Întrebări pe care ni le punem de mult

Nu, că se precipită.
Ontopic: Am o întâlnire în... Otopeni. Localitatea Otopeni. Şi aş vrea să ştiu cum se ajunge acolo cu transport public (nu taxi, amic care să te transporte). Preferabil punctul de start să fie undeva pe axa Piaţa Unirii - Charles de Gaulle.
Mulţumesc pentru răspunsuri!
 
Linia expres (autobuz) 783. Are un capăt la Piața Unirii, lângă Irish Pub, merge pe Magheru, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Casa Scânteii etc, trece prin Otopeni și parchează la aeroport. Nu mai știu cât e biletul, vreo 3-4 lei cred.
 
Microbuzele asteapta acolo unde intoarce tramvaiul, dar cand pleaca spre Otopeni opresc si in statia de autobuz din sensul giratoriu.
 
În Piaţa Presei Libere este un refugiu pentru autobuz pe partea dreaptă cum mergi dinspre Arcul de Triumf spre Băneasa. Pe partea cealaltă sunt cele două turnuri ce flanchează intrarea în Romexpo.
 
Microbuzele pleaca de la Piata Presei exact de la capatul lui 41 - cum te dai jos sunt drept in fata. Acolo e plecarea pentru ele si e o idee buna sa il iei de acolo ca sa nu stai in picioare cocosat pana in Otopeni. Te urci in primul microbuz care nu e plin si astepti :smile:. Propabil e vreo 2-3 lei biletul. Acum 2 ani era 1,5lei.

Legat de tastaturi si vopseluri, sunt cateva modele de la MS la care vopseaua de pe butoanele multimedia tine fix 2 saptamani. Niste modele BT dar nu mai stiu acum sa spun care. In orice caz, comentam legat de ele cu Varz pe forum acum un an doi :smile:.
 
Dacă era vorba de Wireless Entertainment 7000, la a mea s-au făcut tastele lucioase dar nu i s-a luat vopseaua.
 
Mda, BT se pare ca nu erau pentru ca doar 7000 si 8000 sunt BT. Iar 7000 am si eu si nici nu luceste inca. Cred catusi ca era un Laser Desktop. In fine, se lua vopseaua instant si de pe tastatura si de pe mouse da arata ca o chinezarie supra-uzata.
 
De ce nu se permite accesul read-only la un fisier in curs de scriere?
Se poate face ceva in privinta asta? Un hex-edit, ceva, pentru a anula limitarea?
 
Mai ţii minte pe vremuri, când sub un anume sistem de operare *cough*98*cough* nu puteai să rulezi cu succes utilitarul de defragmentare, fiindcă restarta tot timpul procesul? "Partition has been modified"? E, cam acelaşi lucru e şi aici. Scrierea unui fişier pe disk nu se face secvenţial, una la mână. A doua, singurul tip de fişier care ar avea sens să fie citit parţial este unul care conţine date chioare, fără headers, indexes, etc. De exemplu, un txt chior. Sistemul de operare nu ştie ce scrii tu acolo, şi nici nu e treaba lui să ştie.
Mie nu mi-ar plăcea să încerc să beau dintr-un pahar în timp ce se toarnă apă în el :smile: (asta e o analogie foarte simplă, de fapt lucrurile sunt mult mai complicate într-un SO).
 
Sunt formate anume ce pot fi citite cand contin doar partial informatia. Printre ele se afla formatele gandite/utilizate pe web.

Eu uneori imi doresc sa vad repede cum se prezinta calitativ un film in timp ce-l descarc fara sa fiu nevoit sa-l descarc pana la capat. Formatul AvI imi permite asa ceva daca am reusit sa descarc headerul si o mica parte din film. Cu toate acestea, trebuie inchisa aplicatia de torrent ca sa pot avea acces in citire de la el.
 
La bazele de date, de exemplu, ai acces la citire şi scriere a datelor în paralel în acelaşi fişier. De ce? Fiindcă DBMS-ul cu asta se ocupă: e un layer intermediar între client şi conţinutul fişierului, structurat logic. Clientul nu accesează direct fişierul bazei de date, ci cere bucăţi din el DBMS-ului; doar acesta are lock pe fişier şi ştie singur să blocheze accesul pe bucăţele ale lui în funcţie de operaţiile în curs de execuţie.

E cam mult să vrei acelaşi lucru de la un sistem de fişiere, pentru întreg conţinutul unui fişier şi pentru orice aplicaţie posibilă.
 
La bazele de date scrierea pe disc nu are nici o similaritate cu scrierea unui fișier la copiere, de exemplu. La BD scrierea pe disc e de cele mai multe ori doar o actualizare pe disc a conținutului memoriei după algoritmi specifici în momente calculate.

Hulubei, era un program avipreview (parcă) ce îți permite să vezi un AVI în timp ce se descarcă. Progrămelul era inclus în kitul de StrongDC.
 
Back
Top