Is this fun or what? :D

Fiind despre post, am vrut s-o atașez pe doamna la topicul 90-60-90, dar fcuk! e prea mișto. :biggrin2:

 
Tata prin anii 70 -80 avea teleconferinte cu sefii de prin regionale si ministere si numea aceste teleconferinte = teleșpicher. Ma mai duceam pe la el prin birou si ma expedia, "hai lasa-ma ca am teleșpicher".
(Tatal meu lucra la CFR si mai ales vara in camapanie agricola, trebuia sa raporteze zilnic situatia vagoanelor incarcate si descarcate)
 
muy.jpg
 
Eu dupa 2 bucati trecute prin sistemul de invatamant romanesc, unul din ei e inca wip, m-am bucurat cand am auzit de manualul unic. Am invatat cot la cot cu ei la istorie, geografie, biologie de mi s-a luat. In spirit neaos romanesc existau zeci de variante de manuale, care mai de care mai de tot rasul si nu mai spun ce afaceri banoase, ce licitatii trucate, ce spagi se dadeau, ca un anumit liceu sa foloseasca un anumit manual sau altul.

Acu' ca au dat chix cu prima editie a manualului unic nu ma surprinde deloc, ar fi fost chiar culmea sa le iasa din prima!
 
Si la treaba asta cu manualul unic banuiesc niste mismasuri, de au iesit unele de mai mare scirba.
Gen, pui studentul sa faca materialul, tu, zis autor, il frunzaresti si dai repejor Ok-ul, editura nu angajeaza corectori calificati, ca, deh, economie de piata, tot studentul e mai ieftin ... si gata hocus-pocusul, ne-am dat cu firma in cap.
Iar politrucilor nu le ramine decit sa se aplaude ca ce solutie buna au gasit ei si ce manual minunat are elevul Dima dintr-a saptea.

Asa ca, da, radul, singura solutie e sa stam cot la cot cu plozii si sa le corectam noi manualele.
 
:smile:))
Din cate inteleg cazul de mai sus se refera la manualul de matematica de cls a I-a. Ar fi putut sa faca copy paste din manualele dinainte de '89, stergeau poza cu nea Nicu, schimbau imnul si tot le-ar fi iesit mai bine! Desi nu bag mana in foc ca nu s-ar fi incurcat si in taskurile astea simple.
 
Nu știu ce i-a apucat pe ăștia de la ISU/DSU/RO-Alert ca în ultima săptămână au tot testat sistemul de alarmare prin SMS/Mesaje CB. Sa vedeți ce interesant e când urla ~50 de telefoane simultan într-un birou, iar la 3 minute se repeta faza :rolleyes:

roalert.jpeg

Chestia ca telefonul nu face un sunet simplu de SMS ci urla încontinuu pana dai sa vezi mesajul.
 
Mie mi-a venit unul dimineata, aproape simultan cu un coleg. Telefonul era pe silent dar tot a urlat, sa nu carecumva sa pierd vreun cutremur important. :biggrin:
 
In ultimul timp au testat aproape lunar sirenele de alarmare a populației (la ultimul test au sunat de 4-5 ori într-o zi). Prima data a fost "interesant", a doua oara "enervant" iar de la a treia oara lumea a început sa le ignore. De acuma pot sa urle "pe bune" alea ca nimeni nu mai da 2 bani.
 
Ceva de genul asta se intampla si unde lucrez eu, porneste alarma aiurea pentru ca in depozitul vecin se descarca cartofi (??? nici eu nu am inteles partea asta) si s-au jurat la un moment dat ca au separat sistemele, dar tot suna aiurea de 5-10 ori pe zi, in unele zile (dar sunt si saptamani in care nu suna deloc). Ideea e ca lumea e asa obisnuita cu alarmele alea ca nu cred ca se va face evacuarea nici cand or sa ne ia foc talpile. Daca auziti pe la stiri ca au luat foc niste depozite prin judetul Giurgiu sa nu ma mai asteptati pe aici, ca nu stie nimeni din familie userul si parola.
 
Eu am avut parte de 2 incendii adevarate la birou, dar nimic serios. O data doar miros puternic de ars si cand a pornit sirena lumea se uita in jur sa vada ce fac ceilalti si daca e motiv de panica, iar al 2-lea incident a luat foc un tomberon de gunoi de la o tigara aruncata aprinsa in parcarea de la subsol, era ceva fum dar nu in cladire iar lumea s-a evacuat agale dar nu fara sa-si ia si cana de cafea din dotare.
Cel mai probabil la cutremur o sa vina sms-ul si o sa ne uitam unii la altii ca gastele adormite iar cand tremura pamantul multi o s-o ia la fuga pe scari.
 
La cutremur nu primești SMS de la Ro-alert. Dar poți instala Telegram și ai avertizări după dorință, pe canale, în funcție de magnitudinile selectate.
 

Attachments

  • Screenshot_2018-09-25-10-03-28-990_org.telegram.messenger.png
    Screenshot_2018-09-25-10-03-28-990_org.telegram.messenger.png
    193.9 KB · Views: 13
  • Screenshot_2018-09-25-10-05-21-530_org.telegram.messenger.png
    Screenshot_2018-09-25-10-05-21-530_org.telegram.messenger.png
    55.3 KB · Views: 13
Back
Top