Întrebări pe care ni le punem de mult

Apropo, screensaver-ul mai are vreo utilitate pe monitoarele LCD? E vreo problema daca tin power settings pe turn off monitor la 5 minute, adica se poate considera ca-l frec prea tare daca il tot "reactivez"?
 
Apropo, screensaver-ul mai are vreo utilitate pe monitoarele LCD? E vreo problema daca tin power settings pe turn off monitor la 5 minute, adica se poate considera ca-l frec prea tare daca il tot "reactivez"?

Monitoarele LCD contin un tub cu neon. Aprinderea si stingerea repetata dauneaza ... are si el un regim termic.
E drept, nu e aceeasi cauza ca la un CRT.
Cind vor aparea LCD-urile cu LED-uri atunci nu va mai avea nici un rost.
 
MS Paint nu e bun.:smile:.
Nenii aia au tableta grafica, mult talent si timp liber. Mie imi trebuia sa fac un resize de la o poza de 990x461 la 375xcat_iese. A trebuit sa folosesc calculatorul, pentru ca MSPaint nu stie decat redimensionare in procente. Deci pentru mine e inutil.

Cum era dictonul ala: de gustibus... Daca Windows XP e un sistem de operare ok pentru uz zilnic, in schimb pentru add-on-urile sale exista o multime de alternative gratuite/mai ergonomice/mai utile/mai bune, numai sa ai timp sa cauti.
 
@Marius '95 si altii: Microsoft face de toate. SO, browser, firewall, file manager, photo viewer, multimedia player, discutatul Paint [lista continua pana ce te cam plictisesti], face pana si soft mai pretentios ca si clasa de utilizatori cum ar fi Movie Maker. Deci, o singura companie face singura cam ce fac toate celelalte la un loc. E normal ca softul integrat sa nu fie nu-stiu-cat de profi, ar fi si culmea sa faca un Paint mai bun decat Photoshop-ul lu' Adobe care numai cu chestii de genul asta [sau putine alte chestii interesante] se ocupa, ar fi de asemenea culmea sa-ti dea pe gratis ceea ce Adobe iti da contra 650euro. Ideea e sa-ti ofere ceva de baza, astfel incat install-ul de Windows sa fie utilizabil [si atat], nu "chel". Restul ramane la latitudinea utilizatorului, fiecare dupa preferinte si pretentii. Asa ca, scuzati-ma ca ma dau cu ursul, dar Microsoft poate merita pe alocuri respectat pt unele chestii, mai ales ca majoritatea ii folosim software-ul, nu? Gresesc cumva?

Nu cert pe nimeni, am simtit doar nevoia sa-mi spun parerea. Luati-o ca atare, considerati-o sau treceti peste ea.

PS: Paint.net e gratis si e peste Paint-ul Microsoftului. Il puteti folosi pe asta daca nu vreti sa dati cu banul. Desi cred ca multi preferam sa "cumparam" Photoshopul :smile:

In ceea ce priveste wallpaperele, am unul "HD" pe desktop [2560x1600] si nu ma omoara. Pe 1GB, nici daca stai fara wallpaper, tema clasica si fara efecte, nu simti vreo diferenta. E o chestie mai mult de obsessed-people, un placebo, un cum vreti voi sa-i spuneti. In utilizarea de zi cu zi nu te incurca/ajuta nici o alegere. Iar cei care-si cumpara placi video doar ca sa stea cu ochii pe bench-uri si cei care isi "tuneaza" sistemul de asemenea doar ca sa stea geana pe Task Manager, nu-si merita sistemele. Consider ca e risipa de hardware si de bani. Daca tot "ai cu ce", foloseste acel "cu ce". Ceva de genul mentalitatii SuperFetch-ului din Vista. Clever. Nu inovator. Doar clever.
 
Nu cere nimeni de la MsPaint sa fie un Photoshop killer. Ar fi si absurd. Da' un IrfanView/ACDSee killer macar in proportie de 50% s-ar putea.

Windows-ul vine absolut chel in aplicatii. Iar cele care sunt, sunt doar ca sa nu se zica ca nu sunt deloc.
 
De ce imi blocheaza explorer.exe un folder? Aveam un folder cu poze copiat pe desktop de pe un pendrive si am vrut sa le mut pe alta partitie. Pozele le-am mutat dar folderul nu, mesajul de eroare spunea ca inca il foloseste. La restart la fel. Cu unlocker l-a deblocat si l-am putut sterge.
 
Pentru că majoritatea foloseşte cele două softuri pentru funcţia de view.

Pentru că mi se pare una din cele mai inutile chestiuni care a fost marketata vreodată.
 
