Is this fun or what? :D

De pe fotoblogul personal.
 

Attachments

  • coliva.jpg
    coliva.jpg
    119.5 KB · Views: 80
Am intalnit in XP una dintre cele mai absurde erori. Probabil o incercare nereusita de a pastra compatibilitatea cu DOS. Eroarea este generata de \Windows\System32\Command.com.
 

Attachments

  • XTC - system halted.png
    XTC - system halted.png
    22.2 KB · Views: 50
Pe vremea 486 existau acceleratoare video care se ocupau de decodarea MPEG1, mai tarziu 2. Pentru MPEG4 cu variantele lui nu exista?
 
Acum niste ani porneam Dacia cu o surubelnita in contact, una in bendix si un dejt pe cablul de acceleratie. O exista si o surubelnita buna de bagat un ECU? :goofy:

Existau decodoare MPEG4 care sa nu foloseasca busul intern (ci un cablu VGA extern Voodoo style). Dar asta era acum aproape un deceniu. Asta pentru ca numarul celor care isi doresc asa ceva este insignifiant pentru producatori. Si pentru ca exista configuratii pe piata capabile de orice fel de decodare video care costa cat o placa video decenta. Deci de ce i-ar mai pasa cuiva (producatorilor) de sistemele vechi de 10 ani si de ce ar investi in ele? Cand ceva este depasit dar ai nevoie de productivitate optezi pentru variante mai moderne.
Placile video moderne pot sa decodeze MPEG2, WMV9 si H.264. Uite aci lista cu implementari HW pentru decodare.

Cum iti spuneam si cand te plangeai ca Windows-ul nu arata destul de retro pentru gusturile tale (or smth), sunt sigur ca daca trimiti unui producator un cec cu o suma care sa acopere costurile R&D, productie si un "mic" profit sunt sigur ca o sa apara si decodorul de care vorbesti, exact cum il vrei tu.
 
În ziua de azi placa video se ocupă cu decodarea oricăror chestii dacă știi să o setezi. Din păcate, Atom-ul acela N270, dacă e într-un netbook, nu beneficiază de așa ceva :frown:
 
Din pacate, clipul acela ruleaza precum Java: nemilos cu resursele. Atomul meu N270 (1.6GHz) capituleaza fara drept de apel cand incerc sa-l rulez.

Evident. Oricat de smecher e Java, tot prost este. Si pe Core2 merge extrem de sacadat.
In schimb, videoclipul e de gasit pe Youtube chiar si la calitate mai mare de 720p si merge evident, fluent acolo.
 
Back
Top