Întrebări pe care ni le punem de mult

N-am ştiut exact unde să postez, aşa că scriu aici pentru cine se întreabă de mult:
Dacă sunteţi stresaţi de mesajele "promoţionale" Vodafone (aka SMS-uri care se apropie periculos de SPAM), sunaţi la *555, costă 39 eurocenţi, îi spuneţi agentului să vă dezactiveze toate mesajele promoţionale şi în 24 de ore maxim se va întâmpla şi "minunea". Nu veţi mai primi mesaje promoţionale.
Am făcut eu chestia asta azi, că deja era prea de tot, două SMS-uri într-un minut e băgare de mână. I-am explicat frumos domnişoarei că am deja un abonament pe firmă care le bagă 50 de euro pe lună în buzunar, aşa că nu am nevoie de toate tâmpeniile pri SMS, etc., etc. Se pare că s-a rezolvat :smile:
 
Bun, deci functioneaza. Pentru cat timp?

Acum 2 ani am sunat la ei sa-mi dezactiveze spam-ul. Anul asta iar primesc.

Duh, de unde să ştiu eu până când? Până schimbă partenerul de promoţii, probabil. Anyway, i-am zis ăleia că o să sun după fiecare SMS dacă e nevoie, să le fac şi eu SPAM, nu numai ei mie :smile:
 
să le fac şi eu SPAM
costă 39 eurocenţi
Spam e cand nu si-l doresc. Spamul lor e doar o invitatie sa-i suni. :smile:

Decat sa faci spam mai bine faci plangeri. Si nu la ei ci la politie si OPC. De primit il vei primi dar macar stii ca mai platesc si ei o amenda pe colo si pe colo.

Daca ai timp si bani ii dai in judecata pentru stresul psihologic la care te supun. Tu astepti un mesaj cu importanta vitala si tot primesti spam. Idem pentru aia care au primit mesaje electorale.
 
Măi, i-am sunat O DATĂ, mi-au promis că se rezolvă. Ce sări aşa în sus? Au fost oameni de înţeles, nu-i nici o bubă că i-am sunat o dată. Geez, relax, nu m-au ciuruit :smile:
Şi OPC sux mai rău, cică trebuie să aştepţi 30 de zile ca să se verifice plângerea. WTF. Adică am o placă video în garanţie, dusă la reparat, au trecut 30 de zile şi nu mi s-a rezolvat problema, am făcut plângere şi mi se zice la telefon că trebuie să mai aştept încă 30 de zile ca să se verifice plângerea? Sictir, trăiască statul român şi metodele sale de a rezolva problemele...
 
Cu Vodafone la mine a funcționat, i-am sunat acum vreo 2 ani fără nici un cost și le-am explicat că nu e cazul să trimită mesaje promoționale - nu am mai primit nici unul. Nici măcar nu am vorbit cu account managerul (e telefonul firmei, tocmai transferasem numărul), a mers direct la *222. Acum o lună maică-mea a vrut să facă același lucru și nu s-a putut pentru că era tot pe firmă (alta) și voiau nu știu ce date ale firmei și confirmare scrisă etc. Nu am stat la povești, le-am cerut să dezactiveze complet SMS-urile (trimitere și primire) și mi-au dictat niște coduri lungi, de atunci nu mai are SMS ceea ce pentru ea e soluția ideală, pentru alții poate că nu.
 
Ce sări aşa în sus?
Am sarit? N-am sarit. :biggrin:

Am inteles ca ai sunat o singura data dar... Hai sa pun un quote ca sa para postul mai important :tongue::
o să sun după fiecare SMS dacă e nevoie, să le fac şi eu SPAM
Ok, am priceput si gluma dar totusi eu vad niste probleme.

1) Ei practic te invita (sau mai degraba te provoaca) sa suni ca sa mai scoata un cent asa ca ce-ai face tu numai "nesolicitat" nu s-ar chema. Si chiar daca ai sunat o data, dupa cum spune si Marius, sunt sanse mari sa trebuiasca sa mai suni.

2) Mi se pare perfect anormal sa trebuiasca sa platesc - indiferent ce suma e, 39c sau 1c - pentru dezactivarea unui deserviciu pe care nu l-am solicitat si cu care nu am fost nicidata de acord explicit (implicit nu exista).

3) E o problema cand tu (general vorbind) esti de acord sa dai banii ca sa nu mai inghiti rahatul lor. Pentru ca cineva acolo sus o sa interpreteze asta ca pe un mare OK din partea ta si va vedea orice potential client ca pe o vaca de muls... mai mult decat ar fi normal. Si atat timp cat sunt mult mai multi oameni dispusi sa dea aia 39c in loc sa le spuna "coa*e, dezactiveaza-mi SMS-urile sau te reclam la toate oficiile si agentiile posibile" (si aia de la *222 cred ca s-ar conforma pana la urma), normal ca operatorul va reactiona in consecinta si iti va baga pe gat rahaturi pe care ti le va scoate contra cost.

