Întrebări pe care ni le punem de mult

O intrebare dificila: Se da un monitor Eizo L985EX cu rezolutie nativa 1600 x 1200.

Ce e mai bine sa folosesti: o placa video ce poate 1600 x 1200 dar pe analog sau o placa video ce poate doar 1280 x 1024 dar pe digital ?

PS: Stiu ca idealul e rezolutie nativa pe digital dar acea placa video care poate asta e imprumutata pe un timp nedeterminat unui amic ce m-a ajutat mult.
 
Daca pe analog se vede bine si la 1600x1200, go for it. Doar sa nu fie imaginea blurry, cum se intampla de obicei la rezolutii mari pe analog.
 
Sau de vrei musai pe digital, il setezi sa nu-ti faca up-sampling si sa-ti afiseze pe o portiune restransa de panou, doar cei 1280*1024.
 
Am doua Matroxuri la dispozitie, un G200 8MB SD PCI si un G450 16MB PCI cu DVI.

G200 e suportat bine de Xubuntu 7.10 dar a aparut in 1998 si nu are DVI implementat.

G450 merge pe Xubuntu 7.10 doar cu drivere generice (instalare in linux grafic safe mode) uneori facand probleme la instalare chiar si in safe mode. Are DVI implementat dar e probabil una din primele placi cu DVI asa ca este limitata pe digital la 1280 x 1024.

PS: In momentul de fata testez cum merge pe G200.
 
Se da o pagina web care printre altele are si un player. Un user poate sa dea click pe o poza, iar playerul sa ruleze un film.
Vreau ca la terminarea filmului sa rulez un alt film, sau sa incarc o poza. Folosesc ca player WMP. Problema este ca playerul teoretic trimite un playState de fiecare data cand isi schimba starea. Am incercat prin javascript sa prin starea respectiva(playState). Dar singura stare pe care o print este 0 (adica nedefinita). Nu stiti cum la sfarsitul unui film as putea incarca un anumit lucru in player.
Filmele au extensia wmv. Pot sa folosesc si un alt player, atata timp cat utilizatorul nu trebe sa instaleze ceva manual.
 
Sfatul meu este sa utilizezi un player flash pentru asa ceva. Nu cred ca WMP este potrivit pentru asta. In plus nu merge decat pe Windows.
 
Exista imprimante laser portabile? Nu autonomia/bateria ma intereseaza, o pot alimenta la 220V printr-un invertor de 400W de la bricheta masinii. Dar vreau sa fie laser sa nu se usuce cerneala in ea daca n-o folosesc 2-3 zile vara, sa fie robusta (in portbagaj) si de dimensiuni reduse.

S-a inventat asa ceva?
 
Brother MW100 cred ca foloseste hartie termica deci iese din discutie.

Samsung ML-1630 am vazut-o pe net dar pare mai degraba ceva "trendy, glossy & fancy" decat imprimanta mobila.
 
Mi-am cumpărat la laptop (Asus X51R) o plăcuţă de 2G de ram. Ea este văzuta fără probleme dar am lăsat în el şi o plăcuţă de 512MB dar care nu îmi este văzută deloc de către sistem.
Înainte am avut 2 plăcuţe de 512MB care mergeau fără probleme. Am ceva şanse să fac sa se vadă şi o plăcuţă de 512MB pe lângă cea de 2G?
 
Si eu ma gandeam de mult la laptopul tau si imi puneam intrebarea asta :biggrin:

Vezi in manual ce combinatii accepta, trebuie sa scrie asta. La ce frecvente sunt memoriile, toate sunt la aceeasi sau "placuta" de 2 GB e mai rapida ca cele de 512?
 
De ce a picat acum 1min ceva pe lângă mine (nu ştiu ce) din moment ce nu-i nici un buhuhu şi nu a picat o zi întreagă? Ar trebui să mă sperii şi să urlu prin casă ţipând sau să rămân leneş pe scaun spre disperarea posibilului buhuhu care se dovedeşte doar a fi un foarte slab echilibru a ceea ce a picat care s-a realizat în ore bune şi nu secunde (lene să mă ridic, să aprind lumină şi să aflu ce). Sunt confuz? Hmmmm? Am nevoie de răspuns?
May the force be with you!
 
Back
Top