Întrebări pe care ni le punem de mult

Dădui peste nişte pastă termoconductoare Fanner 402 printre lucruşoarele mele. Pare mai bună la consistenţă (ceva mai moale) decât Unsoarea aia Silver de la Titan. Aşa o fi şi ca eficienţă?
Apropo, unde pot găsi explicată în detaliu tehnologia de ungere (aplicare a pastei) a unui procesor, în vederea montării radiatorului: pe ce suprafaţă se întinde, cantitate etc. Pe Duron l-am priminit eu cu nişte pastă (şi merge bine mersi), dar p-ăsta nou ce-o să vină (E5200) vreau să-l întâmpin documentat... :smile:
 
Îţi faci mult prea multe probleme :smile:. La astea cu heat spreader nu mai e aşa interesant, pui o picătură de pastă în centru şi ai cam scăpat. Când apeşi pe cooler se întinde singură.
 
Da? Nu trebuie întinsă pe tot heatspreader-ul? Că am văzut pe unii care foloseau nişte lopăţele ca alea de curăţat senzorii la dSLR-uri (swab-uri).

Edit: noapte bună, v-am plictisit destul. :smile:
 
Da, pe un Athlon XP şi eu mă chinuiam cu de-astea, că era nasol dacă nu făcea contact. Aici, doar dacă intră-n throttling te mai interesează...
 
Ca mi-ati adus aminte. Daca curat senzorul la al meu dSLR cu aer sub presiune la un dentist are ceva? Risc sa-l zbor pe senzor cu totul?
 
Zici ca nu vrei cooler box? Ca daca il folosesti pe ala nu te mai doare cum trebuie intinsa pasta. Trantesti coolerul peste CPU si gata. Daca nu sa stii ca ajunge sa ai pasta pe o suprafata cat cercul inscris in patratul heatspreaderului. Adica exact ce spunea miahi: picatura de pasta pishentru si pus cooler peste.
 
hulubei, nu-ţi buşeşti senzorul, doar oglinzile. Dacă se duce o oglindă peste senzor atunci poţi să zgârii şi senzorul. În rest e ok :biggrin:.
 
Dădui peste nişte pastă termoconductoare Fanner 402 printre lucruşoarele mele. Pare mai bună la consistenţă (ceva mai moale) decât Unsoarea aia Silver de la Titan. Aşa o fi şi ca eficienţă?
Yep, pe vremuri era singura care o recomandam din categoria chestiilor albe. :biggrin:
Cit despre tehnologia de aplicare ai aici instructiuni de la mama lor si aici in urma unor experimente.
 
hulubei, nu-ţi buşeşti senzorul, doar oglinzile. Dacă se duce o oglindă peste senzor atunci poţi să zgârii şi senzorul. În rest e ok :biggrin:.

Stai nene ca ala nu e compresor de umflat rotile. Jetul este destul de punctual si nu cred ca are debit mare sau habar nu am pana la urma ce curenti de aer provoaca ala acolo dar fie. Ma gandeam la varianta pentru ca inca nu am curatat senzorul si am vazut zeci de variante si nu stiu care sa o aleg. Cu suflat pe gura, cu suflat cu racheta, cu suflat din tub cu gaz sub presiune, cu compresor, cu creme si spatule, cu frecat cu bete cu vata, cu naiba sa ma ia. Si fiecare lauda una si spune ca celelate iti vor distruge iremediabil senzorul.
 
Tuburile cu aer cer atentie sporita pentru ca pot sa picure.

Cel mai ieftin este sa sufli praful cu o pompita. Cu gura in nici un caz pentru ca exista mari sanse sa arunci ceva saliva pe senzor.

Pentru a inlatura o parte din praful care se acumuleaza in body, deci nu neaparat pe senzor, se poate folosi si un aspirator a carui furtun este introdus foarte putin in body.
 
Tubul cu aer comprimat se ţine întotdeauna vertical, ca să nu curgă. Şi şi aşa, depinde şi de calitatea lui...

sabertooth, have fun cu aspiratorul în body.

După 3 ani de DSLR am ajuns să tratez praful de pe senzor cu indiferenţă :smile:.
 
Pompele alea de suflă, cu pară de cauciuc de diverse forme, sunt mai mult decât suficiente. Eu am folosit şi o pensulă (virgină) de pictură de-a fii-mei, cu păr extrem de moale (s-a şi confiscat, dealtfel :biggrin: ), subţire. Doar dacă e jeg d-ăla calaminat, se poate folosi metoda Sensor swab.
 
Eo am învățat o chestie de la tata: nu cureți lentile sau senzor decît dacă se observă în imagine.
 
La mine se observa intr-o rata de sa zicem 0.2%. Si asta pentru ca rar trag si pe tele sau supertele plus cu diafragme inchise. In genere trag destul de wide sau ultra-wide si cu diafragma aproape maxima. Dar asa pentru a fi pregatit la momentul in care mi se va pune pata sa-l curat ma gandeam ca e bine de stiut.
 
Ba mi se pare normal. Cine vrea un Dx00 (<D700) are de ales intre:
-D200
-D90
Iar daca vrea cu adevarat ceva bun si are inca ceva dolarei in plus, isi va lua D700.
D300 mi se pare cel mai oropsit de soarta. Performantele senzorului sunt de regasit in D90. Performantele bodyului si viteza se regasesc la D200. Iar ceva ce oricine isi doreste sunt doar putin mai sus la D700.
 
Eu nu-mi doresc sa dau 6k RON pe un 70-200 care se va dovedi prea scurt pe un FX pentru a da doar un exemplu. Poate mi-ar place 14-24 pe FX insa la ce greutate are ... mai bine pas. Deja spinarea mea protesteaza.

PS: Si pe FX strugurii sunt acri rau :smile:

FX-ul este pentru persoane cu resurse financiare serioase, nu pentru orice hobbist care saliveaza cand vorbeste despre ele. (aici fac referire la mine, strict)
 
Pai daca ai resurse limitate, D90. Daca iti iei D300 in mod clar nu vei demonstra decat contrariul. Daca le ai si mai limitate ai si alte alternative D80 sau chiar D60, ca sa nu zic D40.
70-200 este suficient, daca vrei mai mult ai nevoie de un 400.
Iar pe DX, focala ramane aceeasi, FOV-ul se modifica si cum e vorba de marketing se foloseste acel crop-factor la focala ceea ce este in practica o aberatie, tot crop este. Adica ia un 70-200, pune-l pe un D3/D700, fa un crop din imaginea ta pe undeva cat sa ramana cam pe la 6MP si ai sa te trezesti cum ai transformat 70-200 ala in 105-300. :biggrin:
 
Back
Top