Ok, sunt doar 39c dar e o chestiune de principiu. E spiritul ala civic sublim dar care lipseste cu desavarsire. Adica din partea mea sa dai banii pentru asa ceva e ca si cum nu ai suna la Politie cand vezi ca cineva e jefuit. In cazul asta chiar tu esti jefuit.

Eu inca sunt undeva intre denial si anger, pana la resemnare mai am cu toate ca sper sa n-ajung acolo.

korby, fara datele contractuale ale titularului nu poti face nimic. Nici macar daca le ai nu stiu daca poti anula abonamentul fara sa te dai drept persoana respectiva. Ideea e ca rezilierea s-ar putea face la telefon printr-o declaratie verbala inregistrata care are putere de contract dar nu cred ca poti sa o faci in numele altcuiva.
 
Contractu' e pe numele tatălui, deci nu e bai cu datele şi nici cu dat drept Xulescu. Din ce am înţeles, ar trebui sunat la *222, da' mai departe nush care-i procedura şi vroiam să am totu' pregătit. :biggrin:
 
korby, din cate stiu o sa-ti ceara titularul contractului la telefon sau date personale (cnp, adresa, etc).
 
Sunt interesat sa trec pe becuri bazate pe LED-uri si in momentul actual sunt in strangere de informatii.

Becul pe care l-am ochit in magazin consuma 1W si costa 34 RON. Stiti cumva cat are un bec echivalent ca intensitate a luminii dar pe filament? Cumva vreo 40W?

Perioada de functionare este - din cele citite - de ~50k ore fata de 10k ore pentru un bec economic pe baza de gaz.

Ma intereseaza daca aveti experiente cu asemenea becuri. In special fiabilitatea lor.

De ce intreb?

Pai cumnatul meu si-a luat cateva asemenea becuri si se plange ca dupa un an au inceput sa palpaie. As vrea sa aud si alte pareri. Poate el a avut ghinion sau este o problema mai raspandita?

Multumesc pentru raspunsuri.
 
Un bec cu incandescenta da ~ 15 lumeni/watt. Comparativ LED-urile au cam 20-120 lumeni/watt, iar lampile fluorescente cam 50-100 lumeni/watt.

Uite un tabel comparativ cu cifre mai exacte.

Chestia e sa nu iti pui prea mare sperante in becurile LED pe care le gasesti pe la noi. Un LED cu eficienta aia costa de unul singur niste zeci de lei. Becul ala de 30lei probabil e mai putin eficient decat un neon clasic. Problema cu neonul e ca e mare si cam neplacut ca aspect intr-o camera. Totusi as prefera old tried&tested neon decat bec cu LED-uri in momentul asta. La noi cred ca ajung ciurucurile cum a fost si cu primele becuri economice care picau dupa cateva luni de intrebuintare, in conditiile in care un bec clasic te tinea anul si poate mai mult.
 
Aha. Multumesc. Atunci voi mai astepta sa creasca oferta pe piata si abia atunci voi incerca sa fac trecerea catre LED-uri.

Inca o data multumiri pentru raspuns.
 
Eu mi-am luat din Dedeman cu 14 RON / 1W / fasung normal. Inca au. Lumina e slaba dar asa si voiam deoarece le folosesc pe post de lampi de veghe pe holuri, prin camere, etc... Pot spune ca sunt extrem de directionale, toate led-urile fiind indreptate in aceeasi directie. Merg aproape non-stop de cateva luni, niciun led ars pana in prezent. Made in Romania dar nu mai stiu de catre cine.
 
Pe unde să caut "accesorii" pt. bradu' de crăciun? Globuri, suport, beteală, etc. Pe la magazine gen Kaufland, Cora, Carrefour, etc?
Praktiker? :rotf:

Mulţumesc.
 
Depinde ce cauti. Daca cauti lucruri mai deosebite, ai de alergat.

Altfel, in super/hiper market-uri gasesti de toate, dar mi s-a parut oferta destul de limitata. Mai ai succes si pe la magazinele de decoratiuni interioare sau prin targ. E marfa de sezon, deci agsesti cam peste tot.
 
Daca nu-ti convine Kauffland sau Cora sau Carrefour sau mai stiu eu ce, vezi magazine gen Bam Boo sau Sara Blue (le gasesti prin mall-uri - Iulius pentru Cluj, sau Baneasa pentru Bucuresti).
 
Back
Top