Întrebări pe care ni le punem de mult

Sunt destui oameni care inca se mai uita si la altceva in afara de consum cand iau o masina si nu se arunca la TeeeDeeeIiii manca-tzi-ash, cel putin pe ClubAudi sunt destui posesori de masini cu 1.8T, atat in varianta de 160CP, cat si in cea de 163CP...


Deci eu am facut turbo-selfkill, nu? :tongue:
Acum nu simti nevoia sa iti aperi investitia, cat timp te satisface :smile:.
Si consum mic nu inseamna neaparat sa ai motor diesel, e ok si un motor pe benzina mai mic. Tu probabil ai avut nevoie de un motor mare, cu multa putere. Cel mai probabil ti-ai permis si pretul masinii noi dar si pretul benzinei.

korby e student si poate banii merg directionati in alta parte :smile:. Asa ca l-am intrebat ce cauta la o masina.
 
Pretul benzinei ma enerveaza la culme, nu ca motorina ar fi mai ieftina... :smile:
De ce ti se pare scumpa benzina, tai tara in lung si in lat in fiecare weekend ? Pe mine ma costa 300 RON sa merg zilnic cu masina, work, supermarket, mall, vizitat rude, etc si sincer, daca nu-ti permiti sa dai 300 RON pe luna pentru masina inseamna ca nu ar fi trebuit sa-ti cumperi asa ceva, ca nu faci decat sa ocupi inca un loc de parcare degeaba. :biggrin:

Daca dublarea pretului la benzina ar insemna injumatatirea traficului eu as vota pentru. Dar nu s-ar injumatati traficul...

(moaaa ce flame am pornit)
 
Like I said, nu-s în poziţia să fiu pretenţios. Maşina e deja "in the club", asta mi s-a oferit, asta tre' să accept. Deocamdată fac şcoala pe Megane 1.6 (T?)Di. Am mai fost cu ea de vreo două-trei ori, dar la timpu' respectiv nu am acordat atenţie la cum se conduce, zgomot, consum, etc. În mare parte va fi folosită prin oraş, doar cu ieşiri ocazinale la drum lung, mă îndoiesc că mai mult de odată la două săptămâni.

Am parcat zilele trecute un Passat Kombi, diesel, habar n-am de putere, dar avea 6 viteze. FFS, câta maşina, de-abia i-am găsit o poziţie OK. :capu: Bine că asta e berlină. :biggrin:

Thor, ai fi surprins cât se stă şi aici la semafor. :biggrin:

Parcă motorina e mai scumpă un pic decât benzina acum, isn't it?
 
De ce ti se pare scumpa benzina, tai tara in lung si in lat in fiecare weekend ?
Prefer sa tai tara-n lung si-n lat o data la cateva week-end-uri decat sa ard degeaba benzina in fiecare zi stand in trafic in Bucuresti, rareori mai folosesc masina pentru mers la munca. Timp, consum, nervi, poluare aiurea.

Pe mine ma costa 300 RON sa merg zilnic cu masina, work, supermarket, mall, vizitat rude, etc si sincer, daca nu-ti permiti sa dai 300 RON pe luna pentru masina inseamna ca nu ar fi trebuit sa-ti cumperi asa ceva, ca nu faci decat sa ocupi inca un loc de parcare degeaba. :biggrin:
...
Daca dublarea pretului la benzina ar insemna injumatatirea traficului eu as vota pentru. Dar nu s-ar injumatati traficul...
(moaaa ce flame am pornit)
Eu as tripla preturile la tigari, da' nu e dupa noi... :smile:
A-ti permite nu inseamna ca si esti de acord cu ceva, asta un pic off-topic. Majoritatea ne-am putea permite si un pret dublu al benzinei, insa am porcai si mai mare Petrom-ul atunci cand am alimenta... :smile:
 
...daca nu-ti permiti sa dai 300 RON pe luna pentru masina inseamna ca nu ar fi trebuit sa-ti cumperi asa ceva, ca nu faci decat sa ocupi inca un loc de parcare degeaba. :biggrin:

