Întrebări pe care ni le punem de mult

Comportament de mahala este sa scuip seminte pe strada, sa nu acord prioritate pietonilor, sa ma iau de oameni pe strada din cauza lungimii parului sau al vestimentatiei etc.

Sa lupti pentru drepturile tale legale si sa nu inchizi ochii cand cineva incalca legea nu este comportament de mahala.
 
Comportament de mahala este sa scuip seminte pe strada, sa nu acord prioritate pietonilor, sa ma iau de oameni pe strada din cauza lungimii parului sau al vestimentatiei etc.
Deci acum tu rescrii cartea bunului simt si ii incadrezi la nesimtiti si mahalagii pe aia care nu poarta sapca, iar tu esti Robin Hood-ul asupritilor si indoi portiere in legitima aparare.
Tot ce nu-ti convine tie e mahalagism. Se uita unul urat la tine ca porti o pleata neergonomica? E bulangiu. Tu ii spui unuia voalat ca-i imbecil pentru ca foloseste un soft neergonomic, esti lumina care sparge intunericul din mintea lui. Unul iti taie calea poate pentru ca nu te vede e un infractor notoriu. Tu ii indoi portiera, esti plin de bun simt si in legitima aparare.
Marmota, staniol...

Pot sa te-ating?
 
N-am incadrat la mahalagii pe cei care nu poarta sapca. In schimb tu ai incadrat la mahalagii pe cei care nu se lasa calcati in picioare (preferabil doar metaforic vorbind) de soferi care nu respecta legea.

Faci trolling si stii asta.
 
Nu omule, i-am incadrat la capitolul mahalagii pe aia care iau legea in propriile maini, o calca in picioare pentru ca se simt frustrati, se si lauda in public cu vitejia lor dar au tupeul sa vorbeasca de ce spune legea.

Mai exact, bazat pe ce povestesti tu aici, te-am incadrat pe tine la necivilizat. Si nu o fac din senin, ca asa mi-a venit mie, o fac bazandu-ma pe descrierea ta despre comportamentul propriu. Asta este, nu puteai sa fii perfect :wink:.

Daca faci ce spui ca faci atunci incalci legea si esti perfect constient ca o faci atunci cand o faci. Faptul ca ai pregatit o caruta de scuze si de explicatii nu schimba cu nimic faptul ca ai incalcat legea si ai un comportament pe care nici un om fara alcool in sange nu l-ar categorisi ca civilizat :smile:.

Asta nu e nici pe departe trolling. Cine stie, poate o sa intelegi ca regulile bunului simt sunt... "centralizate". Nu si le face fiecare dupa bunul plac.
BTW, a nu te lasa calcat in picioare nu inseamna sa iei legea in propriile maini. Asta ar inseamna ca daca tu imbrancesti pe cineva el are tot dreptul sa te lase intr-o balta de sange. Tu ti-ai scris propriile reguli de lucru in societate dar asta nu inseamna nici pe departe ca sunt corecte la modul absolut. Pentru asta ai legile statului. Ca functioneaza mai bine sau mai prost e altceva. Te duci la Politie si depui plangere. Crezi ca tu nu ai incalcat niciodata legea? Nu ai trecut niciodata prin mijlocul strazii chiar si fara sa incurci traficul, nu ai aruncat niciodata o hartie pe jos? (sunt intrebari retorice, stiu deja ca ai facut-o). Cum te simteai daca sarea politia bunului simt pe tine si te batea de sa-ti sune apa-n cap?

Si ca sa fac cu adevarat trolling, ce pagube ai voie sa ii provoci pentru ca ti-a taiat calea? Cuantifica in detaliu te rog. Cam in cati bani sa se incadreze reparatia? Sau faci dupa ochi? :smile:

L.E. Nu sunt omul care sta toata ziua dupa colturi asteptand urmatoarea victima pe care sa o fac nesimtita. Dar stiu ca si eu am taiat calea unor pietoni voit sau nu, si eu am taiat calea altor soferi asa cum si ei imi taie calea mie si stiu cum m-as simti sa vina cine stie ce "om politicos, pasnic si cu bun simt" sa-mi indoaie portiera. Cu atat mai putin un om care probabil nu stie ce-i ala trafic si aglomeratie, nu stie ce inseamna sa fii la volan si sa ai o urgenta (una adevarata, eventual medicala). Tu stai pe margine si crezi ca esti superman pentru ca ai bocanci si poti sa-i indoi altuia tabla. Roman pana in maduva oaselor.

Daca eu as face asa ceva, adica m-as razbuna pe cineva pentru ca m-a blocat, mi-a indoit tabla, mi-a taiat calea cu siguranta nu as trambita chestia asta pe forum, nu as incerca sa aduc argumente care sa demonstreze ca aveam tot dreptul (pentru ca nu exista) si nu as aduce in discutie legalitatea si bunul simt.
 
