Întrebări pe care ni le punem de mult

asta nu e un mass aiurea deloc: Trimis de Ministerul Mediului: Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi. UN LITRU DE ULEI FACE APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI. Daca tu alegi sa trimiti acest email prietenilor tai, mediul iti va fi recunoscator !

Am primit ce e scris mai sus, din mai multe surse. Mi se pare putin brainfart cea cu un milion de litri de apa. Cel mai mare brainfart este acela ca EMOkidsi de mess nu cred ca mai sunt in lumea noastra sa invete ca uleiul nu se amesteca cu apa. La purificarea apei mi se pare un agent foarte usor de eliminat in comparatie cu nebunii de acizi, saruri si baze care se amesteca usor cu apa.
 
Da mah da' resturile de cartofi si carnati prajiti? :biggrin: Hranesti inamicul cu ele?

Oricum, din moment ce prajesti mancarea in uleiul ala inseamna ca e tocmai bun de bagat in stomac. Deci indivizii ca aia care compun astfel de mass-uri pot sa nu arunce deloc uleiul in gunoi in sticle de plastic sau sticla cu dopul pus ci sa il bea amestecat cu apa ca sa aiba acelasi sentiment ca aia care citesc aberatiile lor :smile:.
 
Tocmai am avut de mutat niște mașini într-o parcare ca să o extrag pe a mea. Am adunat cheile și am început permutările (parcare mică și lungă, mașinile în șir nu una în laterala alteia). Întrebarea este:
- de ce mama naibii fiecare mașină are propriile metode de a băga în marșarier? În dreapta jos, în stânga sus, în stânga jos, tragi de manetă în sus și o duci în poziție, apeși și o duci, tragi de ceva de pe manetă în sus sau nu tragi și nu împingi și o duci direct
- la fel cu farurile: manetă în stânga volanului de care învârți, rozetă pe bord de care învârți, manetă pe bord de care tragi, de am reușit să pornesc ștergătoarele la toate încercând să aprind farurile. La urmă când să plec am observat pozițiile laterale aprise la o mașină, m-am întors să le sting - rozeta care aprindea farurile când era rotită spre dreapta aprindea pozițiile laterale dacă era rotită prea mult înapoi spre stânga. :mad: :mad: :mad: :climb: :capu: :insane:
 
Probabil doar primele 5 viteze au fost "standardizate", la restul fiecare a facut ce a vrut.

Prima data cand am condus un Cayenne am stat jumatate de ora in parcare cautand maneta franei de mana. Lumea trecea, se uita, se mira, eu o fortam ("poate se deblocheajza naibii automat"). Am tras de tot ce se putea tragea si in final vine alt sofer de jip la mine si-zice: "Daca vreti sa lasati frana de mana, vedeti ca e pedala in stanga..."
 
Mda, și frâna de mână era în 3 locuri diferite. La Fiat era în stânga, la Mercedes era pedală și la restul era în dreapta între scaune :frown: Și afară era întuneric, ca să fie căutarea mai plăcută.
 
In Romania? Mi-am incuiat cheile din greseala in masina, doua ore m-am chinuit sa "sparg" masina, langa o piata aglomerata, doua echipaje de politie au trecut, cativa gardieni si nimei nu m-a intrebat nimic desi eu fortam geamurile cu rigla, guta sau surubelnita. In final am scos butucul la portbagaj si am intrat pe acolo, si atunci a venit alt sofer sa ma intrebe daca ma poate ajuta cu ceva. Unei vecine i-au spart casa in miezul zilei si s-au oferit alti vecini sa-i ajute sa care electronicele si mobila. Hotii nu au fost prinsi.
 
Era un clip pe undeva pe net cu unul care incerca in drumul mare intr-un loc aglomerat sa fure o bicicleta legata cu lant, prin diferite metode. Aceeasi reactie. Ba chiar atunci cand a incercat sa rupa lantul prin lovire cu un ciocan, a venit unul sa-i dea sfaturi cum sa loveasca sa il rupa mai usor.

Faza cu caratul electronicelor e veche. Nu stiu cum poti avea vecini atat de binevoitori numai la hoti.
 
Chestia cu electronicele e cam stupida, teoretic vecinii ar trebui sa-si poata da seama daca e ceva in neregula sau nu (adica ce-au presupus, ca te-ai decis brusc sa te muti fara sa anunti pe nimeni si fara sa fii prezent?), dar cea cu bicicleta sau masina e chiar destul de normala cu oamenii de pe strada. Nu cu gardienii sau politistii, aia ar trebui sa te ia la intrebari, dar e oarecum mai probabil si mai credibil faptul ca ti-ai pierdut cheile decat ca ai tupeul sa furi o masina sau o bicicleta ziua in amiaza mare intr-un loc aglomerat. Bine, eventual mai e si frica...
 
Cu masina se mai rezolva, vine organul si iti cere actele. Daca masina nu-i a ta, nasol. Dar la bicicleta ce faci? Daca proprietarul adevarat nu e prin zona, poti sa o tii linistit pe a ta ca ai pierdut cheia.
 
Ce specializare ai cand termini facultatea de Management? Manager?

În ceea ce priveşte specializarea Management, competenţele dobândite la sfârşitul studiilor universitare de licenţă de 3 ani sunt, exprimate sintetic, următoarele: formarea unei gândiri economice şi manageriale asupra fenomenelor şi proceselor practicii economice din firme şi instituţii publice şi corelarea acestora cu mediul socio-economic exterior firmei; cunoaşterea proceselor şi conceptelor fundamentale ale noii economii informaţionale, ale guvernării corporative şi parteneriatului public-privat; cunoaşterea modului de organizare şi funcţionare a societăţilor comerciale, a instituţiilor publice, a organizaţiilor şi asociaţiilor fără scop patrimonial; cunoaşterea funcţiilor întreprinderii, a posibilităţilor de ameliorare a acestora şi a interdependenţelor dintre ele în sistem integrat; întocmirea de proiecte de structuri organizatorice ale firmelor; însuşirea modului de elaborare a deciziilor la nivelul operativ şi de transpunere în practică a deciziilor de la niveluri ierarhic superioare în derularea afacerilor într-un mediu concurenţial; elaborarea, prezentarea şi analiza principalelor documente şi rapoarte ale compartimentelor firmei; organizarea şi exploatarea mijloacelor şi instrumentelor (aplicaţiilor) informatice la nivelul managementului operaţional; activităţi didactice în învăţământul preuniversitar şi de cercetare în domeniul managerial.

Sursa aici

========================================================

De ce ceasurile mecanice de pe strazile Londrei afiseaza ora 4 IIII in loc de IV?
 
Nu am remarcat chestia cu ceasurile, nici nu prea mă uit la ceasurile de pe stradă fiind obișnuit cu ora de la metrou (cea care se tipărește pe cartele) care e mai puțin precisă ca timpul probabil.

Londonezii au o problemă cu Roma (a se vedea biserica anglicană), or avea o problemă și cu scrierea romană :biggrin:
 
Eu ştiam că ambele variante sunt corecte, cea reprezentând IIII fiind tolerată.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_numerals
Culţii noştri ziarişti (şi nu numai) de la diverse publicaţii (vezi pe net) chiar râd de ceasul din Caracal care are scris IIII în loc de IV.

PS: bine mai era când se făcea (pe bune) şi latina în şcoli!
 
Back
Top