Is this fun or what? :D

Paritate (bitul 9) stie orice chipset de vreo 15 ani incoace si orice memorie cu multiplu de 9 la chipuri. Nu e ECC si nu scrie pe ele.
 
Mai informeaza-te.
Paritatea a disparut odata cu SIMM-urile si ECC-ul a disparut odata cu Intel BX. Azi nu le mai gasesti decat pe servere.
 
Mai informeaza-te.
Paritatea a disparut odata cu SIMM-urile si ECC-ul a disparut odata cu Intel BX. Azi nu le mai gasesti decat pe servere.

Foloseste macar Google inainte de a spune ca paritatea a disparut o data cu SIMM-urile - exista DIMM cu paritate. Ex: IBM 42H2874, primul rezultat gasit.
 
Problema simpla de logica, dar cu un raspuns neasteptat :smile: Si cu mai multe solutii, dintre care cea mai simpla nu presupune nici un calcul si incape pe un singur rand :tongue:

Într-un stat, locuiesc familii care își doresc să aibă băieți. Dacă primul copil este fetiță, mai fac încă un copil până nasc un băiat. Dacă primul copil este băiat, nu mai fac copii. Înterbarea: Care este proporția de băieți și fete în această țară?
 
Nu, dar dupa ce am calculat rezultatul mi-am dat seama ca se putea rezolva mult mai simplu si mai repede.

Nu as trece testele la Google pentru nici o pozitie tehnica si nici nu as aplica. Dar nu insemna ca nu apreciez o problema eleganta.
 
Cautati pe youtube Inside the Actor's Studio. Am vazut pana acum emisiunile cu David Chapelle si Robin Williams. Se pare ca viata la Hollywood e destul de complicata, stresanta si plina de neprevazut.
 
Acceptând ipoteza de mai sus, dat fiind un nr n de familii ŞI un nr egal al familiilor cu 1, 2, 3,...n copii (altfel intrăm în distribuţii statistice, really not my area şi predau ştafeta), ar rezulta:
nr total de copii n*(n+1)/2
nr total de băieţi n
nr total de fete n*(n-1)/2
adică [2/(n+1)]*100 procent băieţi la [(n-1)/(n+1)]*100 procent fete.
ex
considerând un nr maxim de copii/familie=3 ar reieşi 50%b:50%f.
considerând un nr maxim de copii/familie=4 ar reieşi 40%b:60%f.
etc
Evident, distribuţia nu e uniformă, după cum nici regula de mai sus nu e valabilă :tongue: De regulă, la al doilea copil se frânge treaba, fie el băiat fie fată... geez, cine riscă să aibă 3 fete. :nuts:
 
Nu, ai facut o presupunere gresita din start - nu ai numar egal de familii cu 1-2-3...n copiii, ci ai N/2 care au baieti si se opresc (un singur copil), N/4 care au fata, apoi baiat si se opresc (2 copii), N/8 cu 3 copii etc. Poti sa refaci calculul, dar problema e mai simplu de rezolvat - out of the box.
 
Oriunde s-ar opri tot 50%-50% iese.
Dupa prima runda de copii jumatate de stat are baieti jumatate are fete. Raportul este 50%-50%. Cei care au facut baiat se opresc, cei care au facut fete continua.
A doua runda de copii jumatatea care a avut initial fete o sa faca 50% baieti si 50% fete. Deci raportul global tot 50%-50% este. Se repeta la infinit.
Singura presupunere e faptul ca sansa este egala sa ai baiat sau fata si nu se introduc alti factori.
 
Corect, doar ca explicatia comprimata se termina dupa a doua propozitie: dupa prima runda sunt jumatate si jumatate, iar cei cu fete o iau de la capat si raportul ramane permanent acelasi.
 
Back
Top