Întrebări pe care ni le punem de mult

ffdshow_tryout pentru a reda aproape orice format audio/video (cu excepția Quicktime, cred). DivX Pro pentru video encoding pentru că e free (au avut promoții cu serial numbers gratuite) și multi-core, Lame pentru mp3 și atât. Dacă vrei și HD video eventual x264, pentru toate fișierele video folosind VirtualDub.

LE. Scris în paralel cu aramdune. Comentariu: ffdshow nu prea mai are actualizări, ffdshow_tryout pretinde că a continuat munca la acel proiect.
 
Klite x86 parcă are şi ffdshow încorporat şi îl folosesc pe celălat sistem cu XP. Dar nu m-am gândit să pun doar ffdshow, mai ales că acest x64 Klite nu are ffdshow inclus. Studiez problema.

DivX Pro pentru video encoding pentru că e free (au avut promoții cu serial numbers gratuite)
Vreau şi eu o promoţie d-asta. Bănuiesc că divX 6, că a apărut şi 7.
 
Pentru encoding in H.264 folosesc direct mencoder (sau ffmpeg) ca mi se pare ca lucreaza mai rapid, plus pot seta tot felul de parametrii etc...

Codarea in DivX mi se pare o idee extrem de proasta. O fi DivX suportat de oricine, dar totusi nu este decat o implementare MPEG4 non-standard si este mult mai bine de codat in MPEG4 standard cu mencoder/ffmpeg/orice frontend pentru astea/alte programe.

/LE:

Nu prea ai ce sa faci cu DivX-ul ala. N-ai nevoie de el ca sa-l poti decoda, si nu vad de ce ai vrea sa il folosesti pentru encodare. Daca chiar vrei sa-l folosesti pentru encodare existe alternative open source mai sus mentionate care pot sa faca asta, deci mi se pare un soft inutil.
 
Aici daca vrei varianta beta pe 64bit.

Nu reuşesc să dau de varianta x64. Mi-l instalează în Program Files x86.

Referitor la divX: n-am reuşit încă să dau de un encoder MPEG4 care să ceară atât de puţine resurse la codarea real time. Şi nici calitatea nu e rea deloc, la un bitrate corespunzător. Cu divX făceam capturi real time la full PAL (720x576) cu Duronul şi folosea 55-70% din procesor. Ăsta-i avantajul. Cu MPEG4 nu poţi. Abia Xvid dacă-l ajunge, cu setări laxe.
 
Aici e varianta pe 64 bit, dar vezi ca Windows Media Player si majoritatea playerelor si programelor VFW/DS sunt pe 32bit.
 
Xvid nu are capabilități multi-core, DivX are. Cum în ziua de azi orice procesor nou are minim 2 cores, contează. Pe deasupra Xvid pare iarăși un proiect în moarte clinică, DivX măcar scoate un release la 2-3 luni.

Serial numbers erau pentru 6.x, pentru upgrade la 7 se plătește un preț redus.
 
Mi-am adus aminte ceva ce mi se pare interesant decat x86 si x64 si codecuri si alte alea.

Anume criza asta economica. Oamenii nu au bani. Firmele nu au bani. Bancile dau faliment. Deci nu exista bani. Cu toate astea, banii la modul fizic nu puteau disparea. Unde sunt acesti bani in mod fizic?
 
Dacă n-ai văzut Zeitgeist, trebuie să-l vezi negreşit. Ţi se explică acolo cum e cu acei bani. Culmea, fizic nu există. :wink:
 
Am sa caut. Dar daca fizic banii nu există, atunci cum se face cu CECurile fără acoperire. Sau vânzările se fac pe obiecte sau servicii şi nu pe monedă, adică trocuri?
 
Zeitgeist mi se pare o recomandara extrem de proasta pentru a explica ce e cu banii. Faptul ca explica ce e cu banii nu justifica restul de bullshit, indoctrinare si FUD pe care-l transmite.

Intr-adevar, banii nu exista.
 
Lame MP3 + manual install = me very happy cu conversia din camera video in XviD. :biggrin:

Acum văd asta. :what: Nu prea înţeleg cum se face instalarea.

