Întrebări pe care ni le punem de mult

S-ar putea sa vorbesc prostii: nu se poate ca un virus sa fie "conditionat" de un factor extern? Adica sa fie "latent" pana in momentul in care gazda primeste o doza mare de UV, aspirina, magnetism sau alte forte oculte? :smile: Un fenomen care sa afecteze la scara globala intr-un timp relativ scurt (o explozie solara) astfel incat sa activeze virusul.
 
Fa asa:
Virusul da o boala cronica cu debut insidios (gen hepatita C, HIV). Intalnirea lui cu un virus atenuat folosit intr-o campanie de vaccinare (timer!) fie acutizeaza boala ta, fie reactiveaza vaccinul atenuat.
 
Un virus în care i s-a implantat un nano-receptor radio făcut cu inginerie moleculară și virusul se activează numai când primește semnalul rađio :biggrin:.
 
Un virus romulan modificat de Dominion si raspandit de pirații somalezi prin victimele rascumparate?

Ciudat, dar după Germenul Andromeda și ebola lui Clancy mi-am luat toată porția de ficțiune cu viruși. What's enough is enough, o carte trebuie să fie bine documentată și (măcar un pic, dar mai ales) originală.
 
Apropos de kalocină, de fapt acţiunea acesteia era distrugerea oricărui tip de patogen. Inclusiv cei cu care omul este într-o relaţie de simbioză (când iei antibiotice prea mult timp şi se distrug microorganismele din tubul digestiv te taie diareea pentru că acele bacterii ajută = exprimare simplistă, dar te prinzi :biggrin:). Şi acel medicament prelua funcţia de sistem imunitar. Când nu mai luai, era ca şi cum nu ai fi avut sistem imunitar deloc => infecţii catastrofale.

Ideea din spatele medicamentului acesta este genială, practic provoacă un tip de SIDA medicamentoasă :biggrin: Practic ideea este că atunci când nu ai sistem imunitar cel mai stoopidish microorganism poate fi extrem de devastator, în moduri care nu au mai fost văzute până în respectivul moment :smile:

Deci dacă microorganismul tău vrei să ucidă în modurile respective, ar trebui să fie un fel de HIV airborne şi ar fi suficient. De fapt pe noi ce ne salvează de moarte în chinuri groaznice este că HIV nu poate supravieţui decât în anumite fluide ale organismului - sânge, spermă. Gen.
 
Nu ştiu cum ai reuşi să obţii sincronizarea. AFAIK, sistemul imunitar nu se distruge la toţi în acelaşi interval de timp. La unii durează mai mult, la alţii mai puţin. Nu cred că ai putea să-i cuprinzi pe toţi în 24h.
 
Păi cartea e SF... deci pot să forţez un pic nota.
Ideea e că acest eveniment e descris puţin în carte, e un starting point care se înşiră pe 10 pagini at most (sunt scrise deja), cartea se concentrează pe ce urmează după aia. Deci pot lăsa anumite detalii neexplicate fără probleme.
Mulţumesc tuturor pentru sfaturi :smile:
 
Au fost duse in Rusia ceva cantitati de uraniu puternic imbogatit. Acesta era folosit la mini reactoarele nucleare de la Magurele si de la Ploiesti (parca).

Aveti idee la ce era folosit acest uraniu?

Lipsa lui va afecta ceva programe de cercetare?
 
sabertooth, in Romania nu mai exista cercetare. Am fosti colegi si colege care dupa terminarea facultatii, masteratului si doctoratului au ramas in domeniul cercetarii sau ca profesori pe platforma Magurele. Ce mi-au povestit despre "cercetarea" de acolo e de ras si de plans in acelasi timp. Cei mai multi raman acolo in virtutea inertiei, pentru ca viseaza sa se schimbe ceva si asteapta momentul sau pentru ca au contracte care nu le permit sa plece inca.

Cercetare in domeniul nuclear? O gluma :frown:.
 
Back
Top