Întrebări pe care ni le punem de mult

De ce imi trosneste mereu mobila, TV, masa, computer sau ce vor ele, imediat dupa ce sting lumina. Daca trosnitul continua si aprind TV, computer sau lumina iar, trosnitul dispare pana inchid iar tot? Nu le am cu buhuhu, OTV sau altele, dar sincer, e enervant. Adica sa trosneasca cat vor ele si pe lumina sau cand ma culc sa ma lase naibii sa adorm in liniste ca nu mereu sunt obosit cat sa poti sparge lemne pe mine si eu tot sa adorm!
 
De ce imi trosneste mereu mobila, TV, masa, computer sau ce vor ele, imediat dupa ce sting lumina?

Pune vreo trei-patru PET-uri goale (de fapt, cu aer) pe balcon şi vor acoperi trosniturile mobilei şi televizorului. La mine, cel puţin, aşa se întâmplă. :biggrin:
 
Bine, mi-au explicat cei mai cuviosi ca sunt spirite si alti draci si ca am casa posedata. Popa nu l-am chemat ca nu am incredere in el ca ar rezolva ceva. Doar ca sunt uneori stresat ca trebuie sa pornesc TV de cateva ori, spre exemplu, numai ca trece tot cheful de somn apoi de la atata frecat.
 
Clar ca este mana Atotputernicului, asa-ti trebuie daca ai avatar cu scene de sex in grup in cabina de dus.

Sau numai eu vad asa ceva? :goofy:
 
Poate e de la schimbarea regimului termic al suprafetei (din receptor in emitator de caldura) sau variatia de cateva grade a temperaturii. Doar "poate".
 
Um, cred că explicaţia este: pe întuneric, din cauza faptului că văzul este "downgraded", celelalte simţuri se "ascut" şi astfel trosniturile mobilei par a se auzi mai tare.
 
Obiectele se răcesc cu viteză diferită în timpul nopţii. Componentele ce intră în contact se contractă, dar suprafeţele de contact nu alunecă. (De exemplu, televizorul pe masă - lemnul şi plasticul se dilată/contractă diferit între punctele de contact.) Aşa că apar tensiuni şi forţe ce înving forţele de frecare la un moment dat şi se eliberează printr-o deplasare fizică foarte mică. Mobila, cutia televizorului etc. sunt incinte acustice ce amplifică vibraţiile produse de unda de şoc. E ca un fel de seism la o altă scară. :smile:

Lumina nu cred că are legătură directă - cel mult faptul că becul incandescent transformă 98% din energie în căldură şi doar 2% în lumină, deci dă suficientă căldură în cameră cât să încetinească procesul de răcire şi contracţie din timpul nopţii.
 
Mie mi se întâmplă ceva asemănător când vreau să dorm cu muzica pornită. Indiferent cât de încet o dau, trebuie să o dau mai încet după ce sting lumina. Parcă îi creşte volumul pe întuneric :smile:
 
Schimba mobila; singura situatie in care am auzit mobila "troznind" se petrece iarna, cand deschid geamul si intra geru' peste aerul cald din casa.
S-a construit vreodata un mouse la care butoanele nu fac zgomot? Daca da, de unde imi cumpar? :biggrin:
Eu as vrea un corp la care sa nu se auda bataile inimii cand e liniste in casa si evident nici respiratia. De unde imi cumpar ? :biggrin:
 
Back
Top