Întreruperi programate pentru mentenanță

Am avut o întrerupere neanunțată pentru a face de urgență un upgrade + patch pentru o vulnerabilitate nasoală în toate versiunile de vBulletin.
 
Cred că la noapte pun un update la forum + un update la Tapatalk + niște teme actualizate. Mai către miezul nopții, așa...

Nu m-a ținut azi-noapte, așa că pun acum la upgradat.
 
O fi de bine, daca a durat 3 luni si ceva :smile:

Întreruperi_programate_pentru_mentenanță_Page_2_X_Forums_-_2015-02-02_13.45.59.png
 
Mâine (vineri) seară pun un update la XenForo. Nu durează mult.

Sâmbătă noapte vor fi lucrări la server între ora 1 și 2, întreruperea ar trebui să fie sub 30 de minute ca să înlocuiască ceva componentă hardware nespecificată. Și cam pe când va cânta popa că Isus a înviat, ServiceUptime îmi va da mail că serverul e iar online.
 
Ete na. Mă stresa Tapatalk cu mailuri că am un plugin expirat. Între timp stau cu ochii pe ultimul release de XenForo, că au ajuns la versiunea 1.5.10 - noi avem (acum) ultimul din seria 1.4.x, că la nivelul ăsta a expirat valabilitatea abonamentului de suport. Dar nu e grabă, să-mi fac o idee când se întrevede 1.6.0 și atunci mai iau un an de suport, și astfel acces din nou la upgrade-uri... :biggrin:
 
Upgrade făcut la 1.5.12, a cărui mare schimbare este înlocuirea Flash uploader-ului cu HTML5 uploader. Flash e acum deprecated. Noua modalitate de atașare de fișiere ar trebui să fie mobile-friendly. Doar că trebuie să ai un browser din secolul nostru :tongue:
 
A venit sorocul de facturare la hosting și am cerut cu ocazia asta migrarea la un alt pachet de hosting cu resurse mai multe hardware rezervate pentru noi. Asta fiindcă am ridicat un tichet în săptămânile trecute la suport tehnic ca să investigheze de ce se tot văd întreruperi dimineața, și mi-au zis că e ceva în softul ăsta care balotează resurse în draci din când în când. Deci va trebui să fac un pic de monitorizare mai atentă, și backup, și să urmăresc cum se face transferul pe noul server, și să schimb IP-uri prin fișiere de configurare, și poate și să regenerez certificatul SSL. Deci weekendul ăsta am treabă. :biggrin:
 
Mai mare grijă mi-e să meargă bine noul server :biggrin: Și principala constrângere e că m-am mutat în noul apartament de 2 luni, da' încă nu am apucat să îmi scot PC-ul din cutie și să-l pun pe birou. Fiindcă biroul de la Ikea e cam zgâriat, și aș vrea să-i refac suprafața. Ocazie cu care am zis să-i schimb și culoarea, din negru-maro în galben sau turcoaz, să se potrivească cu restul decorurilor din casă. Da' după ce m-am chinuit ca dobitocu' vopsind niște scaune, și a ieșit cu dungi de la pensulă, și apoi cu pete, și a durat 2 săptămâni să se usuce, am zis screw this, there has to be a better way. Și am găsit autocolant ORACAL pentru uz comercial, la lățime de 160cm în ce culori mi-au gâdilat plăcut retina, a venit ditamai cutia și acuma îmi trebuie o seară liberă ca să-l aplic, și apoi să montez PC-ul, și apoi să-l las să-și facă actualizările o zi întreagă prin internetul de aici.

Deci viața e ca-n videoclipul:

 
Back
Top