Întrebări pe care ni le punem de mult

Intel promoveaza Dual Core pentru chestii de zi cu zi. In luni de zile de folosit zi de zi toate aplicatiile de birou si cate ceva in plus nu am sesizat nici o diferenta (inca mai am si un procesor single core ca referinta, nu pot spune ca m-am obisnuit eu si nu mai observ diferenta). Ultimul spor de performanta serios a fost cind am trecut de la 512 MB la 1 GB de RAM (a fost urias), ceva moderat de la HDD de 4200 rpm la 5400 rpm si densitate mai mare (e vorba de laptopuri), un pic cind am trecut la 2 GB si de atunci - nimic. Ieri mi-a luat aproximativ 4 ore sa imi mute 2 GB de email dintr-un .pst in altul, procesorul statea pe la 10%, cred ca pe un Celeron lua tot acelasi numar de ore - in afara de pret cum simt diferenta? Am incercat video encoding, procesorul statea pe la 80% in medie (pe fiecare core) si timpul total raportat era aproximativ egal cu al unui Athlon 64 low end de 60$.
 
Este şi normal că la un laptop limitarea principală este HDDul. Pe de altă parte, dacă nu faci codare, dar te joci, C2D este indispensabil în ultimul timp. Dacă faci codare dar te joci, a lua C2D, chiar şi cu 2GB RAM e o pierdere de timp dacă nu arunci în ciorbă şi 2xRaptor în RAID...
 
Sunt aplicaţii single-thread şi sunt aplicaţii multi-thread. Normal că primele nu vor avea nici un câştig de performanţă la folosirea unui procesor multi-core. Probabil ai folosit un astfel de encoder, nimic nou.

O.T. Suficient un cpu la 500mhz pentru filme, muzică, surfing? Glumeşti, sper :biggrin:
Bine, probabil depinde şi de utilizator. Una e să aştepţi să se deschidă player-ul în 30-40 secunde (cel audio) şi alta e să se deschidă în 3 secunde.
Una este să stea procesorul la 70% ascultând muzică, să mai navighezi pe website cu animaţii, să mai redactezi şi ceva în office... deja poţi să-ţi smulgi perii din creştetul capului. Dacă respectivul sistem mai are şi placa video integrată... haba-haba :smile:
A! Să nu mai vorbim şi de un antivirus că deja intrăm pe tărâmul imaginaţiei.

(mica relatare de mai sus se inspiră din întâmplări reale, desfăşurate pe un celeron 2400. sincer, chiar nu ştiu de unde am atâta răbdare)
 
hulubei, astea care îs acuma îs moi? :smile: Sau de la ce vine H din HDD? :tongue:

Da, ştiu (adică bănuiesc :smile: ) că te-ai referit la alea bazate pe memorii flash
 
Diferenţa dintre single- şi dual-core am văzut-o cel mai mult în momentul în care o aplicaţie neoptimizată dual-core folosea întreg procesorul (sau 50% din cel dual-core). Dacă în acel moment doream să fac altceva, fie deschiderea unei ferestre de browser, tastarea unei noi adrese sau deschiderea unui document, pe single-core trebuie să aştept câteva secunde bune, pe când dual-core-ul se mişcă instantaneu.

O consecinţă firească este faptul că prefer oricând o aplicaţie care lasă liber cel de-al doilea nucleu (deci single-threaded) pentru a putea să fac şi altceva în acel timp, şi asta cât mai comod. Nu mă afectează dacă un album este codat (în MPC :tongue:) în 5 minute în loc de 3 dacă în cele 5 pot să navighez comod pe net. Excepţie o fac codările video sau operaţiile de lungă durată, când prefer să stau o oră în loc de două (şi da, DivX este optimizat pentru dual-core, fiind aproape de două ori mai rapid decât pe un single-core similar).
 
Last edited by a moderator:
hulubei, in solid state disk drives nu poti sa separi solid de state :smile:. E ca si cum te-ai referi la RAM ca "memoria cu acces" :wink:.
 
"Solid state" - cu tranzistori, care pe urmă s-a extrapolat şi la "mulţi_tranzistori_înghesuiţi_pe_o_aşchie_mică_de_semiconductor", adică circuit integrat. Mai simplu - ce nu conţine tuburi cu vid.
 
De ce mereu femeilor le îngheaţă? Toată ziua cu zeci de perechi una peste alta? Bărbaţilor de ce nu le îngheaţă? Mai ales că suprafaţa radiantă e chiar mai mare!
 
hulubei le-a cautat pe toate la ce nu are cel care nu e ozzy si a facut o statistica... :biggrin:
Le ingheata ca sa ai tu ce sa "dezgheti" :wink: :tongue:.
 
@hulubei: le ingheata pentru ca au. Barbatilor nu le deoarece nu au. :tongue: Am observat ca femeile racesc mai usor acolo, dar le trece relativ repede. Daca noi racim - am pus-o mai urat.

PS: Nu ma intrebati de unde stiu asta. Nu's ginecolog/urolog.
 
Femeile răcesc mai uşor deoarece au uretra mult mai scurtă şi bacteriile de pe perineu (care provin din fecale, ergo intestinul propriu) le ajung în vezică mai uşor.

Frigul produce vasoconstricţie locală şi, deci, împiedicarea globulelor albe de a ajunge la locul crimei, favorizând infractorul (pardon, bacteriile).

Btw, nu cred că suprafaţa radiantă a penisului în stare flască e mai mare decât cea a vaginului. Plus că nu poţi compara protecţia oferită de un tegument cu cea a unei mucoase. Se mai adaugă şi că bărbaţii preferă inconştient temperaturi mai scăzute în zona respectivă, din simplul motiv că spermatozoizilor le place la 35, nu 37 grade.
 
Femeile răcesc mai uşor deoarece au uretra mult mai scurtă şi bacteriile de pe perineu (care provin din fecale, ergo intestinul propriu) le ajung în vezică mai uşor.
Numai în cazul în care femeia este neglijentă cu igiena în zona respectivă şi cu modul de wiping (not a joke).

Btw, nu cred că suprafaţa radiantă a penisului în stare flască e mai mare decât cea a vaginului. Plus că nu poţi compara protecţia oferită de un tegument cu cea a unei mucoase. Se mai adaugă şi că bărbaţii preferă inconştient temperaturi mai scăzute în zona respectivă, din simplul motiv că spermatozoizilor le place la 35, nu 37 grade.
Luând în consideraţie faptul că tegumentul penisului este la exterior iar mucoasa vaginală practic la interior, devine discutabil. Şi la frig nu există dilatare vulvară ca să poţi spune că suflă alizeul pe acolo :smile:
 
Back
Top