Întreruperi programate pentru mentenanță

Băăăăăi nenică ce rapid s-a mișcat suportul tehnic, de dimineață mi-a venit mailul cu noile date de acces pe VPS hosting împreună cu notificarea că au migrat ei deja toate domeniile, fișierele, bazele de date, mailurile, log-urile, setările, DNS-urile... Pfoaaa :biggrin: A trebuit doar să identific și să repar o bubă, o directivă de PHP Handler în .htaccess care forța o anumită versiune de PHP ce nu mai mergea pe serverul nou. Dar altfel pare să fie totul ok, nu?
 
Același ca înainte - xservers. Sunt doar câțiva care au propriile datacentere în România, majoritatea sunt reselleri. Iar dintre ăștia câțiva, combinația de aglomerație pe servere - limite oferite - peering - suport tehnic - cost variază foarte mult. Cu xservers a fost până acum cel mai ok, și pe serverele lor, și pentru colocare. Au un firewall mai jumpy și o implementare mai customizată a serverelor ca să țină securitatea sub control, da' parcă prefer asemenea limitări decât un alt host care lasă totul default, înghesuie 10.000 de site-uri pe un server, toate rulând sub același user, și care ridică din umeri când un client dobitoc rulează un script ce dă în full load 4 xeoane. Deocamdată singura limitare reală de care ne-am ciocnit a fost numărul de conexiuni paralele la serverul de baze de date, și care de fapt indică spre softurile prost scrise, fără serializare a unei singure conexiuni între thread-uri; iar la alți hosteri, limita asta e și mai mică, îngropată prin fine print-ul din anexele la contract. Degeaba îmi oferă număr și spațiu nelimitat pentru baze de date, dacă oricum doar 5 pot fi accesate simultan. Dar mno, unii pun botu' la „NELIMITAT” și chiar cred că așa e.
 
Probabil trebuie să schimb adresa serverului de mail în configurație, și prin alte părți... Încă n-am apucat să bag nasul peste tot, că-s la serviciu.

How about now, are we there yet?
 
Aaaaah l-am prins! Mailurile se trimit, dar fac bounce la serverul destinație cu un mesaj de eroare dubios. Cred că trebuie să umblu la înregistrările DNS prin care anunț ce server poate trimite mailuri de pe domeniul xf, să pun noul IP acolo...
 
Hm, crecă o să iau încă un an de suport tehnic și atunci voi putea descărca ultima versiune de XenForo, să fac upgrade de la 1.5.x la 2.0.x. Toate plugin-urile existente vor trebui înlocuite (de exemplu merge double posts) dacă funcția lor nu a fost deja încorporată, și temele vor trebui actualizate (sper să găsesc echivalente pentru versiunea 2), dar cam e momentul. Versiunea 2 e deja de mai bine de juma' de an lansată și s-au peticit cam toate hibele inițiale, iar 1.5.x nu mai pupă mult timp actualizări, ceea ce poate deveni o problemă. Dar sunt și niște chestii noi pe-acolo, mai de 2018 așa. :smile:

Ah și va trebui să screm repejor un terms & conditions, și un privacy policy, și un cookie policy, și o notificare privind GDPR, și să vă pun pe toți să bifați „YES I AGREE WHERE IS MY CAKE” fiindcă pana lui de compliance.
 
Va fi un upgrade tehnic în principal, fiindcă au făcut un code overhaul (și de-aia nu mai merg plugin-urile și temele versiunii vechi), cu ceva funcții noi dar nu spectaculos de multe, și destul de puține schimbări cosmetice. Uite aici cum arată.

Ce-i nou:
  • o interfață mobilă ceva mai bine făcută pentru display-uri de rezoluții diferite (smartphone vs tabletă), și iconiță de favorite pentru retina display (da, apple nu s-a putut abține să nu inventeze și conceptul ăsta de favorite icon de alte câteva rezoluții fiindcă de-aia)
  • meniul de navigare acum e mai ușor de customizat
  • homepage-ul poate avea componente modulare (widgets) ca să fie mai ușor schimbat fără plugin-uri pentru asta
  • editarea de mesaje se face in-place, nu într-un pop-up, meh
  • logo-ul de lângă tab-ul browserului va putea afișa un punct roșu care să indice o alertă
  • hover peste un username o să afișeze un tooltip mai fain cu detalii despre user
  • înlocuirea animațiilor/tranzițiilor JS cu CSS
  • un sistem nou de statistici pentru membri
  • syntax highlighting la blocurile de cod din mesaj
  • media embedding mai bun (twitter, instagram, reddit, etc.)
  • opțiune pentru quick thread creation într-un forum
  • keyboard shortcuts
  • developer/designer mode
Cred că vor putea exista și reacții diferite la un post, adică în loc de „like” să poți alege între like/upvote/thanks/haha/wtf/sad/angry pe stilul facebuci, mă rog.

Deci nimic spectaculos și foarte diferit.
 
Back
Top