Is this fun or what? :D

Tu ai grava senzaţie că ştii prea multe, dar în realitate nu ştii mare lucru. Egocentrismul şi falsa siguranţă cu care încerci să te impui nu-s indicate într-un dialog.
Europa aşa-zis civilizată a avut parte de tihnă multă, exact,(ŞI) graţie tocmai "zidurilor" ălora de la gura Europei. Nu-i o teorie, e realitate.
Cât despre cele două războaie mondiale:
Paradoxal, al doilea război mondial a fost mană cerească pentru "civilizaţi". Ştii, probabil, ce criză l-a precedat... şi ce nevoi existau. Cât despre primul, cauzele reale ţin tot de civilizaţia acelor civilizaţi, care (spui tu) ar trebui să fie etalon.

Nu încerc să mă impun prin nimic. Egocentrism? Falsă siguranță? Probabil. Dar puterfixerul are oarecum dreptate :hihi:

Din ce spui tu, Europa nu este civilizată. Românii (și cam atât, că sunt cam singurii care n-au sucombat turcilor, nu?) au stat la porțile Europei și au apărat-o cu prețul vieții șamd, nu? Poate ar trebui să vizitezi câte ceva din Europa ca să te lămurești. Să vezi cum nu ți se murdăresc încălțările de parcă ai fost pe câmp când de fapt tu ai mers doar prin centrul orașului. Cum lumea se scuză când te atinge cu un colț de cot. Când muncești de 10x ori mai mult, dar colegii de muncă fac gesturi mici dar frumoase, nu ca să te pupe-n cwr ci ca să ajute workflow-ul. Când te duci la un muzeu și lumea discută în șoaptă - evident au trebuit să fie și 2-3 familii de români care se auzeau vreo 10db mai sus, că deh, să se audă vorba românească, deh. Când la restaurant se scuză că nu au lămâie să-ți pună în Corona. Când te plimbi pe stradă și e curat (hm, parcă am mai zis asta odată). Când mijloacele de transport în comun sunt curate și ventilate. Când, la metrou, dacă te așezi în dreptul locului marcat, ușile se deschid chiar în fața ta, iar metroul nu întârzie. Când trenul ajunge și pleacă la secundă. Pot continua până mâine. Dar deh, asta nu este civilizație, este imperialism :hihi:

Desigur, al doilea război mondial a fost dorit de toată lumea din Europa :hihi: Mai ales de englezi probabil, au fost super încântați când Luftwaffe a început să bombardeze Londra. Francezii au fost de asemenea extrem de bucuroși când au fost wtfpwnd. Ah, lol, uitam de Polonia. Waw. Stupid me. Au fost foaaaarte fericiți.
 
Am vizitat destulă Europă, de la est la vest, fii pe pace. Ştiu ce înseamnă puterea legii, nu civilizaţia. Puterea legii a funcţionat şi la noi odată. De la asta a plecat discuţia. Civilizaţia/democraţia e strict dependentă de puterea legii. Prin natura ei liberă, trebuie să aibă în spate o putere coercitivă virtuală. Aceea e LEGEA. Care să se respecte.


Reamintesc, de aici a plecat micul nostru dialog:
Ştii ceva, uite!
...nebunii ăia erau înainte unde trebuiau să fie (în marea lor majoritate), adică prin ospicii, spitale de psihiatrie, asistaţi etc. Acum sunt afară, îţi taie/calcă/bate/mutilează amicul, amica, nevasta, copilul etc.

Şi la noi a fost cum trebuie cândva. Asta nu ştiu mulţi şi iau etalon ce se întâmplă în prezent.

PS: Când mă refer la cei ce-au dorit războaie, atentate sau alte clipuri video, am în vedere nu plebea, gloata, prostimea, ci pe cei care îţi trasează şi ţie destinul, chiar şi-n zilele de azi (pare-se că prin alte metode, gen crize financiare, de sistem etc.). Normal că plebea vrea doar să-şi mănânce bucăţica de pâine mucegăită ce i-o aruncă stăpânii.
 
Păi da, eu sunt de acord cu ce zici tu. Anume că civilizația este într-o strânsă interdependență cu puterea legii și legea în sine. Cu democrația permite-mi să fiu circumspect, aș spune mai degrabă că legea poate prospera și în lipsa democrației și invers.

Și nu aș numi legea putere coercitivă "virtuală". Este înscrisă în catastife conform cărora oamenii trăiesc și este la fel de reală ca un pumn în figură. Asta la modul ideal (nu în România), nu acolo unde există legi dar nu se aplică.

