Întrebări pe care ni le punem de mult

Pe unde au mai ajuns ca tehnologie camerele digitale? Am văzut săpuniere cu 12 MP, intermediare

Am văzut şi eu o cameră foto Sony de 12MP şi sincer m-a dezamăgit, chiar şi ca săpunieră. O versiune mai veche de 6MP scoate pozele mult mai bine, în special pe partea de stabilizare...la cea de 12 dacă mişc camera îmi scoate pozele exact ca telefonul meu. :goofy: (k750) Cea de 6MP chiar mi-a plăcut, în mers prin pădure scotea pozele perfect stabilizate. Dacă erau firme diferite nu cred că făceam comparaţie, Sony oricum e mai scumpă ca firmă decât alte rivale din aceeaşi gamă, dar fiind amândouă aceeaşi chinezărie chiar m-a dezamăgit.
 
Număr mai mare de MP pe aceeaşi suprafaţă a senzorului => calitate mai slabă a imaginii. Asta e o chestie universală. Din acest motiv I run like a scared lil` girl când văd săpuniere cu mai mult de 5MP şi senzor cât vârful de ac.
 
Apropo de densitatea de pixeli: dpreview chiar are introdusă mărimea asta în specificaţiile tuturor camerelor foto. Şi, da, e un indiciu asupra calităţii imaginii furnizate de către acel senzor. :smile:
De exemplu: 43 MP/cm pătrat. ISO 1600, loool! Oh, boy! :eek:
 
M-am apucat şi eu de şcoala de şoferi. La cursu' de legislaţie, vine dudu' şi aruncă "tre' să luaţi cartea asta, şi învăţaţi capitolele X, Y & Z". Nici măcar titlu' nu l-a spus, cartea în sine n-am văzut-o prea bine, la plecare n-am putut să întreb pt. că era bizi. :capu:
Ce şi unde să caut?


Help! :biggrin:
 
Legislaţie rutieră se cheamă. :biggrin: Întreabă instructorul cu care faci conducerea, îţi spune el.
 
Neeeee, acum e cu carti. Cartea verde cu CD, cartea galbena cu Marcel pe coperta, cartea albastra fara desen, decretul.
 
Acum ai nevoie doar de legislaţie devreme ce au pus chestionarele pe net.
 
Io am invatat pentru pseudoexamenu' auto rasfoind putin vreo 2 carti d'astea de legislatie si completand toate chestionarele pe care le-am gasit. Am incercat sa memorez legile alea da' limbaju' de lemn si lipsa logicii pe alocuri m-au invins.
Apropo, pana la urma au introdus intrebarile alea de mecanica in teste?
 
Da. Şi din câte am discutat cu persoane care fac acum şcoala întrebările alea sunt mai ceva decât mecanica ce se făcea pentru C+E.

Mi se par nişte aberaţii...mecanica poate că era bună pe vremea Daciei (carburaţie) unde mai bibileai pe la ea dacă te lăsa în mijlocul câmpului, dar acum ce faci? Deschizi capota şi te uiţi ca-n oală. Vorba aia...ştim şi la ce ne ajută că ştim...
 
Gresit! Legislatia, cine o invata si o parcurge (aminte celor care au votat acest paradox de lege) iti interzice sa schimbi chiar si un bec. Toate activitatile trebuiesc facute la service autorizat. Probabil doar roata ai voie sa o schimbi tu personal desi sigur va exista cel putin un inteligent care-ti va spune ca nu ai voie sa o schimbi conform legii decat la o vulcanizare aprobata RAR.
Singura intrebare de mecanica ar trebui sa fie: "Care este numarul de telefon corect ce trebuie apelat pentru a chema o firma de tractare?".
Pe alta parte mi se pare oarecum normal sa ai habar de cunostinte de fizica de bun simt, sa stii ce este aceea o acvaplanare spre exemplu.
 
De când a apărut ESP-ul nu mai e necesară. :tongue:

Legislaţia e aiurea, n-ai voie să schimbi becul dar dacă te opreşte poliţia pentru un bec ars scapi de amendă dacă remediezi problema pe loc.
 
Întrebare: legislația privind pensiile nu încalcă Constituția?

De ce: contribuția la sistemul de pensii nu este nici taxă nici impozit, ci o asociere asigurativă. Asta înseamnă că se încalcă dreptul de asociere (asocierea forțată e o încălcare a acestui drept) și dreptul de proprietate prin reținerea forțată din salariu (care este un venit propriu) a cotizațiilor pentru această formă de asigurare.
 