Nu e flame, dar e o judecată ciudată. Eu îmi permit să merg cu maşina oricât (am şi maşină de serviciu), dar nu e chiar cum spui tu. Maşina e, se spune, "gândul omului"... te urci în ea şi te duci când şi unde vrei. Unii o au din snobism, unii din necesitate... Mie mi-a fost foarte utilă, fiindcă am avut copilul bolnăvicios şi una-două mergeam cu el la medic/spital. Să nu-i judecăm pe alţii după chipul şi asemănarea noastră. :smile:
 
O triplare a pretului la tigari ar duce la o explozie a contrabandei, deja se pot lua tigari din Obor la jumatate din pretul normal. Probabil si la benzina s-ar intampla asta dar acolo e mai greu cu contrabanda... nu imposibil, doar mai greu.

Da, si pentru mine masina e strict o utilitate, ursamajor, dar nu mi-am luat-o pana nu am fost sigur ca situatia financiara imi permite s-o folosesc asa cum mi-as fi dorit. Asta apropo de gramezile de Passat si Touareg de prin parcarile din Bucuresti, care stau in parcare 6-7 zile pe saptamana pentru ca cel care si-a luat-o nu are bani de benzina, intretinere, nu are bani de CASCO deci ii este frica de un accident, etc etc...
 
Eu, mai degrabă, aş fi lăsat taxa de înmatriculare imensă, ca să nu se umple drumurile şi parcările de vechituri.
Fiecare are motivele lui de a avea o maşină. Chiar dacă nu-şi permite să alimenteze 300 lei lunar. :smile:
 
Like I said, nu-s în poziţia să fiu pretenţios. Maşina e deja "in the club", asta mi s-a oferit, asta tre' să accept.
I don't get it. Masina ti se ofera gratis? Esti cumva obligat sa o folosesti in sensul de masina de serviciu?
Daca da atunci e ok pentru ca si daca ai costuri mari la partea de consum nu ai achizitia initiala. Dar tine cont ca asta e o masina "de distractie". Nu e masina de facut naveta, de plimbat constant decat daca faci drumuri in afara orasului si nu te infigi in ea sau daca plateste altul plinul :biggrin:.

Mai multe e foarte greu sa spun, iar raspunsul initial al lui war a fost foarte potrivit pentru intrebarea ta. E o masina. Ce vrei tu de la masina asta? Senzatii? Siguranta? Confort? Economie? Vrei sa faci naveta in regim de taximetru sau sa te plimbi pe autostrada?

Ca parere personala, eu unul nu as lua masina aia. Am o prietena care si-a luat unul destul de ingrijit si cand a ajuns la cifrele alea de consum nu mai stia cum sa il dea. Un alt prieten si-a luat unul asemanator, apoi a preferat sa faca upgrade la Passat V6 3l pentru ca la o diferenta de 2l la consum macar are senzatii :smile:. Nu foloseste masina decat pentru plimbari ocazionale, destul de rar in oras, in general pe autostrada. Deci e masina de distractie. Si daca iti permiti sa ai o masina de distractie te asigur ca ai si variante mai bune.
 
Eu consum 13 litri la suta in orasul asta in care stau pe loc peste jumatate din timp. Media de viteza e o gluma proasta, merg mai repede pe jos. Dar consumul se masoara in cost per luna, nu in litri la suta. :goofy:
 
13?! Aoleu. La mine e vreo 8% si ~200 lei pe luna chenzina. Tot Bucuresti, munca si'napoi, vizite, cumparaturi, plimbari pe Dorobanti la cafenele, la Bamboo si spa de cateva ori pe luna plus cateva plimbari pana la banca sa imi verific milioanele.
 
Lol, passatu maşină de senzaţii. Senzaţii de rău de mare la ce barcă îi. Passatu e maşină de "fiţe" pentru săracii care nu-şi permit A4. În afară de passatu CC. Ăla e fain.
 
