Întrebări pe care ni le punem de mult

Energia nu reprezintă lucru mecanic.
Lucrul mecanic efectuat de o forță ce acționează asupra unei sarcini electrice într-un câmp electric este L = q ΔV, nu este reprezentat de tensiune și nici nu este o mișcare :smile:. Nu s-a chinuit nimeni să facă nimic. Electricitatea e foarte legată de mecanică.
Asta spuneam și eu. Știu că este o legătură de rudenie între E și L. Dar nu-s nici măcar frați. :smile:

Ce tensiune e constantă?
Era vorba de tensiunea de la rețea, că de acolo se absoarbe energia electrică. Iar curentul absorbit e variabil (deși neglijabil la asemenea dispozitive electronice), în funcție de consumul de la rețea, indiferent că variază pe acumulatori tensiunea.

Randamenul e cu totul altul la încărcarea rapidă fața de cea lentă, dar asta e altă discuție.
Discutabil. Dacă s-ar face o testare în laborator, poate ar ieși ceva diferențe. Dar cine-și bate capul cu prostioare d-astea? Greenpeace? Sau hulubei? :biggrin:
 
Am pus aseară C9000-ul să încarce 2 acumulatori de 2200mAh complet descărcaţi, cuplat şi la in gizmo de măsurare a consumului. Încărcare cu curent constant 1000mAh.

Încărcătorul a băgat 2350mAh în acumulatori la încărcare, la o tensiune de 1.5V, deci ~7Wh.

Consumul încărcătorului în primele câteva secunde a ajuns la 13W, după care s-a redus la 4W - şi aşa a rămas. Încărcarea a durat 2 ore şi ceva, deci ~10Wh cu totul.

Un acumulator NiMH dă în primele secunde de la încărcare ~1.5V, după care tensiunea se reduce treptat la ~1.2V. Să zicem 1.25V în medie. Acumulatorii mei pot da 2000mAh la o rată de 400mAh. 2000mAh*1.2V = 5Wh.

Deci eficienţa totală a încărcătorului meu e pe undeva pe la 50% (10Wh in la priză, 5Wh out din acumulatori). Asta la un încărcător prevăzut cu multe chestii care consumă curent, gen ecran LCD cu backlight şi surse reglabile de curent pentru fiecare acumulator în parte.

În timpul încărcării rapide, principala chestie e că acumulatorii se încarcă mai puţin - sunt limitaţi de procese chimice - şi se încălzesc, iar eficienţa ar trebui să scadă.

NiMH-urile cu descărcare lentă (ready to use, gen Eneloop, Recyclo) ar putea avea un succes mai mare pentru că tratează problema acceptării acumulatorilor vechi: ca să-i foloseşti trebuie să-i cumperi, să-i încarci, şi abia apoi să-i foloseşti. Şi să-i întreţii cam lunar. Pe când noii acumulatori au şanse mari să aibă cam 70% din încărcare când îi cumperi. Dar tot trebuie să ai încărcător. Şi trebuie să-l ai cu tine când ai nevoie. Sau să ţii mulţi acumulatori cu tine.
 
Există posibilitatea de a boota de pe un CD, a citi şi copia datele de pe partiţii, fie ele şi NTFS, pe stick USB? Am un reader de NTFS deja, dar nu poate duce date pe stick USB, din păcate. :frown:
Sau mai bine cu un Live Linux?
 
Poate sa-mi explice cineva, cu argumente logice, de ce ti se cere sa-ti spui nivelul salarizarii in momentul in care deschizi un cont de economii la o banca?

PS: Nu este obligatoriu sa furnizezi date reale.
 
Poate din același motiv pentru care ți se cere adeverință de salariat când înscrii un copil la școală (se înscrie și dacă ești șomer, învățământul primar e încă gratuit): pentru că se poate.
 
Ca să-ţi urmărească mai îndeaproape banii de care dispui faţă de banii cu care "umbli".
 
lapcat, hi hi, esti tare - no offence please - din ce spui tu ar reiesi ca in Romania exista niste autoritati care fac niste verificari incrucisate din dorinta descoperirii unor eventuale evaziuni fiscale. Mie nu mi se pare ca in tara asta este chiar asa mare dor de munca.

Mie tot ce mi-a iesit in urma in urma unui rationament fugar a fost atat: dorinta de putere. Informatia reprezinta putere. Orice rahatel de institutie vrea sa stranga diverse informatii inutile pe plan apropiat, insa niciodata nu se stie la ce pot sa devina utile.

Traim intr-o societate informationala unde cine stie ... are.
 
Nu văd alt motiv la fel cum nu văd motivul pentru care atunci când primeşti bani din afară, mă refer la o sumă mai mare, ţi se cer o grămadă de date despre persoana care trimite, cred că toate mai puţin dacă mai e virgin.
Nu ştiu, aşa am dedus eu cu logica mea, tranzacţii cu sume mai mari decât ţi-ar putea permite salariul vor pune pe tine dulăii.
 
Metodă de feedback pentru marketing, să ştie şi ei cine "muşcă", şi bază pentru următoarele oferte (telefon de tipul "n-ai vrea un card de credit?"). Nu contează că-s opţionale câmpurile, am văzut că 80% din persoane dau date personale din obişnuinţă, fără să fie obligatorii (de ex. înregistrări pe site-uri pentru a downloada ceva, chiar dacă poţi ignora form-ul de înregistrare).
 
În România se poate cumpăra online o asigurare RCA? Am găsit tot soiul de prostii, unele neactualizate din 2007, altele se opresc la pasul 2 din 5, altele nu au motociclete în lista de vehicule și tot așa, dar nimic care să funcționeze. Comerțul online chiar există în România sau sunt doar excepții gen emag sau alte magazine IT?
 
Îţi sugerez să suni direct un broker de asigurări, în weekend sunt câteodată plecaţi pe teren. Asta dacă nu-ţi pasă unde îţi faci RCAul (nici n-ar trebui :biggrin:).

Sunt persoane care oferă RCAuri sub preţul pieţei şi mai şi vin să se întâlnească cu tine să-ţi dea asigurarea gata fabricată. Dai banul şi gata :smile:
 
Eu întreb de cumpărare online, am deja numere de telefon de la brokeri care pot face asigurări în weekend.
 
Back
Top