Întrebări pe care ni le punem de mult

Alternativă legală tocmai că există. Recent citeam despre anularea plății taxei radio și TV de către microintreprinderi dacă nu au echipament de recepție și unul din motive a fost că e neconstituțională legislația respectivă, mai exact încalcă dreptul de proprietate pentru că instituie obligativitatea unui abonament (nu e impozit, e abonament) pentru un serviciu care nu este prestat. Și nu există nici o îngrădire a dreptului de a căuta dreptatea în justiție, sunt doar două probleme:
- nu e prea simplu de atacat o lege ca fiind neconstituțională ca simplu cetățean, teoretic Avocatul Poporului e în măsură să o facă
- dacă totuși o faci și o faci prost legea respectivă devine ulterior inatacabilă chiar dacă e proastă confirm unui principiu de drept care spune că nu poți judeca de două ori același lucru, iar la deciziile CC nu există recurs din câte știu.
 
În ce sens afectează conexiunea mea internet setarea WAN PING a routerului? Mai precis, trebuie pusă pe Enabled sau pe Disabled?

PS: ei spun că pe enabled dă apă la moară hackerilor...
 
Pe Disabled router-ul tău nu mai răspunde la ping-uri, aşa că nu mai e vizibil dacă se apucă cineva să dea un scan rapid pe ip-ul tău. Dar va răspunde pe alte porturi forwardate, aşa că dacă nenea ăla are mult timp liber nu e chiar specială (ar trebui să ştie şi să taie port scan-urile firewall-ul din router ca să scapi şi de asta cât de cât).
 
Daca hackerul are rabdare 10 min sa asculte reteaua, te gaseste oricum dupa ARP-uri. Ascuns nu poti fi niciodata.

Hai ca pun eu o intrebare buna:
Ce metode de protectie exista impotriva unui atac man in the middle?
 
MIM aplicat in ce context? Ca asa e prea generala intrebarea, si, in functie de cazul particular, se poate aplica o solutie sau nu.

Din wiki citire:
* Public key infrastructures
* Stronger mutual authentication
* Secret keys (high information entropy secrets)
* Passwords (low information entropy secrets)
* Other criteria, such as voice recognition or other biometrics
* Off-the-Record Messaging for instant messaging
* Off-channel verification
* Carry-forward verification
 
Sa zicem ca pica gateway-ul ISP-ului iar hacker-ul se pune el gateway, cu o conexiune la internet prin modem, ca sa-mi afle parola pe XF. :tongue:
 
Pe Disabled router-ul tău nu mai răspunde la ping-uri, aşa că nu mai e vizibil dacă se apucă cineva să dea un scan rapid pe ip-ul tău. Dar va răspunde pe alte porturi forwardate, aşa că dacă nenea ăla are mult timp liber nu e chiar specială (ar trebui să ştie şi să taie port scan-urile firewall-ul din router ca să scapi şi de asta cât de cât).

Adică să înţeleg că WAN PING e ca sindicatul? Adică, nici nu te-ncurcă, nici nu te-ajută? Eu am activă acea chestie acum, e mai bine s-o dezactivez, asta era întrebarea punctuală...
 
Daca hackerul are rabdare 10 min sa asculte reteaua, te gaseste oricum dupa ARP-uri. Ascuns nu poti fi niciodata.
Vorbeam de hackeri seriosi, din alta zona, care-si cauta zombies, nu de script kiddie-ul de la 3, care cu un ARP poisoning vede tot ce vrea.

Cat despre chestia cu MIM pe GW, ca un gigi sa faca asa ceva trebuie sa poata avea suficient acces cat sa-ti "pice" GW-ul la comanda, adica sa-ti taie tie legatura pana la GW astfel incat sa ramai singur cu el in retea, iar el sa faca pe gateway-ul. Asta inseamna acces la infrastructura, cum zicea PigBrother. La un ISP mare e mai greu de facut asta (pe CaTV, de exemplu, sau cu legaturi PPPoE), dar intr-o retea de camin cu switch-uri pe la ferestre e ceva simplu. Ca sa scapi de asta exista https and stuff.

ursa, dezactiveaz-o si uita de ea.
 
Mamă, ce s-au scumpit memoriile! Faţă de dec. 2008, când am luat astea cu 160 lei, acum sunt peste dublu... WTF? E adevărat că nu mi-a mai păsat de evoluţia preţurilor de-atunci şi multe s-au întâmplat: a murit M. Jackson, Obama a devenit preşedinte, criza a muşcat şi din România, dar chiar aşa, de două ori?
 
Se vorbește de ceva vreme de televizoare și monitoare cu LED backlight. Au apărut monitoare cu așa ceva? Zvonuri despre evoluția și implementarea tehnologiei? Promisiunile sunt pentru o luminozitate mai uniformă, la fel cu culorile și consum mult mai mic. Pentru asta aș face upgrade.
 
Cu o floare nu se face primăvară. 28W sună excelent pentru 24" mai ales că eu sunt interesat de 22", dar TN nu sună deloc interesant.
 
Păi nu asta ai vrut: "floarea"? :smile:
Au apărut monitoare cu așa ceva? Zvonuri despre evoluția și implementarea tehnologiei?
Eu l-am găsit întâmplător zilele trecute, când mai răsfoiam pe-acolo, dar mi se pare scump. Bine, LG-urile şi Samsungurile au fost dintotdeauna.
Mie îmi place că sunt subţirele, la fel şi TV-urile.
 
Serios, pentru mine "monitoare" înseamnă producție de masă, disponibilitate de modele și accesibilitate la preț, nu câteva modele "selecte" și scumpe. Deci reformulez întrebarea: pe când producție de masă pentru backlight LCD? Sau, pe când vor deveni mainstream?
 
LED-backlit nu-s revolutionare, pentru utilizatori mainstream care-s multumiti de TN 6-bit nu e o tehnologie asa speciala cat sa merite upgrade-ul, mai ales acum cand lumea nu mai cumpara asa mult. Iar pentru business nici atat, treaba se face si pe un monitor mai putin colorat.
 
OK, dacă pentru unii nu contează pentru mine da: fratele meu are consum măsurat pe TV (LCD) vreo 240W, iar CRT-ul meu are doar 80W, al lui fiind mai mare cu 20% (diagonală). Dacă LED backlight duce consumul televizorului respectiv la 50W e o mare diferență, până atunci rămân la CRT. La fel la monitoare, cel pe care îl am acum consumă 32-34W măsurat (19"), cel dat de ursa consumă 28W la 24", iar Dell-ul de 22" consumă aproape 70W. E suficient?

Folosesc un UPS de 600VA care raportează încărcarea medie la 110W - computer și monitor. Un computer cu 300W consum și un monitor cu 70W ar face UPS-ul util doar pentru un shutdown, pe când la configurația mea pot rula pe baterie vreo jumătate de oră, la penele de curent de câte 15-60 minute din ultimul an e o mare diferență.
 
Back
Top