Am zis mai sus la ce o să fie folosită, mai repet odată? :biggrin:

Maşina e în familie şi va fi transmisă copiilor, atâta tot. :goofy: Pe mine nu mă costă nimic achiziţia (pt. că e deja luată) sau asigurarea (pt. că e deja făcută). Şi decât Passat Kombi/Audi A8, care chiar îs bărci, mai bine asta. Şi pt. că, după cum am zis, n-am prea fost atent la ea când am urcat la bord, am întrebat şi eu pt. nişte păreri/opinii, ca să ştiu la ce să mă aştept. Plus că va fi şi prima maşină pe benzină pe care o voi conduce.


PS: maşina are număr în alt judeţ, şi bineînţeles că nu va fi pe numele meu. Care-i "metodologia" în cazu' ăsta, trebuie ceva acte?
 
In principiu nu. Pentru utilizarea in Ro ai nevoie doar de talonul masinii, RCA si rovigneta, daca mai iesi si din oras. Sa o conduci cu palcere!

PS: In cazul tau e foarte aproape de masina ideala: masina de servici cu combustibil decontat. :biggrin: Mai lucreaza la partea cu benzina.
 
Lol, passatu maşină de senzaţii.
Eu vorbeam de senzatii la Pasatul de 2,8 V6 4Motion. O fi el Passat dar motorul ala (200CP din fabrica + cat o mai avea acum ca sigur si-a bagat nasul sub capota) nu e chiar de colo, iar tinuta de drum nu e chiar de barca, macar multumita tractiunii integrale. Nu stiu altii cum sunt dar eu nu ma plimb cu avioane asa ca respectivul Passat m-a impresionat destul de placut. :smile:
Normal ca Passatul e masina de fite pentru aia care nu au bani de mai mult. Asa merg lucrurile. Exact cum A4 e masina de fite pentru aia care nu au bani de seria 3/5 :biggrin:, iar astea din urma sunt masini de fite pentru aia care n-au bani de Continental GT.
Evident, pentru inca 20k Euro poti sa iti iei un A4 comparabil cu un Passat (motor/dotari) dar nou. Asta ca sa nu te creada lumea sarac.
Si acum spune tu ca la 20 de ani nu ai putea sa consideri un astfel de Passat "de fite", mai ales ca e unul mai exotic nu mult prea popularul "1.9 tedei". Sau ti-ar fi atat de rusine cu el incat ai schimba masca, jantele si alte cateva accesorii si s-ar face Audi? :tongue:

korby, daca e gratis e buna :smile:. Cand/daca nu mai ai bani de benzina, o lasi in parcare si te consolezi cu gandul ca macar nu platesti rate la ea. :tongue:

P.S. korby, asigurarile (CASCO/RCA) se fac iar si iar, nu one time. La fel si robineta. Dar daca zici ca nu trece pe numele tau ai scapat. CASCO la o masina ca asta la varsta ta te-ar fi ruinat. Si daca zici ca e in familie ia-o si tu la o tura pe un drum de tara sau intr-un spatiu potrivit dar in afara drumurilor publice. Iti faci o idee despre cum se misca. Si ca e prima masina pe benzina... mare frectie, diesel, benzina, same shit. Tot masina e. E ca si cum ai spune ca te dai prima data pe PC cu procesor Intel sau AMD (no flame please, diferentele intre diesel si benzina sunt irelevante in contextul discutiei).

P.P.S. Sunt cu lai la calculele de consum si cheltuieli. Cu exceptia drumurilor la banca... vin ei la mine, nu ma duc eu la ei.
 
Mulţumesc Thor, da' mai am de aşteptat până în noaptea de colindă, când o să mergem cu colegii din liceu. :biggrin: Până atunci nu cred că pun mâna pe ea (poate, eventual pt. vreo parcare) pt. că la poliţie e cam plin pt. examene, chiar şi pt. decembrie.

"Gratis" e oarecum relativ, implică mai multe chestii. :smile:

P.S. N-am cum, io-s în Cluj şi trabantu' e în Timişoara, cu ture prin Serbia.
 
Ar putea cineva să identifice acest amplificator? Ştiu că e un Philips 2x100W, cică. Mă interesează cam ce poate şi cam cât face. Aş vrea să-l cumpăr şi momentan nu am mai multe date de la proprietar.
 

Attachments

  • philips.jpg
    philips.jpg
    22.2 KB · Views: 40
Back
Top