Întrebări pe care ni le punem de mult

Asta e din ciclul "de ce pomii din real life sunt verzi iar cei din wow sunt mov". :smile:

Pentru ca sunt softuri diferite, programate diferit. Altceva ?
 
De când unii s-au gândit că pot folosi browser-ul ca "sistem de operare", browser-ul a început să pape RAM mai ceva ca sistemele de operare.
 

Attachments

  • firefox.PNG
    firefox.PNG
    24.3 KB · Views: 43
In loc sa-mi explici care-i faza cu clorofila tu-mi spui "d-aia!". Multumesc pentru bagarea in seama.

De fapt as fi fost curios sa aud un raspuns de la cineva care are idee despre ce-i vorba, in genul "aloca mai multa memorie la inceput si apoi o pastreaza" sau "pastreaza mai multe informatii despre obiectele din pagina", chestii d-astea.
 
ursamajor, 5 (cinci) tab-uri. Ok, laptopul nu e rebootat de o săptămână iar firefox e primul lucru pe care-l deschid (şi eu nu închid programe decât când nu mai am loc în taskbar-ul de 3 rânduri) dar totuşi în maşinile virtuale de sub firefox am un win 2003 cu oracle şi alte câteva servere, fedora şi solaris, tot aşa, cu tot felul de chestii deschise.

termita, la mozilla ai surse, la opera n-ai decât ce zic ei despre opera, deci nu prea poţi face comparaţii documentate.
 
De ce un Firefox in care am deschis Gmail ocupa ~160MB in memorie si Opera in care am deschis acelasi Gmail si inca vreo 10 pagini, inclusiv asta, ocupa 100MB?

...fiindcă n-au scăpat de memory leaks. Tot aşa păţesc şi eu, cu diferenţa că FX consumă mai multă memorie, dar mai puţin CPU, iar Opera consumă mai puţină memorie, dar mai mult CPU. De 3-4 ori mai mult, fiind vorba de aceleaşi websites. Şi cum am destulă memorie în care să mă bălăcsc... it's okay :smile:
 
Opera rulz, nu ştiai? :smile:

Probabil că mai trebuie dezactivate suplimentele care le ţii degeaba.
 
Stai aşa, că nu te-ai prins. Prefer FX anyway, fiindcă memorie suficientă am :smile: ...de fapt am şi CPU destul, dar se turează ventilatorul, pe când ăia cîteva sute de megi ocupaţi în plus de FX sunt dead silent :smile:
 
Opera rulz, nu ştiai? :smile:

Probabil că mai trebuie dezactivate suplimentele care le ţii degeaba.

Opera sux, mai ales la javascript. De acolo vine utilizarea procesorului. Pe gamespot, spre exemplu, moare.
Si daca dezactivezi javascript in zilele noastre... :frown:
 
Apropos de Javascript, nu e executat prin JRE? Sau au browserele interpretor Java inclus, fiecare browser cu copia lui proprie?
 
Java Applets sunt executate în browser prin JRE-ul desemnat ca implicit în sistem. Scripturile JavaScript sunt interpretate de motorul JavaScript al fiecărui browser - unele-s mai rapide, altele mai proaste, şi implementările diferă. Google Chrome se laudă cu un motor JS excepţional de performant.
 
Nu stiu cat de destept e Opera la Javascript, dar Gmail merge mai lent si arata mai necizelat in Opera decat in Firefox. Nici asta nu merge in Opera, crapa din ceva erori de JS - in general mi se pare ca e mai sensibil decat Firefox la greselile de Javascript.
Prefer sa folosesc Opera pentru ca e rapid pe pagini simple si are switch-ul ala "Author/User" care e foarte util pe pagini cu fond inchis si font deschis :biggrin: dar din pacate nu e "swiss army knife".

aramdune, de fapt crezusem ca o sa vii tu cu o explicatie oarecum mai pertinenta despre diferenta asta de consum de RAM :smile:
 
Back
Top