Întrebări pe care ni le punem de mult

Si eu am o problema cu transpiratia si am tot incercat tot felul de deodorante si antiperspirante. Majoritatea sunt eficiente, chiar si gelurile gen Gillete, insa am descoperit o alta problema. Multe dintre ele contin oxizi de metale, de obicei aluminiu sau argint (parca), care impreuna cu transpiratia (n-ai cum sa opresti "robinetu" de tot) pateaza imbracamintea. Acu' folosesc doua chestii, stick-uri: unul de la Vichy, care e scump, si unu' de la Old Spice, care e mai ieftin. Amandoua sunt destul de bune impotriva transpiratiei si nu contin metale, de nici un fel. :smile:
 
Old Spice și Gillette sunt fabricate de aceeași companie.

Oxizii de aluminiu respectivi au de fapt efect antiperspirant. Mie nu mi-a pătat Gillette nimic până acum, dar nimic nu e exclus.

PS. Se pare că un ingredient de bază e Betacyclodextrin.
 
Întrebare despre securitate

Mi-a venit o idee mai demult și revine în actualitate: cât de sigur ar fi un near-storage online pe același computer pe care sunt datele originale?

Concret, problema la backup e că pentru a-l face automat e nevoie ca mediul de backup să fie permanent conectat sau să ai un robot de benzi, ceea ce nu e aplicabil pentru home-use. Dacă mediul de backup e permanent conectat și cum raportul preț per GB/performanță e în favoarea hard discurilor mă gândesc la backup pe un al doilea disc în același computer sau un share pe un NAS. Se pune însă problema securității, în special riscul ca un virus să radă inclusiv ce e pe backup. Idei:

- pentru un disc local se pot seta drepturi de read-only (NTFS) pentru toți utilizatorii, inclusiv Administrators, și de write doar pentru un user special cu o parolă exagerat de complexă și pe care nu îl folosește nimeni. Există vreun virus care e suficient de deștept încât să facă Take ownership și să își dea drepturi pe foldere?
- pentru un share de rețea se poate face Read-only pentru toată lumea și se crează doar un folder pentru Upload cu drepturi de Read-write, iar mutarea se face remote pe NAS. În afară de atacuri remote prin serviciul de File and Print Sharing mai există și alte riscuri de securitate? Cel mai bine ar fi ca pe NAS să nu ruleze Windows, dar nu am găsit nimic mai bun pe moment.

Știu că nu e la fel de sigur ca o bandă în seiful băncii, dar pentru un home-user ar fi second next, mai ales dacă se face backup pe un NAS care are UPS și firewall.

Sugestii, comentarii, flame?
 
Back-up pe HDD extern, via USB, pe care îl porneşti când vrei. Ştiu că nu e automat, dar...
Altă soluţie ar fi backup via FTP. KLS Backup 2008 Pro ştie să facă backup via FTP, şi nu cred că se apucă vreun virus să verifice toate programele posibile şi imposibile ca să găsească un username+password setat pe acolo. Mă rog, eu zic că şansele sunt foarte apropiate de 0.
Şi mai e un avantaj, nu dai în problema menţionată mai devreme, cu modul dubios în care Windows face transfer prin network sharing. FTP rulz.
KLS Backup ştie să genereze 1-click backup task, aşa că poţi pune un shortcut undeva şi dai doar click ca să faci backup-ul. Asta dacă destinaţia nu e online tot timpul.
 
- storage extern USB, cu alimentare separată de sursa sistemului (io-s mai stresat de căderi de hardware decât de viruşi). Poate să fie şi tot timpul pornit, nu contează.
 
Io am văzut mult mai des căderi de hardware decât viruşi de orice fel. Viruşi răi n-am văzut in the wild, cu atât mai puţin pe vreun sistem de-al meu. Iar dacă pui doar câteodată HDD-ul nu înseamnă că nu se poate manifesta atunci :frown:.
 
Iar mă bag pe felie. :tongue: Pt. paşaport trebuie mers în localitatea natală?


PS: încă nu am idee ce o să-i fac vecinei, dar revin.
 
Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple se depun personal de către solicitanţi, în ţară, la serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor ori la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

Persoanele care, din motive obiective, nu se pot prezenta personal la serviciile publice comunitare pot depune cererile prin mandatar, cu procură specială, autentificată în ţară de notarul public, iar în străinătate de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale României.

Sursa aici
 
Adică nu trebuie mers la origini dacă ai mutație în buletin la adresa curentă. La cămin parcă se face ușor mutație.
 
Mi-a venit o idee mai demult și revine în actualitate: cât de sigur ar fi un near-storage online pe același computer pe care sunt datele originale?
Deci, până la urmă, cât de sigură vi se pare metoda? Idei despre cum se poate compromite?
 
Eu vreau să aplic asta cu USB-ul, doar să mai iau un hdd de vreun TB să am pe ce pune. Singura chestie e că trebuie să-ți organizezi bine datele, să poți face un schedule care să mute datele automat (cu acel user special).
 
Cum aş putea afla preţurile practicate la ţigări în Românica? Nu, nu mă duc cu foaia şi pixu' la chioşcu' din colţ. :tongue:

Am întrebat frumos la Kaufland, pt. (eventual) o listă cu preţurile la ce comercializează ei: "ne pare rău, dar nu putem să vă oferim această informaţie". De parcă nu aş fi putut face, eventual, cum am scris mai sus. :goofy:
 
Aici. Watch out, sunt 80 de pagini de poze, tipic ministerial şi birocratic, eu zic să o iei de jos în sus. Vezi că de la 1 Ianuarie 2010 se schimbă din nou.
În fişier sunt toţi producătorii/importatorii (tot neamul de mărci de ţigări care se vând legal şi oficial în România).
 
Mulţam, deşi e chinuială să găsesc ceva. :smile:

Dacă ştie cineva, de unde pot să cumpăr o bâtă de baseball în Cluj? Alţi vecini...
 
De la magazinul de bâte de baseball, care se numeşte Magazin sportiv :smile:
Legat de PDF-ul ăla, nu e chinuială să găseşti ceva, ignoră prinele X pagini. Ia-o de jos în sus, şi te opreşti unde încep să se repete. Preţurile s-au actualizat de mai multe ori anul ăsta, nu cred că te interesează actualizările mai vechi.
 
La Polus este un magazin cu articole sportive foarte cunoscut. Imi scapa acum numele lui, este oricum in capatul indepartat, acolo unde au si restaurantele.
 
Back
Top