu da vina pe "instrumentele moderne ale diavolului" :smile:. Absolut tot ce vrei se poate face cu 3 instrumente. Un sistem acceptabil, un telefon mai rasarit si o conexiune la internet. Trebuie doar sa cauti solutiile fara sa arunci vina. Acum e vina Nokia ca tu ai aruncat 3 salarii pe un telefon care nu face ce vrei tu? Era destul sa cauti pe net inainte sa il cumperi, in loc sa ajungi cu el acasa si sa cauti post-spendum ce stie sa faca apoi sa pasezi vina. Astea sunt probleme de utilizator, nu de lipsa de tehnologie.

Nu e deloc necesar sa te justifici in fata tuturor care te intreaba "de ce te obosesti cu fosile". Dar daca tot o faci, fa-o pe bune. Radiografiile se fac pe acelasi principiu, nu cu aceleasi aparate de acum 100 de ani. Sau asa ar trebui, doar ca suntem in Ro. Este inca un exemplu pe care ti l-ai dat singur care demonstreaza conceptul de "modern". In principal mai rapid, mai eficient, mai ieftin, mai comod. Si pentru ca o sa te legi de "ieftin", pentru mine timpul e cea mai scumpa resursa. Si prefer sa dau 2 centi ca sa intru pe net de pe telefon si sa-mi fac treaba decat sa alerg in stanga si in dreapta sa caut un anumit model de telefon sau calculator care, evident, are ani de zile sub centura, trebuie sa caut 1000 de modificari hardware de adus la baterie si la mufa de conectare a hardurilor, zeci de softulete care sa faca STOP la hardul x dar nu la y, etc. Apoi sa injur printre dinti pe Nokia pentru ca nu a publicat un pliant special pentru mine in care sa imi explice mie special ce stie si, mai ales, ce NU stie sa faca un telefon pe de-o parte si pe un oarecare forumist pe de alta parte, pentru ca se leaga de argumente ca "radiografia s-a inventat acum 100 de ani deci hai sa folosim instrumentele de atunci".

Si mi se pare o mentalitate cu atat mai absurda cu cat vine de la un om din domeniul medicinii, unde progresele tehnologice cu siguranta ti-au facut viata mai usoara.

Eu zic sa iti canalizezi resursele catre descoperirea unui mod de calatorie temporala. Mileniul 3 este pur si simplu prea... avansat tehnologic pentru a putea face faca unor cerinte banale :smile:.
Ma duc sa dorm, m-am trezit cu fata la cearsaf.
 
Cred că prefer o ecografie sau RMN decât o ecografie.
Apropo, imi explică şi mie cineva, cum funcţionează FAX-ul pe telefonul mobil?
 
Cred că prefer o ecografie sau RMN decât o ecografie.
Something fishy around here :tongue:.

Si eu ma intreb cum faci sa trimiti un fax de pe un mobil mai vechi (display cu 3-4 randuri, monocrom), mai ales daca vrei sa fie ceva mai complex decat un SMS. Si daca nu poti sa trimiti ceva mai complex de un text, de ce sa te mai obosesti cu faxul? :rolleyes:
 
Nu, tu ai spus de alternative precum ecografie sau RMN la o ecografie. Kinda' funny :tongue:.
Altfel spus, intre ecografie si ecografie, ce ai alege?
 
Si de primit cum faci? Ca din ce detalii imi dati, as prefera sa nici nu-mi mai bat capul cu asa ceva si sa folosesc servicii webbased pentru trimiterea faxurilor.
 
Pentru o secunda m-am gandit ca e vorba de cine stie ce solutie care te lasa sa trimiti faxuri fara un calculator. In conditiile astea nu mai vad de ce e inacceptabila solutia internetului. Adica a mobilului conectat la laptop si care, pentru ceva maruntis in fiecare luna, te lasa sa faci cam tot ce vrei tu: mail, fax, etc. fara sa tragi de tot felul de relicve depasite din toate punctele de vedere.

hulu, probabil ca la primire trebuie sa conectezi mobilul la laptop. :smile:
 
Ok, faxurile pe mobil de regulă merg printr-un serviciu adiţional al operatorului, care-ţi alocă şi un număr separat pentru fax. Ăsta e numărul ce-l comunici altora, iar faxurile trimise la el se înregistrează într-un „fax box” la operatorul de telefonie mobilă. Acesta te anunţă automat printr-un SMS că ai un fax în aşteptare, pe care îl poţi recepţiona fie sunând de la un fax obişnuit la un anumit număr pentru a primi mesajul pe faxul tău fizic, prin telefonul mobil conectat la un PC sau chiar direct de pe Internet (gen fax2email). Da' au trecut muuuulţi ani de când am văzut soluţiile astea oferite de Connex şi fraieri care să le folosească. Acum orice multifuncţional cu conectare la reţea ştie scan2email.
 
epic failure(s) :biggrin:

Am mers şi eu la un multimat ING (mi-a fost lene să mă duc să-mi fac internet banking) aseară pe la 8 să-mi plătesc factura la RDS. Intru frumos, mă aşez pe scaun, bag cardu` în multimat, prind cu coada ochiului mesajul prin care mă anunţă că îmi verifică plasticul şi încep să scot factura din plic. Pe când termin, îmi îndrept ochii spre monitor pregătindu-mă să-mi bag PIN-ul, dar mă-ntâmpină un ecran alb...

Stau, stau, mai citesc factura, mă uit pe verso câte minute am vorbit în diverse reţele etc. După două minute, tot nimic. Mă uit la bancomatul de lângă, văd că-i ok. În schimb, o versiune lite de multimat (ăla fără tastatură QWERTY) afişa un mesaj de eroare. Nasol moment, mă gândesc în timp ce inspectam fanta în care am băgat cardul şi analizam posibilităţile de recuperare.

