Întrebări pe care ni le punem de mult

Referitor la faptul ca D300 este o mixtura intre D200 si D90 ai si n-ai dreptate. D300 vine cu sistemul de AF si de expunere foarte apropiat de D3, in vreme ce D90 a ramas cu vechiul CAM1000 si vechiul senzor de expunere pe 425 pixeli.

D300-le are ceva peste D90 poate nu cat sa justifice diferenta in ochii unui utilizator obisnuit.

Referitor la obiective ai 100% dreptate.
 
Exact ce tocmai spuneam. Daca ai nevoie de ce zici tu acolo de la D300, inseamna ca nu esti hobbist. Daca un FX e prea mult pentru un hobbist, atunci ce zici tu acolo sunt deja rachete zic eu. Daca esti o publicatie si consideri ca ai nevoie de viteza in general, ceva peste ce-ti poate oferi D200 sau D90 dar nu se justifica un D700, atunci e cu totul altceva pentru ca aici intervin factori economici dictati de contabilitate si in mod clar nu conteaza ce vrea userul. Noi oricum vorbim strict din punct de vedere casnic/pasionat, nu ce alternative mai are cine stie ce publicatie.

Oricum pentru gama aceasta (pana la aproape de a inghiti mai nou si FX cu ajutorul lui D700), groscul il cumpara casnicul mai mult ca sigur.
 
Nu toata lumea judeca atat de rational ca tine hulubei. Unii cand aleg un body mai sunt influentati si de factori emotivi, irationali, snobism, orice altceva decat ratiune rece.

In cazul meu pe langa cele enuntate mai sus a contribuit si faptul ca acum 2 luni nu prea am vazut D90 vandut ca si body ci numai kit cu 18-105 si combinatia asta ajungea la 4k RON. Pai pana la 5k RON unde era D300 era doar un pas ... mic, care mie mi s-a parut justificat.

D300 vine si cu o mai mare compatibilitate cu obiective interesante (vezi CZ-uri pe montura ZF, acum chiar ca salivez).

PS: Tot ce am spus in postul asta nu pare a fi decat justificarea alegerii mele si nicidecum o contrazicere a afirmatiilor tale. In esenta chiar si dupa ce stii ce vrei de la un aparat foto, tot complicata ramane alegerea unuia.
 
Eh, cand ai pitici ai pitici. Si eu probabil am sa-mi iau candva FX sau mai bine zis FF (nu conteaza brandul ci oferta), nu ca as poza prea des sau prea bine sau prea cine stie cum. Ci acolo sa fie. Bine, la mine piticul este subjugat de mana instabila si un strop de ISO mai mare imi va fi benefic (de fapt asa ma motivez ca as avea nevoie totusi de FF).
Bine, si pentru ca e mare si urat desi mana zice multumesc cand de exemplu montez pe D80 doar amaratul de 50mm.
 
Mie-mi place foarte mult D300. Mi s-a mulat perfect în mînă și vizorul e minunat. Dar asta e doar părerea mea™. :smile:
 
whiskas, singura diferenta care am simtit-o a fost la cauciucul manerului, cu un grip superior cel putin ca feeling, as zice. Asta fata de D80.
 
Imi pun de foarte mult timp intrebarea asta. De vreo 4 zile chiar. :frown:
Unde gasesc suport magnetic de masina pentru snowboard?

Va multumesc anticipat, care este, deci, efectiv, parerea mea!
 
Ideea e... don't use it. E nasol. Bagă placa în maşină şi gata. Am un coleg care a încercat mai multe soluţii de-astea (pentru schiuri) şi până la urmă singurele soluţii acceptabile au fost suporţii cu prindere de portbagaj sau înghesuirea în maşină.

Ideea e că chestia aia nu stă niciodată lipită perfect; alunecă, se mişcă, vibrează. Locul unde fixezi chestia magnetică trebuie să fie perfect curat, orice fir de praf/nisip scade aderenţa şi mai zgârie şi vopseaua, dacă se mişcă. Au un fir textil pe care trebuie să-l bagi înăuntru pe la uşă, ca în caz că se desface minunea să rămână prins de ceva. Dacă plouă, firul ăla se udă şi te picură în maşină. Din 10 în 10 km trebuie să opreşti să pui suportul la loc, sau cel puţin să te asiguri că mai e acolo. Se poate folosi doar dacă mergi cu viteză mică, altfel se mişcă (ok, pe valea prahovei în week-end în afară de viteză mică ai doar opţiunea de viteză foarte mică, dar totuşi...)
 
E solutie de avarie, temporara. Si ieftina. Suportii cu prindere de portbagaj sunt si mai scumpi si necesita portbagaj, care si ala costa.
Inghesuitu' in masina iarasi iese din discutie, pentru ca oricum o sa fie full masina. :smile:
 
Adica?
Oricum, n-are legatura cu caruta mea, pentru ca nu cu aia o sa merg la munte. O sa fim 4 oameni+bagaje intr-un Logan. :smile:
 
Am mai multe conturi la un joc online ( www.erepublik.com ) si vreau sa nu fiu nevoit sa ma tot deloghez si loghez. Iar 3 browsere deja sunt insuficiente si parca nu as vrea sa-l pun si pe al 4-lea. Exista vreo solutie, eventual pentru FireFox (ma gandesc) sa pot fi logat pe mai multe conturi in taburi diferite?
 
1. Ce rost are marcajul galben cu pătrățele în intersecțiile nesemaforizate? În cele semaforizate interzice mașinilor să intre pe verde în intersecția blocată ca să nu rămână acolo când primesc verde ceilalți, în cele nesemaforizate cei care au "cedează trecerea" oricum nu au voie să intre în intersecție dacă vine cineva pe drumul cu prioritate, cei de pe drumul cu prioritate nu au de ce să rămână blocați în intersecție, deci ... ?

2. Cum poți să ai promoție la un produs și prețul nou să fie mult mai mare decât reducerea când discountul este de 50-60%?
 

Attachments

  • promotii.png
    promotii.png
    84.3 KB · Views: 31
Back
Top