Întrebări pe care ni le punem de mult

ACDSee nu mai e demult un viewer, a devenit un fel de caracatita cu multe brate care incearca sa faca multe dar nu reuseste sa faca nimic bine. Eu inca folosesc ACDSee Clasic - chiar asa se numeste, e ultima versiune inainte de a baga scule de editare prin el. Daca stia sa citeasca EXIF era perfect, asa mai am nevoie uneori de FastStone, care din pacate e mult mai lent la creat thumbnails...
 
Da' IrfanView ala ce are? Ca eu de cind ma stiu numa' p'asta-l folosesc la holbat de poze.
Si Gimp-ul cind ma apuca talentele. :biggrin:
 
Daca eu intru de pe statia X pe statia Y si comprim (Windows Compress) niste fisiere, cine face treaba, procesorul local sau cel remote?
 
Adevar graiti la capitolul ACDSee, eu inca folosesc 2.43-ul, dar asta doar pentru ca nu sufar icoanele lui IrfanView.
 
N-am nici cea mai vagă idee ce e Windows Compress, dar dacă te conectezi remote via Remote Desktop (VNC, whatever), PC-ul remote face treaba.

Inteleg ca dorinta ta e sa platesti 200euro pe un SO si sa ai implicit aplicatii profi ca Photoshop, ACDSee, Firefox etc, dar nu e posibil. Nu e nici normal. Nimeni nu lucreaza pe nasturi, ci pe bani. Vrei, platesti. Nu platesti, nu primesti. Sau furi. Alegi.
Firefox profi? :smile: Culmea, e chiar gratuit, l-ar putea include, dar n-o vor face niciodată. În afară de câteva aplicaţii, pe care le poţi număra pe degetele unui picior (frameworkul .NET, DirectX - astea drept componente ale platformei Windos, Visual Studio, Office, SQL Server, Exchange - BTW, toate astea costă din coada listei costă :smile: ), aplicaţiile Microsoft sunt cel mult mediocre. Şi nu pricep de ce, ţinând cont că tot le fac. În anumite cazuri sunt chiar suspecţi, vezi RAV. Unde s-a dus tehnologia aia cumpărată? În pământ? La fel şi cu Windows Defender - înainte de achiziţie aud că era bine cotat, acum e considerat mediocru...
Corporations kill :biggrin:
 
@Bausto: Cum intri? Daca faci un fel de ssh practic executi comenzile pe statia remote. Daca le faci prin File Sharing (folder cu drepturi full) compresia o face statia ta.
 
Thor, ai intuit bine. Intrat cu file sharing, nu VNC, nu RDP. Interfata clasica de explorer, Properties>Advanced>Compress files and folders.
Ma tot uitam si vedeam ocuparea procesorului dar nu as fi bagat mana in foc ca asta face toata treaba. Bummer :frown:.
 
@oblio: Firefox nu-i profi. M-ai inteles gresit, sau m-am exprimat io cam ca ceapa. Ce voiam sa zic e ca de exemplu munca lu' Mozilla se invarte in jurul browserelor. Asta e cam tot. Atata fac. Normal ca o fac foarte bine. La fel si cu ACDSee. Si alte softuri.

Cand insa vrei sa faci un SO bun la toate, sa fie stabil si sigur ca un Linux, sa fie enjoyable ca un Mac, sa fie bun la joace ca o platforma dedicata, sa mai aiba si soft integrat de nivelul celor third-party, e extrem de greu. De aia nu se ridica la nivelul asteptarilor voastre si tot de asta e si cel mai utilizat SO world wide, cu toate minusurile sale. Plus ca nici nu se vrea a fi un sistem care sa nu foloseasca aceste softuri straine. Microsoft iti ofera o alternativa, nu neaparat cea mai buna, dar iti ofera una, in cazul in care chiar nu-ti permiti sa platesti pt altceva si nici nu vrei sa furi. Daca nu ai incotro, iti ofera un minim. Sincer, spuneti voi un alt SO care face tot ce poate face Windows.
Sau hai s-o lasam balta ca flame-ul is in the air, ma simt cu musca pe caciula si nici nu mi-am dat seama cand am devenit un militant extremist pro M$ :biggrin:
 
GNU/Linux

[...]
Sincer, spuneti voi un alt SO care face tot ce poate face Windows.
[...]
(Aproape) orice distribuţie de GNU/Linux. Care, pe deasupra, nici nu costă. Nu muşc (de obicei) la momeli d-astea, dar ai depăşit cu multicel pragul. Aici nu se fac afirmaţii d-ăştia.
 