Ceea ce vroiam să subliniez este altceva. Nu este ilegal să nu îți ceri scuze când dai peste cineva. Nu este ilegal să-i faci zile fripte colegului de muncă pentru că "așe vrea mușchiul meu". Nu este ilegal să te dai în stambă vorbind tare în locuri unde bunul simț dictează să menții liniștea. Nu este ilegal să nu-ți pună lămâie-n Corona. Nu este ilegal să fie murdar pe stradă (lol, ar fi culmea). Ai vizitat Europa de la est la vest, dar nu ai înțeles că prin puterea obișnuinței cu bâta s-a ajuns la un anumit grad de civilizație "default". Ca să înțelegi asta trebuie să petreci mai mult timp printre oameni, nu doar să te plimbi prin marile orașe și să admiri cum lumea nu aruncă hârtii pe jos și să tragi concluzia că dacă nu s-ar da amenzi toată lumea ar face-o. Da, este ilegal să arunci hârtii pe stradă pe-aici, dar sunt unii care o fac. Indolența, prostia și țărănismul sunt peste tot în lume, ceea ce contează este numărul de melteni la suta de mii de locuitori :wink:
 
Douchebag IT industry.

funny-graphs-sue-jobs.jpg

Iar daca asta e facuta real-time, eu is chiar impresionat. :smile:

http://www.wimp.com/guyscartoon/

LE: Cu asta au facut-o. Nu e real-time. Still impressive. :tongue:
 
Heh, se distrează lumea. Ştii IBM vs Sun, de acum mulţi ani ('90 şi ceva)? IBM dă în judecată Sun pentru 7 patente. Cei de la Sun au analizat şi au ajuns la concluzia că nu le încalcă, aşa că le-au zis celor de la IBM că-i doare în fund de patentele alea. La care IBM a zis "ah, păi noi avem muuuulte patente, dacă vreţi neapărat găsim alte 7 patente pe care chiar le încălcaţi". Aşa că Sun a plătit cât a cerut IBM-ul.
 
Conceptul de bucla

*Pentru cei care nu cunosc conceptul de "buclă" oferim aici explicaţiile clarificatoare pentru a înţelege ce se întâmplă atunci când se spune despre un program de calculator că "intră în buclă" ("looping").*


Directorul unei firme îi spune secretarei:
- Vom pleca pentru o săptămână în străinătate la un congres şi sper să ne simţim bine împreună. Fă toate pregătirile necesare pentru călătorie...

Secretara îşi sună soţul:
- Voi pleca cu şeful la un congres, în străinătate, pentru o săptămână. Te rog, dragul meu, ai grijă de tine în acest timp.

Soţul îşi sună amanta:
- Nevastă-mea pleacă în străinătate pentru o săptămână. Hai să ne petrecem săptămâna asta împreună, prinţesa mea...

Amanta, care este învăţătoare la o şcoală particulară, îşi anunţă copiii:
- Pentru că săptămâna viitoare am de rezolvat o problemă, voi lipsi de la şcoală. Deci săptămâna viitoare nu veniţi la şcoală.

Unul dintre copii, pentru că îşi iubeşte foarte mult bunicul, fuge la el şi îi spune:
- Bunicule, săptămâna viitoare nu trebuie să merg la şcoală. Mi-ai promis că dacă vom avea timp liber vom merge la munte împreună.

Bunicul, (care este directorul din această istorioară) îşi iubeşte foarte mult nepotul. Ca urmare o sună pe secretară şi îi spune:
- Nepotul meu m-a rugat să-mi petrec săptămâna viitoare cu el, aşa încât nu vom mai merge la congresul din străinătate. Te rog fă demersurile de anulare a călătoriei.

Secretara îşi sună soţul:
- Directorul şi-a anulat călătoria aşa încât vom rămâne împreună, dragul meu...

Soţul îşi sună amanta:
- Nu ne mai putem petrece săptămâna viitoare împreună pentru că soţia mea nu mai pleacă în călătorie.

Amanta îi anunţă pe copiii de la şcoală :
- Problema pe care o aveam s-a rezolvat aşa încât săptămâna viitoare toată lumea vine la şcoală.

Copilul îi spune bunicului:
- Bunicule, săptămâna viitoare mergem la şcoală aşa că, îmi pare rău dar nu mai pot să-ţi ţin companie.

Bunicul director îşi sună secretara :
- Nepotul meu tocmai m-a sunat să-mi spună că nu mai poate petrece săptămâna viitoare cu mine. Ca urmare continuă pregătirile pentru plecarea la congres...


*Acum aţi înţeles ce înseamnă "buclă"?* :biggrin:
 
Azi a murit Johnny Raducanu. Asta nu e fun, Dumnezeu sa-l ierte. Problema e au cam incurcat pozele... :zbang:
 

Attachments

  • ScreenHunter_01 Sep. 19 12.21.gif
    ScreenHunter_01 Sep. 19 12.21.gif
    76.1 KB · Views: 52
Eu cred in asa ceva, deja detin un astfel de aparat si imi este foarte util, l-am luat la birou si intr-adevar am observat o schimbare in bine, fac fata mai bine si mai usor stresului si presiunii venite din partea superiorilor si clientilor. Acum strang bani sa iau unul din-ala de 2 persoane si pentru acasa, desi ma gandesc ca poate ar fi o investitie mai buna pe termen lung unul de 5.
 
Back
Top