Hai ca vad ca v-am incins, e pacat sa pierd momentul.

Urmatoarea intrebare:

Poti sa fii mizantrop dar in acelasi timp crestin?

Mie mi se pare ca astea doua lucruri se bat cap in cap. (abia am terminat de vazut Quo Vadis si de aici sursa intrebarii mele)
 
Teoretic da. Creștinismul e o religie în care omul e pe locul patru ("sfanta treime" ocupă restul), deci dacă ești mizantrop poți totuși să crezi în libelule, vaca sfântă (indiană, fără subtilități), Allah sau orice vrei tu. Cred că poți fi în cazuri extreme mizantrop pentru că știi cu cine ai de-a face, nu pentru că ai ceva cu unele persoane, iar atunci nu are treabă cu religia.
 
MIZANTRÓP ~i m. 1) Persoană care manifestă aversiune faţă de specia umană. ...

Sursa: dexonline

Ori Iisus a spus ca trebuie sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti. Fiind mizantrop iti este putin cam greu sa faci treaba cu iubitul unui alt om. Practic daca reusesti asta nu mai esti mizantrop.
 
Și dacă nu reușești nu ești creștin? Doar poți să te faci monah, sihastru etc. și ești chiar apreciat.
 
Da, poate, insa numai budistii pot sa iubeasca furnicile si sa ajunga la nirvana. Crestinismul este o religie a comuniunii.

Oricum mi se par destul de ciudati pustnicii care spera ca prin mortificarea trupului se vor apropia spiritual de Dumnezeire.

In fine ... asa am citit.
 
Concluzie:
aramdune e rocker si incearca cu toata puterea sa-si manifeste rebeliunea dand suturi cu bocancii de munte in tabla masinilor care nu-i acorda prioritate. Eu as numi-o frustare.
Azazel nefiind rocker incearca sa scape de stresul cotidian cauzat de trafic instaurand reguli proprii de circulatie. Ulciorul nu merge de multe ori la apa.

Eu fac naveta de aprox. 100km zilnic (pentru cine inca nu stia :tongue:). Cateodata merg tare pentru ca sunt in intarziere, cateodata merg exagerat de tare (130 km/h in localitatile de pe DN1). Mi-a trebuit o singura data smecheria cu trecutul pe prima banda pe langa coloana care era oprita la trecerea de pietoni pentru a realiza riscul pe care mi-l asum. De atunci nu am mai repetat prostia.
Mi-au trebuit cateva accidente cu urme de sange pe asfalt (si DN1 e plin de din astea) pentru a acorda un respect suplimentar, luat in ras chiar cateodata de catre colegii care se plimba prin traficul bucurestean, fata de pietoni.

Peace, love and anarchy.
 
Teoretic trebuie să ajung la 08 am la birou şi să plec la 05 pm.
Practic ajung la 09-10 la birou şi plec la 06-08 pm de la birou.
Dacă plec de acasă (Dr Taberei) la ora 07 am ajung la 09 am.
Dacă plec din Ploieşti la ora 18 pm ajung la ora 20 pm.
În medie două ore. Dacă mut intervalele orare cu o oră în minus dimineaţa şi cu una în plus seara câştig 30-45 de minute.

PS: Benzina costă mai puţin decât chiria (şi include şi diverse deplasări în interes personal - 300 km lunar? sau în interes de job dar mai depărtate, cel mai departe fiind Sibiu). Oricum de Ploieşti nu mă leagă nimic, deci interesul de a mă muta aici lipseşte.
 
Pentru 4 ore pe zi și diferența la chirie (e mai ieftin în Ploiești) eu m-aș muta acolo dacă aș ajunge să lucrez acolo, dar e o opinie personală, fiecare face cum crede că e mai bine. Nu cred că Ploieștiul e orașul cu cele mai bune joburi și nici Bucureștiul orașul cel mai plăcut pentru a locui, așa că ai parte de o combinație destul de bizară.
 
După cum am spus, fiecare face cum crede mai bine. Continuarea e că nu trebuie să dai explicații, nu e biroul procuraturii :smile:
 
Oamenii bah, oamenii :tongue:. Ca nu doar femeile au 2 sani. Si tu tot doi ai :biggrin:.
Si pentru ca se nasc des gemeni femeile au nevoie de 2 sani. Sau cel putin asta am prins si eu pe la NG intr-un documentar. A doua chestie e simetria bilaterala a corpului omenesc. Cam toate mamiferele au mai multi sani, numar par. Sunt organe relativ recente, ca si membrele sau trasaturile faciale, asa ca vin in perechi :smile:.
 
Back
Top