Linuxul nu e tocmai un SO de jocuri. Si doar pentru chestia asta, spre deosebire de Linux care e scris doar in C [din cate stiu eu, nu sunt programator, voi stiti mai bine], Windowsul e scris in jdemii de limbaje. De ce? Pai ca sa poata face ceea ce Linuxul si alte sisteme nu pot. Hai sa nu exageram. Linuxul e bun, dar e bun la mai putine lucruri. Asta e. Ghinion.

Aici nu se fac afirmaţii d-ăştia.
Ori vrei sa ma dai afara, ori vrei sa-mi inchizi gura. Da-ma afara dar adevarul nu-l poti ascunde. Lumea nu e oarba. Nu toata lumea...
 
bro, Linux poate rula jocuri, si inca foarte bine. Atitudinea ta este de tipul "nu stiu, dar nici nu caut si condamn". Iti recomand sa folosesti cu incredere Gogu, ca uite ce chestii misto scoate la iveala...
 
bro, ai luat-o pe arătură, ca bizonul. Take a break, my friend. :wink:

haha, de ce ai sters? :smile:
Mac-ul chiar e o alternativa interesanta. Si nu e o problema asa mare de bani, nu e exagerat de scump.

@Neo: stiu de Cedega, stiu si de Wine, nu-i problema. Le-am incercat, doar ca nu doresc la nimeni sa ajunga sa le foloseasca :wink:
 
Am şters deoarece e o polemică stupidă, în care prefer să nu mă bag. Când îndrăznesc să spun că Linux e inferior pe desktop, că nu are finisajul sau timpul de reacţie ale unui Windows sau OS X, se trezesc toţi fanii.

Oricum, suntem în era în care SO devine secundar. Ce contează e ecosistemul de aplicaţii din jurul său. Ba chiar şi acesta pierde din importanţă pe măsură ce o mare parte din aplicaţii se mută pe Web.

Eu continui să privesc softul ca pe o unealtă. Îl folosesc pe cel cu care-mi rezolv mai bine treaba (unde "bine" e un termen vag definit compus din viteză, cost, confort etc.). Însă nu pot să neg că Windows XP SP2 şi ecosistemul său au ajuns mai departe decât aş fi visat şi că sunt cvasi-dependent de ele (pur şi simplu nu sunt atras de nici un alt sistem de operare încercat, în afară de OS X).
 
Sincer, spuneti voi un alt SO care face tot ce poate face Windows.
bro, scuze de exprimare, no offence, nu îmi aparţine, e un fel de formulă consacrată: "It's all about the apps, stupid". N-a fost niciodată despre sistemul de operare, ci despre ce aplicaţii ai pentru el. Dacă nu era aşa, MS-DOS nu rezista încă 10 ani după ce ar trebuit să fie istorie :smile:
Windows chiar nu face nimic remarcabil în acest moment, e doar individul care a fost la locul potrivit, în momentul potrivit :smile:

În fine, nu contează, pentru utilizatorul normal aplicaţiile alea sunt "Windows"-ul, deci ne-tehnic, ai dreptate :smile:

Acum revenind on-topic: cine a decis că trebuie să scriem cu ş şi ţ - s cu virgulă şi t cu virgulă? Ce-au s cu sedilă şi t cu sedilă? (BTW, pentru curioşi, cum arată ce scriu eu pe Windows XP? - chiar şi în paradis sunt belele :biggrin: ).
 
D-aia everybody loves Rabbit, nu? :biggrin:
Test de diacritice: ăĂşŞţŢîÎâÂ
Se vede vreunul deamboulea? :biggrin:

LE: merci, Gabriela :smile:
 
Back
Top