Întrebări pe care ni le punem de mult

De cand lumea mai repede se deplaseaza pe carosabil, eventual tragand un carucior cu fiare, butelii, etc. si se mai si balanseaza (echilibrul dinamic este mai tare decat ala static) da, claxonam mai des :smile:.
 
De ce se linge câinele la ouă? Fiindcă poate.
La fel şi aici...
Daca ar fi fost vorba de putinta, nu mai intrebam. Ca si eu pot sa arunc cu piatra dupa el.:wink: Dar nu o fac.
Si sa vezi cum e cind locuiesti la parter si pe straduta din fata geamului se opresc 2-3 timpitei care se claxoneaza reciproc pentru ca nu au cum sa treaca unul de celalalt.
Si tu poate vrei sa dormi sau vrei sa ai liniste dupa o zi mai grea la serviciu etc.
Soferul s-a invatat ca daca va claxona cei din jurul lui vor intelege ce vrea el. Fals. Claxonul ala poate insemna multe: o injuratura, o rugaminte, o atentionare etc. Poate ca ar fi mai simplu si rapid sa se vorbeasca: gen, "Gheorghe da-te tu la dreapta eu la stinga si am rezolvat problema."
Dar nu, e mai comod sa ne claxonam recipoorrcc ca asa suntem cei mai muschiulosi. Pffiuuuu!
 
Last edited:
Să-ţi înveţi nevasta să nu mai arunce ouăle expirate/stricate din frigider. În asemenea momente de concerte claxonistice pe lângă bloc, la ore nesimţite, ouăle alea îşi vor găsi utilitatea în a transmite la fel de abstract capotelor maşinilor în culpă faptul că te deranjează.
 
A "patit-o" unul. Dar nu in acest fel. Era in dreptul geamului si m-am rastit la el sa auda toata strada. Saracul om a facut niste ochi mari si apoi a zis: "Dar nu eu claxonez. Cel din fata mea". :biggrin:
A tras saracu' o sperietura.
 
Gandeste-te si asa. Apartamentul tau sta pe loc, in timp ce ei vin si pleaca. Deci vezi la cine te mai rastesti :smile:.
 
Eh, gindesc eu. Insa trezit din somn am plecat ca din pusca la geam si primul vazut a cazut victima. :biggrin:
Ce sa-i faci. Mi se mai intimpla si mie sa ma enervez.
In alta ordine de idei: sa aiba si ei grija pe unde claxoneaza, ca poate intilnesc un tip ca puterfixer care le serveste oua.
 
In trafic e simplu, acolo pe unde nu poti trece. Te dai jos din masina, te duci la cel care te deranjeaza, ii deschizi usa si chiar daca o are incuiata are efect, face pe el de frica. Puterea de a nu folosi claxonul! :dracu:
 
Mai trebuie sa si arati ceva ca sa aiba efect. Ca daca ai 1.90m si 50 kg nu stiu cine va face pe el de frica. :smile:
 
Iti spun eu ca efectul de "nebun" provoaca suficienta frica. Evident, nu va tine asa mult la 2m si 120Kg +antrenamente sportive constante. :smile:
 
Din nou, grijă la cine faceţi faze din astea. Că unii e dotaţi anti-squeegies şi anti-homeleşi cu spray-uri. Să ziceţi mersi dacă-s din alea ce ustură, că mai există şi varianta ce te paralizează. Nici una din variante nu e de dorit să ţi se întâmple între maşini ce aşteaptă verdele la semafor. Iar dacă ai şi 2 metri şi 120kg, ai şi dezavantajul că oferi o suprafaţă mai mare de piele expusă la spray.

On the funny side, tocmai am văzut aseară un episod de stand-up comedy în care tipul descria exact o asemenea fază, şi cum l-a speriat bine de tot pe ăla care-i venise la geam să facă scandal... dar nu vă spun şi restu', căutaţi Comedy Central Presents Louis C. K. şi vedeţi de pe la minutul 17 până la sfârşit.
 
De ce la oameni podoaba capilara creste in continuu, pe cand la celelalte animale (inclusiv cele care nu naparlesc) blana se mentine la un nivel constant? Este o functie fara nici un folos dpdv al utilitatii (sa presupunem ca unghiile cresc pentru ca in trecut se toceau de la foraging & co, precum azi la primate).

Pentru a preveni pierderea de caldura la nivelul craniului, oamenii fiind mult mai increierati decat alte specii? Speculez. :biggrin:

Era glaciara a trecut si la scurt timp dupa au inceput sa apara si cheliile... :goofy:
 
De ce, atunci când există două tramvaie unul după altul, la distanţă de 30 de secunde, cei mai mulţi se urcă în primul?

Bonus: de ce atunci când tramvaiul nu pleacă din cauza uşilor care nu se pot închide de oameni atârnaţi pe scări, se mai găsesc unii care să încerce să se urce, asta în timp ce în spate se află încă un tramvai similar?
 
La intrebarea-mama eu as raspunde asa: ajung cu 30 de secunde mai devreme, deci ma sui in cel din fata (pana la un punct, sa nu fie foarte aglomerat, sau sa fiu eu foarte grabit).

Timpul de 30 de secunde poate creste substantial la doua stopuri, dar in nici un caz nu poate fi mai mic de 30 de secunde.

Un autobuz gol, mai in spate, e posibil sa il intreaca pe cel mai aglomerat, din fata, pentru ca opreste mai putin timp in statie.

Asadar, eu nu ma urc in autobuzul cel mai putin aglomerat, eu ma urc in autobuzul (sau tramvaiul) care ajunge primul.

Intrebarea secunda cred ca e retorica. E o situatie evident absurda. Reala, dar absurda.
 
Aş prefera să cred că pasagerii au o gândire pe principiul "nu lăsa pe mâine ce poţi face azi", dar mi-e teamă că este mai degrabă lipsa de evaluare a situaţiei pe termen mai lung decât nasul îngheţat de frig. Acelaşi comportament se observă şi la şoferii care blochează intersecţia.
 
E logică de Bucureşti. Nu încerca să o înţelegi. Oamenii de aici sunt disperaţi şi după 5 secunde, fără să pună la socoteală stress-ul pe care şi-l fac singuri cu chestia asta. Dă-te, bă, din faţa mea. Coborâţi la prima? Daţi-mi şi mie voie. Ce te înghesui, babo? Fuga pe scări la metroul ce tocmai închide uşile, poate-l prind. Fuga pe roşu pe trecerea de pietoni ca să prind un autobuz ce apare o dată la 4 minute. Claxonatul în trafic, fă-mi loc că mă grăbesc. Depăşirea coloanei doar ca să crească ficatul în el că e mai în faţă. Aici vorbesc de coloană de zeci de kilometri, circulat bară la bară cu 70-90 km/h din Piteşti până-n Sibiu, vezi cârnatul de maşini în faţă până-n zare, da' câte un deştept tot se găseşte să depăşească, să fie mai în faţă cu 3 maşini. Că se grăbeşte. Evident, cu număr de Bucureşti. Grrrr.
 
De ce, atunci când există două tramvaie unul după altul, la distanţă de 30 de secunde, cei mai mulţi se urcă în primul?

Pentru că în momentul respectiv se blochează SO-ul, şi scopul lor în viaţă devine urcarea în tramvaiul ăla indiferent de mijloace. Pac-pac.

Ce te înghesui, babo?

Azi am avut aşa o poftă s-o pocnesc pe una care se împingea ca vita, rânjind, într-un metrou ticsit (Romană, ora 16:00, go figure).
 
Back
Top