Zeitgeist mi se pare o recomandara extrem de proasta pentru a explica ce e cu banii.
Numai partea cu banii: e explicată foarte popular, romanţat, şi pisica mea ar înţelege. D-aia am recomandat. În rest, filmul e mai ceva ca Star Trek.
 
Comentariu: ffdshow nu prea mai are actualizări, ffdshow_tryout pretinde că a continuat munca la acel proiect.
ffsdshow actualizat acu' 3 zile.

Xvid nu are capabilități multi-core, DivX are. Cum în ziua de azi orice procesor nou are minim 2 cores, contează. Pe deasupra Xvid pare iarăși un proiect în moarte clinică, DivX măcar scoate un release la 2-3 luni.
XviD scos acu' o luna.

XviD setari multi-threaded

xvid_threads.png

XviD multi-threaded encoding in actiune (acu' 5 minute)

xvid_threads_encoding.png

Eu sunt perfect noob la codari video, dar tot ce pot spune e ca pentru codarea materialului filmat cu camera video sunt perfect multumit de combinatia VirtualDub+Lame MP3+XviD: Load Processing settings - Load video - Save as AVI. Jenant de simplu.

ursamajor exact ce scrie acolo. Dezarhivezi Lame undeva si apoi scrii comanda aia in cmd inlocuind calea generica cu a ta. Merge struna.
Dintr-un motiv care-mi scapa Lame MP3 nu se inregistreaza automat in Vista64 si trebuie ajutat un pic. :smile:
 
Să scriu chestia aia cu rundll32.exe etc.? Oricum, nu găsesc niciun inf acolo... e unul în arhiva din arhivă. :frown:

Să-mi explice şi mie cineva clar, vă rog, ce codecuri trebuie să am pe Vista x64 ca să:
- văd toate filmele,
- codez filme, atât partea video, cât şi cea audio, eventual divX.
De ce întreb:
- deşi am ffdshow x64 instalat, WinFast2 nu vede nimic din el,
- nu am MP3 în Vdub la encoding (încă),
- WinFast2 nu face corect captura divX, deşi e selectat 720x576, el face 720x480 şi nu pare a folosi codecul divX, ci alt MPEG4. Cu Xvid, totul e OK.
- am instalat peste ffdshow x64 şi versiunea x86, dar în aplicaţia Winfast2, a tunerului, sacadează imaginea. L-am dat jos şi nu mai face.

EDIT: Mi-am adus aminte că am un register-ator de filtre. :smile: Cu el am reuşit, fără linii de comandă. Vi-l dau şi vouă, că e tare bun: cu el merg de toate, inclusiv deinterlace-urile alea două. :wink:
 

Attachments

  • filter_register.rar
    587.9 KB · Views: 6
Last edited:
Cred că m-am lămurit. Aplicaţiile pe 64 biţi folosesc codecuri x64, iar celelalte aplicaţii pe 32 de biţi, codecuri x86. De aceea, Winfast2, care e x64, nu vede divX-ul, în schimb vede Xvid, care e x64. La encodare cu Virtualdub, degeaba folosesc Vdub x64, că n-am Lame mp3. În schimb pe Vdubmod x86, am Lame şi pot coda fluxul PCM de la captura real time făcută cu tunerul în Winfast2, cu Xvid. Complicat, bre, cu rahaturile aste de xx biţi. nu mai ştii care-i una şi care-i alta. Ce mă frământă în raţionamentul ăsta e faptul că Winfast2 nu vede ffdshow x64. :what: Greşesc undeva?
 
Adriane te cred pe cuvint, ideea e ca eu sunt multumit peste ce-am dat si ma tin cu dintii de ele. :biggrin:

Majoare, eu le-am pus pe toate pe 32 biti ca sa nu-mi prind urechile.
 
De ce un Firefox in care am deschis Gmail ocupa ~160MB in memorie si Opera in care am deschis acelasi Gmail si inca vreo 10 pagini, inclusiv asta, ocupa 100MB?
 
Back
Top