Şi taxele şi impozitele sunt constituţionale? Mie mi se pare mai de bun simţ şi omenească chestia cu pensiile decât cu taxele şi impozitele. :wink:
Hibridul de sistem de pensii ce există acum la noi e rămăşiţă a trecutului. Oricum, uşor-uşor, va diminua contribuţia la pensiile de stat, probabil până va ajunge la zero (în viitor), iar pensiile vor fi administrate privat, posibil de cocălari cu ceafa groasă. Atunci să văd dacă mai pui întrebări. :hihi:
 
LNT, nu ai voie. Daca politia te prinde in acea situatie iti ridica talonul si te mai trimite si pe la RAR apoi ca sa ti-l poti ridica. In schimb te lasa sa pleci cu masina pe drum chiar si fara vreun bec functional dupa ce ti-a marcat amenda si inlocuit talonul cu dovada pe 15 zile. Aceasta pentru mine este o dovada nu de "Protectie si securitate" ci "Normam pe cetateni".

Eu am contestat o astfel de actiune deoarece am circulat pe drumurile publice cu defectiuni la sistemul de iluminare spate la o Dacia Pickup. Acum sunt in recurs deja pentru ca mi se pare aberant doar si faptul ca mi s-a impus etilotest si aproape si perchezitie corporala inainte sa mi se prezinte motivul trecut in PV. Si mai aberant a fost ca in cele 45 de minute cat am stat pe marginea drumului am reusit sa curat de oxid siguranta care se ocupa de luminile de pozitie spate. Sa mai spun ca martora chemata de militian nu ma cunoaste, nu ma recunoaste, nu stie motivul pentru care e martora si nu isi aduce aminte nici marca, nici macar culoarea autovehicului? Cam asta a fost declaratia ei in Instanta. Sa amintesc si faptul ca tinandu-ma de capul militianului ca mi se rezolvase problema si el isi scria degeaba procesul verbal, a chemat un echipaj de jandarmerie (un Vito plin de 4/4) ce m-a trimis teoretic direct in masina sa stau la cald ca tot erau 0 grade afara.

Vorbiti de Constitutie? Judecatorul a consemnat la dosar fix contra principiului de nevinovatie. Pentru acest fapt am si inceput demersurile de recurs.
 
Nu e vorba de bun simț și omenie, e o asociere forțată din care aproape sigur nu vor primi vreodată ceva. Cine are sub 40 de ani și crede că o să ia pensie de la stat ori e imbecil ori nu știe pe ce lume trăiește, dar de cotizat cotizăm.

Nu știu oricum care e bunul simț și omenia aici, e un soi de donare forțată? De ce, vorba lui war, pentru că se poate?

Impozitele și taxele nu știu dacă sunt prevăzute expres în Constituție dar nici nu sunt interzise, sunt o formă de a acoperi cheltuielile de administrare a statului. Că sunt mari sau mici și se cheltuie corect sau nu e un subiect care nu e tratat de Constituție, nu e reglementat nicăieri. Dreptul la asociere și cel de proprietate sunt tratate și din punct de vedere al dreptului de proprietate orice reținere la sursă e neconstituțională.
 
Din acelaşi motiv pentru care ni se impun şi impozitele şi taxele. Azi una, mâine hop! alta, c-aşa vor ei. Create din nimic. Prefer să contribui la un sistem care ajută cu siguranţă oameni, decât să sponsorizez hoţii cu taxele ce mi se iau... Dar poţi să faci ceva? Ăsta e gloriosul capitalism. :hihi:

EDIT şi eu după tine: STATUL, cine e el? Aa, tot hoţii...
Apropo de Constituţie, aşa e şi cu libertatea cetăţeanului, e tratat subiectul acolo, dar eu nu mă simt liber când trebuie să plătesc fiindcă stau în ţara în care m-am născut şi să livrez taxe şi impozite pentru casa părinţilor mei, astea fiind pomenite ca addendum-uri la Constituţie (dacă or fi). (Mi-am adus aminte şi de "Zeitgeist" cu ocazia asta şi au mare dreptate cu această problemă acolo. Alte teme sunt fanteziste, dar cu libertatea şi capitalismul actual au dreptate)
 
Nu poti pentru ca ti se iau oricum inainte sa-i primesti si pentru ca oricum nu ai alta alternativa legala.
 
Aşa e. Chestia e că încep să-i înţeleg pe-alde Ossama Bin Laden... :hihi: Sau pe haiducii noştri.
 
Back
Top