Întrebări pe care ni le punem de mult

Nu facem o afacere, să deschidem o spălătorie de gen în Bucureşti? :biggrin2:

Şi eu mă plângeam că nu găsesc aşa ceva când m-am mutat aici.
 
Aşa, şi? Dacă e musai, chemăm şi un psihiatru pe lângă noi, să avem un comitet director cât mai eterogen. :biggrin:
 
@Edis0n

Dezavantaje:
- drumul pana la spalatorie (pana ajung la subsolul blocului ca la americani mai e)
- caratul rufelor ude pana acasa (ca nu toate sunt compatibile cu uscatorul)
 
0) De ce SCSI se pronunţă „scazi”?

1) Pe rezultatul unei radiografii pulmonare apare (printre altele) Accentuarea desenului interstiţial peribronhovascular, perihilar, bilateral. Ce-nseamnă treaba asta şi care pot fi motivele?
 
0. Cine proununta asa, romanul ? Romanul are voie sa proununte cum vrea el, de exemplu copiator se pronunta xerox, gheata sport se pronunta adidas iar exemplele pot continua...

1. Aici m-ai incuiat. :biggrin:
 
1. Vrei explicatia simpla sau pe cea elaborata?
Pe cea simpla ti-o dau acum: n-avea doctoru' ce sa scrie la interpretare si a bagat si el acolo niste bla-bla-uri.

------------
Intrebare de la mine:
Am fost invitat la nuntile unor colegi. Cat de bine trebuie sa ma pregatesc financiar?
 
Aia îi întrebare retorică? Normal că vreau explicaţia elaborată! :smile: Cum am menţionat, mai erau scrise şi alte chestii (legate de scolioză, hiluri şi aortă :smile: ), deci mă gândesc că o fi văzut ceva din moment ce-o scris treaba aia cu desenul.

Legat de nuntă, cred că, în funcţie de cât sunt de apropiaţi colegii, ar trebui minim 50 de euro. Io nu prea mă duc la astfel de evenimente, dar am auzit vehiculându-se suma asta ca fiind minimă.
 
Am fost invitat la nuntile unor colegi. Cat de bine trebuie sa ma pregatesc financiar?
Obicei romanesc, iar solutia cu intrebarea pe forum, desi valida, spune cit de aiurea e acest obicei.

Un posibil raspuns: depinde de nivelul in care se invirt colegii. Anul trecut am fost la putine nunti (cei din generatia mea au deja copii), de la ~100 EUR per cuplu (la tara) la 200 EUR. Partea buna e ca nu e obligatoriu sa mergi daca nu iti place ideea sau ti se pare o suma mare pentru o nunta, eu personal nu am mers niciodata la nunta unui coleg de servici (nu am prieteni apropiati la servici, ci doar colegi), ci doar la fosti colegi de scoala, liceu etc cu care sunt prieten de 10-20 de ani (cu care ocazional am fost si coleg de servici, dar i-am considerat prieteni si nu colegi). In acel caz un cadou de nunta de 200 EUR nu mi se pare o povara prea mare, nu ai multi prieteni vechi si nu se insoara decit o data (in principiu :smile: ).
 
Pai atunci hai sa disecam:

accentuarea = adica imaginea e mai intensa - mai alba

desenul interstitial = pe imaginile bune se vede parenchimul pulmonar sub forma unor linii/dungi albe intretaiate ca o retea pe fondul negru dat de aerul din plaman.

peribronhovascular = adica in jurul bronhiilor si vaselor de sange. Vasele de sange si bronhiile se ramifica impreuna. O bronhie apar sub forma a doua dungi albe paralele cu un canal negru intre ele (daca este orizontala in planul imaginii) sau sub forma de cerculet alb cu mijlocul negru (daca este perpendiculara pe planul imaginii).

perihilar = adica in jurul hilului plamanului, locul pe unde intra in plaman bronhiile principale si vasele de sange.

bilateral = adica pe ambele parti / ambii plamani.

Descrierea ar putea indica o inflamatie a cailor respiratorii inferioare, dar totul este *foarte* relativ.
Lamurit?
 
Cred. Înţeleg că poate însemna o răceală/bronşită sau altceva asemănător şi nu ceva serios gen TBC sau alte minuni (ţinând cont şi de alte investigaţii care nu evidenţiază probleme)? :smile:
 
Corect. Eu, daca as primi rezultatul ala, as spune ca sunt complet sanatos. (Asta presupunand ca n-am simptome, gen tuse.)
 
0) De ce SCSI se pronunţă „scazi”?

1) Pe rezultatul unei radiografii pulmonare apare (printre altele) Accentuarea desenului interstiţial peribronhovascular, perihilar, bilateral. Ce-nseamnă treaba asta şi care pot fi motivele?
0) Pentru că americanii au avut nevoie de o pronunţie scurtă pentru SCSI (es-si-es-ai).

1) Probabil o reacţie de apărare la o infecţie a căilor respiratorii superioare. Nu m-aş agita, dacă pacientul e OK, clinic.
 
Back
Top