Întrebări pe care ni le punem de mult

Si eu caut. Si daca ar fi si tastatura. Si ieftine. Ca am un "pitic" in casa care se plinge de zgomote... :frown:

Cred ca tastaturile alea cauciucate de le poti spala la masina de spalat nu fac zgomote....acum depinde si de cum tastezi, daca nu ridici prea tare degetele de pe taste nu face zgomot, incearca doar sa plimbi degetele pe taste fara sa le ridici (stiu tastezi mai greu dar alta solutie nu prea vad) cand tastezi.
 
Am vazut si eu tastaturi din alea. Dar imi trebuie MOUSE(!!!) ca navigarea pe net numai cu tastatura este extrem de obositoare.
 
Lumina este parţial absorbită de suprafeţele obiectelor sub formă de căldură.
Asta iese doar la calcule. Adica experimental e foarte greu sa cuantifici cantitatea aia de caldura degajata de bec si absorbita de mobila. Mi se intampla exact ce spune war cu muzica sau televizorul. Indiferent cat de incet dau dupa ce ma asez in pat si ma linistesc trebuie sa dau si mai incet. :smile: Cred ca e din cauza ca auzul ramane singurul simt stimulat (cu mirosurile persistente te obisnuiesti foarte repede si noaptea nu prea ai stimuli vizuali).

Ce e interesant e ca daca stai un timp in pat cu lumina stinsa dar fara sa adormi si sunetul incepe sa se auda mai incet. Este inca un stimul cu care te obisnuiesti (la fel ca si cu atingerea hainelor), doar ca mai greu.
 
De fapt, este foarte simplu sa cuantifici cantitatea de caldura. Este exact cantitatea de electricitate consumata.
... totul se transforma. :wink:
 
Adica experimental e foarte greu sa cuantifici cantitatea aia de caldura degajata de bec si absorbita de mobila.
Nu cred ca totul se transforma in caldura absorbita de mobila :wink:. Mai ai si tu o fereastra, un perete neizolat perfect, aer care preia caldura apoi se duce in lume (in alte camere), deci daca tu poti sa imi calculezi cata caldura absoarbe masa din mijlocul camerei esti tare. Dar nu la nivel de gimnaziu, adica presupunem conditii ideale, gaze ideale, lemn ideal in masa, camera e perfect izolata termic, etc.

Nivelul la care ma situez in fizica/termodinamica asta nu imi permite sa consider ca e un calcul atat de simplu. Si totusi nu e deloc un nivel scazut.

Cel mai simplu mod (deci fara calcule) sa vezi daca este ceva perceptibil este sa lasi un termometru pe masa si sa vezi daca intr-adevar temperatura obiectului creste destul cat sa se dilate si sa se contracte atat de puternic (macar termomentrul sa se incalzeasca). Dar ceva imi spune ca un bec de 100W nu poate sa incalzeasca atat de tare toata mobila din camera si, mai degraba, daca mobila chiar trozneste de la variatia de temperatura, este vorba de variatia zi-noapte + faptul ca ziua ai ceva trafic prin camera, oameni care sa incalzeasca aerul si obiectele din camera mai tare decat poate o persoana in timpul somnului. :smile:
 
Nu ai folosit niciodată o lampă de birou cu bec de 100W şi iarna se simţea suprafaţa biroului caldă, cel puţin 5 grade peste temperatura camerei?
 
Aici vorbeşti de o disipare a căldurii pe o suprafaţă limitată. Eu am numai becuri economice, care produc o cantitate de căldură insignifiantă şi tot îmi trozneşte mobila.
 
Aici vorbeşti de o disipare a căldurii pe o suprafaţă limitată. Eu am numai becuri economice, care produc o cantitate de căldură insignifiantă şi tot îmi trozneşte mobila.
Asta se întâmplă când piticii de pe creier umblă noaptea prin casă. :biggrin:
 
Nu ai folosit niciodată o lampă de birou cu bec de 100W şi iarna se simţea suprafaţa biroului caldă, cel puţin 5 grade peste temperatura camerei?
Vorbeam de o camera, nu o bucata din birou. Adica un bec din tavan, sau chiar mai multe, care sa incalzeasca o incapere intreaga. Iar lemnul oricum nu are un coeficient de dilatare prea mare si este destul de elastic cat sa "absoarba", sa atenueze efectele unei dilatari locale, inainte sa tensioneze prea mult incheieturile. Oricum, lui hulubei nu cred ca ii trosneste doar biroul. Ca nu vad de ce ai avea lampa in biblioteca sau in dulapul cu vase de bucatarie.
Si mie mi se pare ca trosneste mobila sau parchetul dupa ce sting lumina. :smile: Piticii...

Dar nu, nu folosesc lampa de birou cu un bec atat de puternic. 100W imi ajunge pentru o camera, daca vreau sa orbesc pot sa o fac gratis cu ochii in soare :tongue:.
 
Lemnul mai poate trosni si din cauza atmosferei calde si uscate din camerele noastre care ajuta la uscarea sa, deci scaderea volumului sau.

Mai poate trosni lacul de pe mobila care se raceste noaptea, ziua acumuland caldura mai degraba de la soare decat de la vreun bec.

De asemenea noaptea background-ul sonor scade in intensitate si sesizam zgomote pe care ziua le ignoram.

De asemenea agitatia noastra de peste zi, noaptea se mai domoleste si la creierul nostru ajung stimuli care ziua sunt "acoperiti".

Final: unii dintre noi sunt mai sensibili.
 
La intrebarea mea legata de trosnitul brusc, singura explicatie fezabila a dat-o pana acum w4p. Nu ma gandisem, mersi pentru pont.
 
Pitici pentru export, valută forte. :tongue:

Cum adică eşti şi tu bun la ceva? La câte nulităţi ne înconjoară, nu înţeleg de ce ai dubii.
 
Ba voi nu sunteti sanatosi. Va certati pe doua pagini pe mobila lu hulu si ala se agita dupa mousi silentiosi.

Tine omule caldura pornita si geamul inchis si vezi ca n-o sa mai trozneasca.

Si tu, ala cu mouse-ul, pune-ti o carpa mai grosuta peste mana cu mouse.
 
Scuzati interventia, dar aici nu e nici o problema? Adica pachetele mai slabe sunt mai scumpe?
 

Attachments

  • p.png
    p.png
    3.6 KB · Views: 52
Back
Top