Întrebări pe care ni le punem de mult

Orice fel de alunitze trebuie cauterizate ? Si alea mici mici mici ? :smile:

In alta ordine de idei, care tip de piele e mai expus la cancer, cea deschisa la culoare sau cea de care se lipseste bronzul imediat (sau e natural "creola") ?
 
Cand te nasti, vei muri. Daca rupi o alunita, vei muri. Orice faci - vei muri. Dupa o vreme, dupa cum spuneam :smile:
 
Orice fel de alunitze trebuie cauterizate ? Si alea mici mici mici ? :smile:

In alta ordine de idei, care tip de piele e mai expus la cancer, cea deschisa la culoare sau cea de care se lipseste bronzul imediat (sau e natural "creola") ?

1. Nu. Doar alunitele care isi modifica forma/dimensiunile/culoarea.
2. Cea deschisa.
 
OK. Hai să îi învăţăm ABCD-ul melanomului:

A sudden or continuous change in the appearance of a mole is a sign that you should see your doctor. The ABCD rule can help you remember the symptoms of melanoma:

c8_image_1.gif
A for Asymmetry. One half is different than the other half.
c8_image_2.gif
B for Border Irregularity. The edges are notched, uneven, or blurred.
c8_image_3.gif
C for Color. The color is uneven. Shades of brown, tan, and black are present.
c8_image_4.gif
D for Diameter. Diameter is greater than 6 millimeters.

Other Warning Signs:
• The appearance of a new bump or nodule
• Color spreads into surrounding skin
• redness or swelling beyond the mole
• pain
• tenderness
• itching
• bleeding
• oozing
• scaly appearance
http://www.melanomafoundation.org/prevention/abcd.htm

Acum, la unii ca mine, care-s plini de aluniţe congenital, aceste semne nu înseamnă acelaşi lucru ca la populaţia generală, care-şi poate număra pe degete aluniţele. Altfel ar trebui să fiu mort de mult, melanomul ucigând în circa 2 ani. No known cure.
 
Last edited:
Chiar ma gandeam ca ar cam trebui sa-mi parlesc si eu alunitele mai mari (sau alunele daca e sa o luam tehnic :tongue:), dar la cate am nici nu stiu cu care sa incep, plus ca m-ar rupe financiar operatiunea si nici nu stiu unde sa o fac...
 
Daca mergi la plaja expui cam tot corpul la soare. Taica-meu are vreo 2 alunite pe care si le tot "ascunde" (vorbesc de bobite, cele iesite in evidenta, nu cele plate de la nivelul pielii). Cam cat costa o cauterizare? E sigura (ma refer daca nu poate evolua spre cancer... dupa cum am auzit :confused:)?
 
Om tânăr, cu aluniţă mare, într-o zonă sensibilă, frecvent atinsă/frecată, dar niciodată rănită grav sau ruptă. După multe recomandări primite de la diverşi „specialişti”, merge la doctor. Aluniţa îi este cauterizată la recomandarea medicului, iar operaţia are un succes fulminant. Cu un mic detaliu: la scurt timp, omul moare de cancer.

Treaba se desfăşura acum ~20 de ani, presupun că medicina şi tehnologia specifică au mai evoluat de atunci.
 
Se spune ca exista peste 1000 de boli de piele cunoscute. Pentru 100 exista tratament. Si vreo 10 se vindeca. :smile: Ontopic: nu glumiti cu alunitele ca nu e bine. Si nu le confundati cu alte sute de dracarii benigne dar inofensive, care apar pe piele in cursul tumultuoasei Dvs. existente.
 
Cancerul nu este o boala care "'la scurt timp" omoara, displazia in sine apare cu mult timp inaintea aparitiei oricaror simptome decelabile. Mutatiile initiale ale celulelor sunt complet nedetectabile pana cand este MULT prea tarziu (adica acel cancer exista deja intr-o faza incipienta), iar asta vorbind de controale de rutina, nu de o tumora evidenta. Pe scurt: foarte probabil omul ala avea deja cancer intr-o faza incipienta, a ajuns prea tarziu la cauterizare.
 
O precizare: prea târziu şi incipient sunt cvasi antonime.

În cazul melanomului, dacă e genul nesimţit care creşte spre profunzime (şi pare nesemnificativ la suprafaţă), odată ce a depăşit 1,5-4 mm adâncime e cam adio. În plus, este cel mai cretin cancer, putând da metastaze până şi în musculatura inimii, sau stând inactiv chiar decenii, ca apoi să te omoare într-un an.
 
Tot ce se poate, ideea era că omul nu suferea vizibil de nimic până la acea cauterizare făcută aproape dintr-o toană, după care toată viaţa i s-a dus pe apa sâmbetei. Evident, nu mă refeream la cancer pulmonar. :smile:
 
Persoana de care spui avea melanom sau o alunita (alună dacă vreţi :smile: ) "normală"?
 
Last edited by a moderator:
Ce se întâmplă când îţi ţiuie urechea? Intră ceva în rezonanţă? Dacă da, cam ce frecvenţe/semnal (I mean, se poate provoca apariţia fenomenului)?
 
Back
Top