Întrebări pe care ni le punem de mult

Se mai poate cumpara de undeva din .RO Win XP Pro "curat" (adica nu OEM), cu acte, factura, TVA, etc... pentru firma?

Conform noilor reglementari Microsoft in privinta licentierii, produsele OEM pot fi vandute fara hardware asociat cu conditia ca pachetul continand software-ul in cauza sa fie nedesfacut.

Microsoft said:
În cazul sistemelor de operare pentru desktop - Windows XP - utilizatorii finali pot cumpăra licențe OEM de la firme System Builder și separat, adică neinstalate pe un calculator. Însă în acest caz, utilizatorul final al acelei licențe trebuie să-și instaleze singur sistemul de operare. Suportul va fi asigurat tot de el, ca și cum ar fi un System Builder.

Windows XP Pro inca se gaseste prin magazine.
 
Eu stiam ca nu se mai vinde XP OEM de la 1 noiembrie 2008. Pretul unei licente GGK e mai mare decit a celei OEM si se mai gaseste inca, probabil in jurul sumei de 700 ron.
 
Eu nu mai inteleg nimic::confused:

Pe de o parte zice:
Ca utilizator final, pot cumpăra licențe Windows OEM?

NU. Conform System Builder License Agreement, entitatea care desface cutia OEM este obligată să instaleze licența pe un calculator nou, să vândă acel calculator și să asigure suportul pentru instanța Windows instalată OEM.
Odată cu apariția Get Genuine Windows Agreement, licențele OEM nu mai pot fi folosite în scenarii de legalizare.


Iar pe de alta parte
:
Windows XP OEM
În cazul sistemelor de operare pentru desktop - Windows XP - utilizatorii finali pot cumpăra licențe OEM de la firme System Builder și separat, adică neinstalate pe un calculator. Însă în acest caz, utilizatorul final al acelei licențe trebuie să-și instaleze singur sistemul de operare. Suportul va fi asigurat tot de el, ca și cum ar fi un System Builder
.
Sa fi picat asta dupa aparitia Get Genuine Kit?
 
La un win xp care a suferit de virusi si am fost nevoit sa-i schimb fisierele cu alea din "c:\windows\repair",
unde mai pot eu gasi ce IP/dns/gateway avea calculatorul setat la retea inainte de belea?
 
Ai nevoie să ştii valorile anterioare sau îţi trebuie doar nişte adrese funcţionale? La mine, în registry apar în HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces.
 
ANL

Mă tot uit de ceva vreme la site-ul ANL şi mă întreb dacă merită să mă apuc de dosar şi alte cele în programul "locuinţe pentru tineri". Aş vrea să ştiu dacă merită speranţa, în sensul că am auzit mai peste tot că apartamentele se dau acolo pe pile şi nepotisme şi şpăgi, etc.
 
Azazel a reușit să obțină ceva la ANL, fără pile se pare. E o garsonieră, dar tot e un acoperiș deasupra capului.
 
E vreo explicatie sau motivatie pentru care computerele care sunt introduse intr-un domeniu functioneaza mai lent?
 
Aplicarea politicilor de domeniu, startup scripts, SAM, controlul accesului la resurse partajate... Dar stai, cat de "mai lent"?
 
Mda, eu am fo' 70 de calculatoare in domeniu si intr-adevar un pic de delay la boot pina se executa citeva scripturi si logari pe foldere parolate dar nimic suparator.
In rest mie mi se pare ca totul e OK.
 
E vreo explicatie sau motivatie pentru care computerele care sunt introduse intr-un domeniu functioneaza mai lent?

Sunt foarte multe posibilități. De exemplu, ai IPv6? Vezi că PC-urile cred că ai, și așteaptă serverul DHCP să-i dea o adresă IPv6, care nu mai vine.
 
Delay-uri mari la boot pe domeniu ai dacă DC-ul n-are chef să răspundă, din diferite motive.
 
Userii din diferite DC-uri, unele facute de mine altele de altii (poate la fel de profesionisti ca mine :tongue:) se vaita de mers ingreunat in general. Si nu ma refer la startup unde sa zicem ca e normal si ma astept la un delay ci efectiv la lucrul normal.
 
Back
Top