Windows-ul vine absolut chel in aplicatii. Iar cele care sunt, sunt doar ca sa nu se zica ca nu sunt deloc.
:hihi:
Trecand peste partea cu logica, sunt multi cei care folosesc IE, MSN mess, Picture&Fax Viewer, Windows Explorer [io nu-l folosesc mai deloc de ex. - TC], WMP, tool-ul de defragmentare implicit, firewall-ul integrat, Outlook Express-ul s.a.m.d. Nu poti spune ca Widows e chel in aplicatii. Are multe aplicatii si sunt chiar folosite de multi. Si faptul ca o aplicatie integrata concureaza cu una third-party, chiar gratuita fiind [IE vs Firefox] e o chestie. Nu intru in polemici, care e mai bun, dar cu totii stim cati sunt cei care folosesc IE. Asa ca, aplicatiile astea nu sunt acolo doar ca nu zici ca nu sunt, sunt inca preferate.

Inteleg ca dorinta ta e sa platesti 200euro pe un SO si sa ai implicit aplicatii profi ca Photoshop, ACDSee, Firefox etc, dar nu e posibil. Nu e nici normal. Nimeni nu lucreaza pe nasturi, ci pe bani. Vrei, platesti. Nu platesti, nu primesti. Sau furi. Alegi.
Windows nu va fi niciodata free sau opensource, luati-va gandul. E pe bani. Nu-ti place, nu folosesti. Folosesti, respecti. Sa judeci niste aplicatii care oricum iti vin pe gratis, e cel putin ciudat. Stii cum se zice: "calul de dar nu se cauta...". Foarte corect. Poate ca MS ar trebui sa livreze Windows cu adevarat chel, fara absolut nimic. Nici Explorer-ul sa nu-l dea. Poate asa lumea ar incepe sa aprecieze anumite lucruri.
 
Oricine apreciaza un wallpaper decat un ecran albastru. Tine de ruperea monotoniei, de look, de personalizare. Unii prefera un wallpaper, altii nu. Nu trebuie sa fii copil sa folosesti wallpaper. Parerea mea.

@Toranaga: Platesti Windowsul. Dara ai fi taxat pt fiecare soft in parte, ar trebui sa-ti vinzi masina.
 
Eu am explicat de unde mi-a venit intrebarea din capul paginii: fiul meu tot schimba wallpaper-ul si nu stie sa puna unul nou, ci doar sa aleaga din cele din Windows. Si sunt in rezolutie mica, nu umplu pagina si cu stretch arata rau.
 
Pai nu stie sa puna altul decat cele implicite sau nu vrea altul decat cele implicite? Ca nu e asa greu sa gasesti un wallpaper de rezolutie mare.

Acuma tu nu vrei sa faci nici un compromis. Sa folosesti wallpaper spuneti ca mananca resurse [:rolleyes:], dar totusi vrei wallpaper, si daca tot folosesti wallpaper, sa fie de rezolutie mare ca sa nu folosesti stretch-ul, lucru care ne intoarce la prima problema. Trebuie sa te hotarasti :smile:.
 
bro, Windows-ul nu vine cu nimic gratis. Totul se cumpără, Microsoft nu face cadouri utilizatorului. Fii sigur că dacă Windows-ul ar fi venit fără accesorii, ar fi costat mai puţin.

E la fel ca la cuţitul-minune de la teleshopping care costă 100 RON. Dar, pe lângă el, vin şi alte 3-4 produse absolut gratis; însă, fără ele, cuţitul-minune ar fi costat 60 RON.
 
Probabil Rabbit, dar daca ar fi sa iei fiecare aplicatie integrata in Windows si sa vezi cam cat ar costa licentele in parte, atunci SO-ul e cam pe gratis :biggrin:. In fine, sa trecem peste, caci ma trezesc cu vreun flame pe cap si n-am chef. E prea frumos afara.
 
Pentru că majoritatea foloseşte cele două softuri pentru funcţia de view.
Pentru că ACDSee este un adevărat bloatware. Pentru că şi pe un dual-core îi trebuie 1000 de ani ca să se deschidă, pentru că şi deschis rulează foarte greu, pentru că consumă multe resurse, pentru că are o groază de chestii total inutile utilizatorului obişnuit care doreşte să vizualizeze şi sau editeze la nivel de amator, pentru că mai este şi pe bani... comparat cu un progrămel foarte mic, rapid, stabil, care oferă multe facilităţi, gratis, cu o interfaţă grafică mult mai bine aranjată decât mai sus numitul. Şi cred că ar mai fi multe de spus... :smile:
 
Back
Top