Întrebări pe care ni le punem de mult

De ce identificarea update-urilor necesare dureaza in Windows atat de mult, iar in Linux se face imediat? Programatorii M$ nu puteau gasi un sistem mai rapid?
 
Puteau, dar nu au vrut. Sunt plătiţi la oră, nu o fac din iubire prea mare de linii de cod *nix.
 
Nu e problema de conexiune. Downloadul de face fara probleme. Doar faza de "detectie" a update-urilor necesare dureaza nesimtit de mult. Microsoft Update verifica doar Windows-ul, Office-ul si inca cateva componente si dureaza 5-6 minute. In linux sunt verificate toate pachetele instalate si dureaza cateva secunde.
 
Nu ştiu ce durează 5-6 minute la tine, că la mine durează vreo 40 secunde până îmi caută update-urile noi Custom (pe ceas, încercat în urmă cu un minut).
 
Este o difereţă între a căuta numai update-urile de securitate şi a căuta toate update-urile pentru s.o. şi aplicaţii.
 
Eu vorbeam de Microsoft Update. Probabil Windows Update e mai rapid.

Apropo, vedeţi că au apărut câteva noi pentru XP şi IE7, azi.
 
20 sec in Vista, sub 1 minut in XP SP2, conexiune din Bucuresti. Pentru XP sunt sute de update-uri si toata lista se descarca local si se verifica - din motive de "privacy" nu se trimite lista cu cele instalate la M$ pentru verificare, ci se descarca lista cu cele disponibile. Daca nu se trimite nici versiunea de OS (Home, Pro, x64 etc) inseamna o gramada de descarcat si verificat.
 
Dudes, o intrebare pe care mi-am pus-o toata ziua: De ce naiba primesc mail intruna ca e post nou pe topicu' asta si defapt saracu Bila e tot ultimu'? Ha? Ca-s curios..
 
Vorbim de WindowsUpdate sau de Microsoft Update?
Păi... update-urile le caută pentru toată suita de software Microsoft instalată pe calculator. Fie că este vorba de Windows, Office sau orice altceva.
Keep your computer up to date
Check to see if you need updates for Windows, your programs, your hardware or your devices.
Alegerea se rezumă la high-priority updates (recommended) sau optional and high-priority updates for Windows and other programs.

Este Microsoft Update, de ceva timp... sau aşa ştiu eu :smile:
 
ot: Updatat windows ieri, restart azi dimineaţă, bluescreen hardware malfunction etc. Scos update-uri din Safe Mode, got my computer back on track.

De ce mesajele primite offline în YM nu se salvează în arhivă? Sau e un început de trend? :biggrin:
 
Back
Top