Întrebări pe care ni le punem de mult

Voiam sa intreb de fapt: "ce pasi trebuie sa urmez", adica "mergi la ambasada, iei un formular, completezi, interviu, etc.". FYI sunt angajat, dar muritor de rand. Vreau sa merg in vizita la unchiul de acolo.

1. Obţii o invitaţie de la unchiul din SUA (formular I-134), trimisă ţie sau ambasadei.
2. Plăteşti taxa de interviu la Banca Transilvania.
3. Îţi programezi interviul.
4. Completezi online formularul de aplicare şi ţi-l tipăreşti.
5. Te duci la interviu, cu cât mai multe dovezi care să ateste ce bine o duci în România şi cu invitaţia de la unchi.

FAQ: http://www.usembassy.ro/Romana/Visa_FAQ.html
 
Ce-a patit Liviu Dumitrascu de pe BestJobs (ani de zile am primit mailuri de la el :biggrin:)? Locul lui a fost luat de Mariana Galescu (?) si sincer, numele ei nu suna la fel de bine.
So... Where did he go?
 
Care e cea mai mare dimensiune a clusterului la NTFS astfel incat sa fie activa optiunea "compress files"? Stiu ca la 64K sigur nu mai este.
 
Liviu Dumitrascu a fost inca de la inceput la eJobs, nu la BestJobs, si inca trimite mailurile acelea.

E o chestiune de PR - sa nu vina mailul de la ceva obscur cum e office, ci sa vina de la o persoana cu nume. Nu ca ar sta el sa iti compuna emailul ala. :biggrin:

Uite adresa de la care primesc mereu emailurile de la eJobs:
"Liviu Dumitrascu / CEO eJobs - Primul serviciu de recrutare online din Romania. Lansat in 1999." <Liviu.Dumitrascu@(site-ul cu pricina).ro>
 
Last edited:
Care e cea mai mare dimensiune a clusterului la NTFS astfel incat sa fie activa optiunea "compress files"? Stiu ca la 64K sigur nu mai este.

Pentru clustere de 512, 1024, 2048 şi 4096 bytes poate fi folosită opţiunea de „File and folder compression”. Pentru 8, 16, 32 şi 64kB, opţiunea nu mai poate fi folosită. Poţi vedea asta în wizard-ul de creare a unei noi partiţii şi formatare NTFS.
 
[url=http://support.microsoft.com/kb/140365]Microsoft[/url] said:
The maximum default cluster size under Windows NT 3.51 and later is 4K due to the fact that NTFS file compression is not possible on drives with a larger allocation size. So format will never use larger than 4k clusters unless the user specifically overrides the defaults by using the /A: switch (for command line format) or by specifying a larger cluster size in the format dialog in Windows Explorer.
 
Tare aş vrea să ştiu şi explicaţia. Mi se pare o limitare dată de lipsa de resurse alocate pentru rezolvarea chestiunii, nicidecum de o barieră serioasă.
 
De ce nu există (sau există?) şi în România locuri din alea unde bagi fisa în maşina de spălat şi îţi speli rufele (în public)?
 
Aşa ceva există. În Cluj-Napoca, mai sus faţă de Liceul de Balet, este ceva asemănător, doar că tot timpu este un angajat care supraveghează şi vinde niste fise speciale sau setează el maşina.
 
Evident ca la noi, daca nu ar sta cineva cu ochii pe masini, ar veni un dashtept sa le aranjeza... Asa, de distractie. Am vazut atat de multa tiganie cand vine vorba de chestii accesibile (incluzand automatele de cafea, suc, telefoanele publice, etc.) incat mi s-ar parea de o prostie fara margini sa lasi echipamente scumpe (ca o masina de spalat industriala) nesupravegeate intr-un spatiu public.
 
Nu trebuie să stea cineva care să introducă fise pentru tine în maşina de spălat. Este nevoie doar de cineva care să supravegheze respectiva locaţie şi să ofere asistenţă, la nevoie.
Nu prea-mi vine a crede că prin alte părţi se lasă totul nesupravegheat pe motiv că ei sunt mai culţi şi mai respectoşi cu bunurile publice decât noi. Oriunde în lume există rău-voitori şi oriunde este cineva care supraveghează bunul mers al lucrurilor.

Pe de altă parte, cu ce naiba să pornim noi, poporul român, acele maşini. Nu avem o monedă atât de puternică încât să ajungă una singură. Trebuie un întreg trenuleţ. Nu-ţi porneşte nimeni o astfel de maşinărie, pentru vreo 15 minute, cu mai puţin de 5 lei :biggrin:

P.S. Apropo... un leu trebuia realizată monedă şi nu bancnotă. Părerea mea :smile:
 
Problema e un proverb romanesc care spune ca rufele nu se spala in public. Asa ca toti isi cumpara masini de spalat :smile:
 
Păi nu le speli în public, le speli în maşina de spălat, nu?
Deci:
  • 1 bucată maşină de spălat costă 1300 (aprox., al meu atât a costat)
  • în maşina de spălat industrială speli de >5 ori cât în cea domestică
  • 1 folosire a unei maşini de spălat la spălătorie costă nu ştiu cât, să zicem 5
  • 1300/5=260 ocazii de folosire, dacă considerăm că spălăm săptămânal,
  • 260/52 rezultă 5 ani.
  • În 5 ani te gândeşti că "ar trebui să schimb maşina de spălat".
  • Şi te loveşti de el (într-un apartament mic) de 2483 ori.
  • Şi mai plăteşti şi apa, canalizarea şi curentul aferente folosirii ei.
=> mai eficient e să ne spălăm rufele (unde există posibilitatea) în public.
 
Back
Top