Întreruperi programate pentru mentenanță

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
În cursul acestei nopți (vineri 13/sâmbătă 14 august), forumul va fi închis temporar pentru upgrade la ultima versiune de vBulletin 4.0.6, anunțată miercuri.

În data de 29 septembrie, hostingul va face modificări la serverul pe care e domeniul pentru a defini PHP5 ca interpretor implicit în locul versiunii 4, și ultima versiune MySQL. Pachetul nostru de hosting este deja definit să folosească aceste versiuni de pe hosting și riscul pentru noi e zero, însă mentenanța pe server s-ar putea să întrerupă temporar niște servicii.

Dacă doriți să fiți ținuți la curent cu întreruperile planificate, vă puteți abona la acest thread și atunci veți primi notificări prin e-mail. Asta presupune că aveți o adresă de e-mail valabilă în profil :wink: De asemenea, forumul trimite pentru thread-urile urmărite o singură notificare, pentru primul post nou de la momentul ultimei vizite pe forum. Dacă nu vizitați forumul o perioadă mai îndelungată, nu veți primi mai multe notificări pentru același thread.
 
Vă reamintesc că miercuri, de azi în două săptămâni, pe 29 septembrie, s-ar putea ca site-ul să meargă cu mai multe sughițuri decât de obicei.

Până atunci, într-una din nopți (când m-o ține energia) voi face și upgrade la 4.0.7 anunțat azi.
 
N-ați uitat că noaptea asta cândva se poate întrerupe funcționarea serverului când fac băieții upgrade...
 
Gata, avem 4.0.7 instalat, și cu upgrade la temele BlackFolio și GrayFolio, și cu upgrade la pluginul pentru TapaTalk. Enjoy.
 
Ieri a fost publicat un update la vBulletin, 4.1.2. Printre bug fix-uri și îmbunătățiri, include o interfață nativă „light” pentru echipamente mobile :smile: Prin asta plugin-ul Tapatalk ar trebui să devină redundant, dar îl las și pe ăla - intră fiecare cu ce-i place. Îl instalez diseară, probabil; întreruperea durează doar vreo 10 minute.
 
La noapte, începând cu miezul nopții, forumul va fi închis pentru a putea fi migrat pe un alt server cu mai puține întreruperi, sper. Mă aștept ca în cursul nopții să se propage și noua adresă IP prin serverele DNS. Forumul va fi deschis pe noul server; dacă îl accesați și îl vedeți tot închis, înseamnă că în continuare vedeți IP-ul vechi. Dacă asta persistă mai mult de o zi, dați-mi un mesaj pe Y!M - theputerfixer.
 
Azi la ora 1 după-masa voi opri pentru scurt timp forumul pentru a-i face upgrade la ultima versiune vBulletin + ultimul plugin TapaTalk.
 
Diseară, 12 iulie, începând cu ora 10, forumul va fi închis pentru a fi migrat pe un hosting nou. Până dimineață ar trebui să fie funcțional pe noul server. Cu ocazia asta voi aplica și ultimele patch-uri vBulletin.
 
Scuzați de întârziere, DNS-urile nu au putut fi actualizate decât azi pe la prânz. Password reminder-ul RNC nu voia să meargă cu Hotmail și pace, noroc că un telefon a rezolvat problema.
 
Forumul va fi oprit pentru scurt timp în noaptea aceasta pentru a-i aplica un upgrade și un patch de securitate destul de important. Scuzați anunțul din ultima clipă.

[edit] Done.
 
Prolifici ăștia de la vBulletin, pe cum peticesc bug-uri pe atât bagă bug-uri noi... Au mai scos o versiune minoră, care are deja încă un rând de patch-uri. Facem un downtime micuț diseară să-l instalez - nu de alta, da' are o vulnerabilitate cross-server scripting cam nasoală care mă face să mă simt de parcă am intrat în fundul gol în Blue Oyster Bar :biggrin:
 
Încă o versiune nouă de vBulletin a fost anunțată, weekendul ăsta cândva fac upgrade. Dacă vedeți forumul închis, aia e.
 
La noapte aplic un nou pachet de patch-uri și niște versiuni mai noi ale temelor în uz. Întreruperea ar trebui să fie minimală, da' pun anunț cu vreo juma' de ceas înainte pe toate paginile ca să nu rămâneți cu vreun megapost pierdut :wink:

PS: O să mai instalez și un plugin care va lega înregistrările de conturi de pe forum de baza de date Stop Forum Spam. Se pare că nici captcha, nici validarea cu întrebări și răspunsuri (scrise de mine, în română!!) nu oprește spamboții.
 
Tocmai am instalat versiunea 4.1.10, cu o grămadă de fix-uri cosmetice pentru skin-uri și sute de bug fix-uri. Întreruperea a fost de câteva minute când nu era nimeni online.
 
Profit de această zi mai leneșă pentru a aduce la zi forumul cu câteva sub-versiuni și patch-uri. De asemenea, voi activa și o funcție nouă oferită de ForumRunner.com, pentru ca să puteți accesa forumul foarte rapid de pe Android și iPhone prin aplicația ForumRunner (gratis read-only, 2$ acces complet) ca alternativă la Tapatalk.

Deci, curând voi opri forumul pentru câteva minute ca să finalizez upgrade-ul.

[edit] Gata. Cică sunt și ceva îmbunătățiri la interfața mobilă... Face cineva teste?
 
Tocmai am terminat (oarecum*) niște modificări la baza de date, și anume:
- atașamentele au fost scoase din DB și stocate ca fișiere pe server - yey++ la performanță;
- baza de date și toate tabelele au fost modificate în UTF-8.

Am schimbat și în fișierul de configurare o linie legată de UTF-8 care zicea ceva gen „change this only if you know what you are doing”, și rezultatul a fost că forumul mi-a spus că sunt banat :biggrin: Dar am reparat în 30 de secunde, în caz că ați văzut și voi asta.

* Oarecum fiindcă în continuare câmpurile tabelelor sunt pe latin_swedish_ci și conținutul așijderea, deci... screw vBulletin cu suportul lor infect la UTF-8.
 
Aaaaand we're back. Scuzați durata - DNS-urile au fost schimbate noaptea trecută, transferul datelor l-am făcut azi printre alte trebi; doar restaurarea bazei de date a durat aproape 2 ore. Dacă vedeți probleme, țipați pe thread-ul alăturat.
 
Back
Top