În final, mă dau bătut şi găsesc un nr de telefon pe nişte pliante ce erau p-acolo. Formez, apăs pe verde ş-aud o voce blondă de la Vodafone care mă anunţă că-s în perioada de graţie şi nu mai pot iniţia apeluri! Încă liniştit, scot mobilul de serviciu şi formez acelaşi număr. Aceeaşi voce mă informează că ghinion de neşansă, n-ai voie să suni la numere cu 0800...

Deşi nu prevăzusem toate aceste obstacole, aveam firesc şi variante de backup! Sun un prieten să intre pe site la ING să-mi dea numărul de la ăia de-ţi blochează cardul. După ce-l ascult cum îşi bagă şi-şi scoate în ei de RDS că iar nu-i merge netul, îl întreb dacă n-are dial-up, zice că nu, îl înjur, după care mai dă un restart la router şi, pentru că soarta ţine cu cei care merită, netul îşi revine! În sfârşit, un număr de Bucureşti, nerestricţionat!

Formez, sun, nu mi-e gata bateria, răspunde un nene care-mi zice că-i de la Romcard. Îi explic situaţia, mă-nţelege şi-mi spune că tre să-mi blocheze cardul, pentru că s-ar putea ca, după ce lucrurile-şi revin la normal, ATM-ul să scoată cardul şi să mi-l ia altcineva. Îi reamintesc că nu-i blocat în ATM, ci într-o măgăoaie ce pare a fi calculator (aveam să aflu azi dimineaţă că-i pe bază de XP :smile: ), dar el îmi recomandă (insistent) să-l blocăm. Bun, îi dau datele, îl blocăm şi îmi spune să mă prezint la sucursală azi la prima oră să-mi recuperez cardul sau, dacă l-a recuperat vreun „binevoitor” între timp, să fac cerere pentru altul.

O tai către casă căutând argumente logice pentru discuţia ce presupuneam că va avea loc a doua zi (azi) cu cei de la ING care îmi imaginam deja cum îmi explică faptul că tre să plătesc pentru noul card, chiar dacă cel vechi s-a blocat în multimat din motive pe care nu le puteam controla.

Fast forward până azi dimineaţă. La 9 fără cinci eram prezent la locul cu pricina inspectând de afară, prin geam, măgăoaia buclucaşă. Acelaşi ecran alb, implacabil. Semn bun, mă gândesc, probabil cardul meu e tot înăuntru. Văd că intră un om înaintea mea (deşi, teoretic, nu era încă deschis, fiind 9 fără cinci), văd o tanti înăuntru, intru şi io. Dau să mă duc către multimat şi, în drum, văd că nici celelalte aparate nu merg. Îi explic unei domnişoare de p-acolo problema mea (cea legată de card, bineînţeles!), ca să aud că, de fapt, situaţia e mult mai gravă:
- Da, sunt nişte probleme, nu merge nici fax-ul, calculatorul, mail-ul, nimic!
- Epic failure! mă gândesc

Mai apare o domnişoară, o-ntreb cum procedăm. Îmi zice că tre să vină cineva să deschidă multimatul să recupereze cardul. Să-i las un nr de telefon că mă sună ea. Spre norocul meu, conversaţia este auzită de un domn care părea mai în temă cu funcţionarea sistemului şi cu abordarea unor astfel de probleme. Mă roagă să aştept, se-ndreaptă spre un dulap de unde scoate o cheie, apoi merge la multimat, deschide o uşiţă din partea de sub monitor, apasă pe ceva acolo şi-mi văd cardul scuipat discret afară. Am prins cu coada ochiului şi un „Starting Windows XP” pe ecran, dar eram mai preocupat cu verificarea cardului, să văd dacă îi chiar a meu.

Era al meu, happy-happy joy-joy, dar problema nu era rezolvată. Îi explic, pe scurt, modul în care am abordat problema aseară, cum am sunat un prieten etc. şi cum, în final, mi-am blocat cardul. Stă puţin, se uită undeva în dreapta mea şi mă-ntreabă, uşor surprins:

- De ce aţi sunat la Romcard, nu aţi observat telefonul de lângă dvs?

Mă-ntorc 90 de grade la dreapta ca să văd ditamai receptorul negru atârnând într-o furcă, cu un cablu de juma` de metru spânzurând sub el.

pauză jenantă de câteva secunde...

- Nu, nu l-am văzut :capu: :bash:

Neîncrezător, se-ndreaptă spre receptor şi-l ridică din furcă:

- Nu trebuia nici măcar să formaţi vreun număr, pur şi simplu îl ridicaţi din furcă şi aţi fi intrat în legătură cu un angajat de-al nostru...

Fiind speechless, n-am putut decât să zâmbesc tâmp uitându-mă ca boul la receptorul mare, negru, care se potrivea ca nuca-n perete în marea portocalie din zonă, sub un afiş pe care scria să-l iei în mână dacă ai ceva probleme... Probabil că dacă l-aş fi folosit, persoana de la capătul firului mi-ar fi zis să mă duc acas liniştit şi să revin dimineaţa, că o să-mi găsesc cardul tot în multimat şi să le dau pace la ăia de la Romcard. Dar aşa, am purces spre o domnişoară să completez formularul prin care solicit deblocarea cardului pe motiv că am fost bou. :smile:
 
Corect :biggrin: Iar numărul de telefon pentru blocarea de urgenţă a cardului e scris pe cutia aia iluminată din vitrină, unde scrie şi orele de lucru cu publicul.

Pe butonul Cancel n-ai încercat să apeşi?
 
Back
Top