Întrebări pe care ni le punem de mult

Nu spun prea multe ca cine stie cine mai citeste aici si ia asta drept best-practice. Acum vreo 2-3 ani am luat impreuna cu un prieten un procesor AMD X2 "ceva" (ceva destul de rece oricum), cooler box si placa de baza si am facut "test" de paste termoconductoare improvizate. Adica am testat cu tot ce iti poti imagina (in afara de crema de ghete): pasta de dinti, adeziv de mocheta, toate prostiile de pe lume care ar putea juca un astfel de rol. Surprinzator a fost ca pana se uscau cam toate faceau fata rezonabil, adica mai bine decat fara pasta :smile:.
So there, acum ca stii adevarul poti sa arunci AS5 la gunoi si sa pui pasta de dinti si crema de pantofi... cat timp le tii hidratate. :biggrin:
 
Ehehe, nu cremă de ghete :smile: , dar de vaselină siliconică am auzit că şi-au pus unii. Dacă stau să mă gândesc, mai am niţică de pe vremea când aveam la serviciu o instalaţie de nitrurare ionică şi etanşam pe la garnituri.
Evident că glumim, bausto. :smile:
 
Păi vaselina siliconică e exact pe ideea de "stat hidratat (mă rog, uleiat or whatever) în timp", şi probabil multe din produsele astea "speciale" pentru CPU-uri folosesc vaselină siliconică pe undeva pe-acolo. Vaselina siliconică de calitate îşi menţine vâscozitatea până pe la 1000 de grade, din câte ştiu, de-asta e folosită la tot felul de prostii.

BTW, am scos acum vreo 2 săptămâni să curăţ placa grafică (acel Gigabyte 6600GT cu temperaturi extreme de care se mai vorbeşte pe-aici) şi e o baltă mare de _something sticky_ în zona procesorului. Probabil s-a topit vreun thermal pad. Chestii de-astea se găsesc? E pe partea cu pinii, e doar lipit acolo.
 
Nu, nu, e vorba chiar de vaselină siliconică, mai am ceva într-un borcănel şi s-a menţinut foarte bine, chiar dacă au trecut peste ea vreo 15 ani. Adică e ceva în genul vaselinei obişnuite, puţin mai gelificată, doar că e complet transparentă. :smile:
 
"Silicone-based lubricants are often used by consumers in applications where other common consumer lubricants, such as Vaseline, would damage certain products, such as latex rubber condoms and gaskets on drysuits."

Deci, nu dați cu vaselină auto pe prezervative.
 
Nu, hulubei, doar ne destindeam niţel. În cel mai rău caz aş pune nişte Titan Silver Grease. :smile: Dacă stau să mă gândesc, de-aia am de 3 ani pe Duron. L-am mai controlat între timp şi e OK.
 
Cum fac să scap de enervantele de animaţii care sunt omniprezente pe majoritatea siturilor? Nu doar ferestrele pop-up de reclame, dar chiar şi în conţinutul lor. Am întâlnit situaţii când bietul meu Duron 1600@200@333MHz era ocupat 100% de la porcăriile alea... :frown:
PS: Mozilla Firefox 3.
 
Adblock Plus + Adblock Plus: Element Hiding Helper + NoScript.
O sa ai niste pagini curate si uscate :smile:.
 
Sunt suplimente la Firefox?
EDIT: Adblock ăla l-am instalat (supliment), dar nu opreşte flashurile de pe frontispiciul site-ului...
 
Pai trebuie sa selectezi ce vrei sa blockezi, nu face totul dupa capul lui. Ai o chestie in coltul animatiei care spune "Block" si dai click acolo. Sau dai click pe icoana AdBlock (dreapta sus) si alegi tu ce vrei sa opreasca. Daca pui si Element Hiding Helper poti sa scoti "bucati" intregi de site.
Iar cu NoScript o iei in sens invers. Blocheaza tot (tot ce e script) si tu alegi ce sa ruleze.
 
Am ales, de exemplu, swf-urile, dar când dau să aplice, se vede situl ca şi cum ar fi scris în Notepad (după Refresh).

EDIT: hai c-am desluşit-o! Mulţumesc. :smile:
 
1* Ar mai fi metoda degustătorului, dar trebuie să-ţi găseşti unul. :hihi: Pe foamea asta, nu cred să fie greu.
Sau 2*: vinde-o! :biggrin:
 
Eu am tăiat porc de curte. Am carne pentru luni întregi.
Da, ştiu că n-ajută, dar mă mânca undeva să mă laud...
 
war, ce dai pe niște dioxină? :lol:

Quark, am niște câini antipatici în cartier, ți-aș cumpăra eu carnea dacă aș fi sigur că are efect (e o sumă foarte bună pentru a scăpa de javre), dar cred că șansele sunt prea mici. Contaminarea nu era la carnea de vită?
 
Back
Top