irigator bucal

Am in casa 2 bucati, dar nu sunt eu utilizatorul. Stiu 3 utilizatori zilnici. Unul e un Philips cu aer (nu comentez) si unul e un OralB MD20. Toata lumea e multumita, dar nefiind utilizator nu as putea spune in ce consta multumirea si de la ce provine.
 
Eu am un Panasonic EW 1211W. Îl folosesc în special pentru niște măsele între care, când folosesc ața dentară, tot timpul reușesc să mă tai. Mi se pare decent, n-am folosit altul, deci n-am cu ce să-l compar.
 
Tot Panasonic EW1211 am si eu si desi la inceput am fost incantat (curata bine) il folosesc din ce in ce mai rar pentru ca este relativ incomod sa tot umplii rezervorul.

So, daca nu ai o problema cu ata dentara iti recomand sa stai la ea (mie mi se pare OK ata pentru copii pre-aplicata pe un suport de plastic gen arcus de vioara).
 
Folosiți așa ceva?
Aș vrea să iau unul, căci am senzația că periuța electrică Braun pe care o am nu-i suficientă. În plus, mai am și soția cu ceva probleme gingivale (parodontoză) și cred că i-ar fi util și ei.
Ce ați recomanda? Am văzut că sunt unele portabile (pe baterii), iar altele, cu rezervoare mai mari și alimentate la priză, chipurile staționare. E lesne de înțeles că sunt mai eficiente cele staționare. Spre unul din acela înclin și eu. Chestia e că nu-s foarte dispus să dau 5-6-7 milioane pe așa ceva. Mă întreb dacă ceva de genul acesta își face treaba...
 
Înainte de a da banii pe unul, vezi ce zice dentistul. Dacă zice "fă cum vrei", schimbă-l. Posibil ca irigatorul să nu ajute la nimic în cazul tău/vostru, dar doar dentistul știe mai bine dacă aparatul poate completa periajul între vizitele la cabinet pentru rezultate mai bune.
 
Am eu unul Panasonic si deși am fost încântat la început zace folosit foarte rar. E cu acumulator si bază de încărcare la priză, similar periutelor electrice și a fost undeva la 250 - 300 lei la promoție la eMag - am cumpărat si 2 capete de schimb undeva până în 50 lei daca imi duc bine aminte. Dezavantajul e ca trebuie folosit deasupra chiuvetei (nu poti tine in gura tot jetul) si rezervorul de aprox 300ml e relativ mic și practic trebuie încărcat la 1 maxim 2 folosiri.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
 
Când mi se spune că periuța (electrică) nu este de ajuns, recomand ața dentară pentru suplimentarea periajului și cred că SCViper mă susține :smile:
 
Ața dentară e parțial utilă. Stomatologii mi-au montat coronițele dinților atât de apropiate, încât de-abia pot să curăț locul cu o folie de aluminiu de-aia pentru împachetat/alimentară, care are câțiva microni. Mă gândesc că jetul ăla subțire de apă va putea realiza ceva. Nu? :kul:
 
  • Like
Reactions: Neo
Deci! Irigatorul e o chestie ok, utila, bine de folosit, parte din arsenalul pe care il avem la indemana pentru igiena orala. Ca si branduri m-as duce spre Braun/Oral B si mai nimic altceva, dar review urile indiferent de brand sunt in general proaste, pt ca la noi e apa asa cum e si nu are cum un device cu niste duze atat de fine sa reziste.
Daca ar fi sa ierarhizez as zice asa:

Locul 1 - pasta si periuta - corect folosite si cat mai frecvent, IN FIECARE ZI
Locul 2a - vizita la stomatolog de 2 ori pe an - detartraj, periaj profesional
Locul 2a1 - apa de gura
Locul 2a1' - floss - corect folosit
Locul 3 - periute interdentare, dus bucal

Evident am generalizat la greu - foarte importanta e situatia fiecarui pacient in parte, adica si cu mama celor de mai sus, daca obturatiile sunt debordante si incorect adaptate, daca coroana fixa de purțulan pe care ati dat bani grei e la fel, (si care oricum e muuult prea alba pentru ca ati cerut voi dinti de vedeta :smile:) iar dentistul v-a taxat de nu v-ati vazut), daca va curatati cu staniol :smile: sau scobitori, mancati semnite la greu sau pur si simplu nu faceti nimic din toate astea, un irigator/dus bucal e investitie buna pentru santatea voastra orala (dar nu e de lunga durata, pentru ca indiferent de brand sunt proiectate si construite sa nu tina prea mult).
 
Depinde pentru ce vrei recomandare. Eu folosesc Sensodyne fiindca am sensibilitate la zahar si pare-se ca-mi rezolva problema, pot baga jeleuri din lidl fara probleme. :biggrin:
 
Back
Top