Întrebări pe care ni le punem de mult

:hihi: Sau poate sudiştii suferă de diminutivită cronică :biggrin:

În principiu, speli şi zdrobeşti oasele şi le pui la fiert, apoi strecori apa într-o altă oală. Acolo pui carnea la fiert vreun ceas, după care adaugi şi legumele tăiate încă vreo jumătate de ceas. O dregi cu ou bătut şi cu borş fiert (scăzut) în prealabil, pui bulion pentru un pic de culoare şi cam asta-i tot. Verdeaţa proaspătă o adaugi înainte de a o servi.

Carnea de vită e mai tare, trebuie fiartă bine-bine. Restul sunt detalii şi pot varia - de aici şi gustul diferit; uită-te în 15 reţete şi fii creativ. Unii sar peste partea cu oasele şi trec direct la fiert carnea în apă cu sare. Alţii nu dau borşul în clocot înainte de a-l adăuga, sau nu pun şi ou. Legumele - după cum ai prin cămară; cele proaspete se fierb, cele gata fierte (gen mazăre la conservă) se pun doar la sfârşit, cu bulionul.
 
Ai avut onoarea de a vedea vaca batrana in perioada cand respira pentru a putea face o evaluare obiectiva a varstei la care a decis sa se metamorfozeze intr-o ciorbita de vacuta? :tongue:

PS: Vezi ca vaca batrana nu este corect d.p.d.v. politic si in plus stii bine ca sexul feminin minte in privinta varstei.
 
Am avut ocazia sa gust ciorbe facute cu o carne si cu cealalta, iar papilele gustative si musculatura masticatorie au dat un verdict :smile:.

Nu as putea sa iti spun pragul varstei dincolo de care se trece de la vitica la vaca :smile:D) dar cred ca sunt niste nenea in piata care ar putea sa desluseasca misterul. :smile:
 
hulubei, cu o ciorbă făcută în casă nu se compară niciuna de la restaurant. Cu specificaţia de a folosi OALA CU PRESIUNE, atunci când fierbi carnea de vită (bou, viţel, mânzat, bivol etc.). Încearcă şi-ai să-mi dai dreptate. Indiferent de reţetă. E de preferat carnea de vită, nu mânzat, totuşi.
 
in 90% din cazuri oala cu presiune isi face treaba. Exista unele atat de batrane, ca nu mai ai ce le face. :smile: Si ca sa fiu corect pot sa spun ca am intalnit si gaini ce n-au vrut cu niciun chip sa se lase fierte.

Ramanand tot la vaci, are cineva idee cum se alege carnea de vita pentru gratar, ca sa fie cat de cat mâncabilă? Ceva tips and tricks?

Fac exceptie viţelele latino de prin metro, prea scumpe, la 50-100-150 lei/kg.
 
in 90% din cazuri oala cu presiune isi face treaba. Exista unele atat de batrane, ca nu mai ai ce le face. :smile:

Nu e vorba de cât de bine fierbe, ci de gustul pe care-l dă mâncării fierberea făcută sub presiune. Extrage, practic, toată aroma şi esenţele cărnii (şi le menţine), chiar dacă aceasta rămâne opincă. Bănuiesc că pe hulubei gustul îl interesează.
Recomand şi ciorba de găină de ţară (curte) făcută sub presiune.

Şi legumele pasate (sau trecute prin sită) după aceea, aşa încât să iasă o supă-cremă. Mniam-mniam! :biggrin:
 
De ce ar prefera cineva carnea de vaca in locul altor carnuri? Pentru gust? Ma indoiesc. :smile: Probabil deoarece multi o considera mai sanatoasa. Ceea ce s-a dovedit a fi o greseala (google it). Personal nu pun carne de vaca in gura, deci sunt paralel cu subiectul.
 
Q, educaţia culinară e "de vină" aici. De exemplu, mie nu-mi place aşa mult, în schimb nevesti-mii, da. De ce? La ea în familie se mânca foarte multă carne de vită, mânzat etc.
Cum majoritatea românilor consideră cea mai bună legumă ca fiind carnea de porc, nu mă surprinde deloc ceea ce spui. :wink:

PS: oricum, faţă de ceea ce se mănâncă de prin hypermarketuri, carnea (şi cea de vacă) e cel mai puţin nocivă.
 
Care e problema cu carnea de vita? Am google-uit putin, da' nu m-am lamurit complet. Nu-s mare fan, o mananc mai mult pentru diversitate, ca sa evit suprasaturarea cu porc, dar mi se pare ca daca e facuta bine chiar e gustoasa.
Chiar aseara am preparat niste fripturici :biggrin: din vita, pregatite personal cu multe balarii uscate.
Ceea ce imi aduce aminte de meniul probabil din seara asta: pastrama de porc de la LaBia :biggrin:. Plus vin rosu de la tara. :biggrin:
 
Era un articol pe undeva cu diferite neajunsuri, daca il gasesc pun link. S-ar fi constatat inclusiv o scadere a colesterolului la persoanele care consuma regulat carne de vaca. Din pacate este vorba de o scadere a HDL-ului, adica a colesterolului care ne curata sistemul cardiovascular de depunerile de LDL (colesterol "rau"). Mai multe... intrebati medicul.

PS: Mie nu-mi place gustul de fapt. :biggrin:
 
Cineva de pe alt continent a locuit aici vero 2 ani. Plecat la ma-sa acasa a simtit lipsa ciorbei de vaca care o manca constant la restaurant. Motiv pentru care caut reteta de restaurant ca sigur nu-l intereseaza ciorba maica-mii.
 
Studiul carnii de cuţu-cuţu, nu s-a facut? O fi ok? Cu LDL-ul cum stam? :smile:

P.S. Nu m-am putut abtine, a iesit lurker-ul din vizuina.
 
Cică mâncarea chinezească e foarte ok dpdv al consumatorului. Doar să nu-ți bagi nasul în bucătăria lor că e posibil să ți se întoarcă urât.

Totuși de ce s-or fi temând românii de câine la tavă? Că mielul le place...
 
Back
Top