Întrebări pe care ni le punem de mult

Originally posted by hulubei
madhorsefuzzy, la fel de rău cum put încălţăminţile lor şi interiorul de la Logan?
hulubei am Logan fiind si membru aici.

Loganul poate are un miros de plastic mai ieftin cand il iei nou de la dealer in primele 2 saptamani, maxim 1 luna, dar sunt multi, printre care si eu care sunt sub impresia de masina noua. In plus mirosul nu este deranjant.

In schimb au ai mei un aspirator Vortex mic care pute si dupa 2 ani de la cumparare, eu unul preferand sa folosesc magadoia de Philips cu spalare & stuff din cauza asta.
 
Fără supărare, dar am în parcul auto de la serviciu multe maşini Logan. Şi ghici ce, până şi după un an miros. Loganul unui prieten de-al meu cumpărat între primele încă miroase. Iar cel puţin pe mine unul chiar mă deranjează acel miros, stomacului meu nu-i place ceea ce înseamnă că cel mai mare disconfort dintr-un Logan pentru mine este mirosul.
Pe altă parte trebuie să fiu sincer şi să spun că am întâlnit în parc şi un Logan care nu avea acel miros. Şoferul fuma ca turcu în el şi uneori mai şi uita să se spele zile/săptămâni bune la rând ceea ce mă face să cred că a influenţat ambianţa interioară.
 
Asta imi aduce aminte ca acum cel mult un an am vazut un sondaj de opinie in randul soferilor... era vorba de mirosul masinilor, cate de urat miros si cat timp persista acest miros. Guess what, masinile franceze (dar mai ales Renault) au iesit cele mai mirositoare, deci Dacia nu face decat sa urmeze linia companiei-mama. Asta o pot confirma si eu, cu un Megane2 care mai miroase dupa un an de zile (proprietarul s-a obisnuit si nu il mai simte dar eu, care urc doar ocazional in masina, nu il pot scapa) si un Peugeot 207 care totusi si-a pierdut aroma dupa vreo 6 luni. In contrast, pot spune ca un Citroen C4 nu mai mirosea dupa doar cateva luni, cand m-am urcat prima oara in el, iar o Skoda Octavia era aproape neutra olfactiv la nici doua saptamani. As mai adauga ca la showroom-ul Seat toate masinile aveau un puternic miros de plastic ieftin amestecat cu altceva sintetic... deloc placuta senzatia.

Deci nu aruncati cu pietre in Dacia (Logan) ca nu sunt singurii pacatosi. :smile:
 
Acum să nu fiu Toma dar şi Solenza miroase la fel iar mirosul persistă foarte mult timp, poate aproape 2 ani chiar.
Eu ştiam că sunt vestite maşinile Renault în special pentru miros numai că un Megane2 relativ nou (un an maxim) şi în care nu s-a fumat nu avea pic de miros.
 
hulubei, esti sigur ca nu e ceva psihologic sau de alta natura, ca de exemplu faptul ca tu esti mult mai sensibil la mirosul plasticului din Logan? Nu de alta, dar in Solenza de 2 ani si in Logan de 1 an si ceva mirosul de care vorbesti nu isi face simtita prezenta. La fel, intr-o duba Renault mirosul de nou, care si asa nu era nici pe departe deranjant, a disparut in mai putin de o luna.

Cred ca asta e ca si cum te-ai certa pe gustul mancarii, sau care sare e mai sarata.
 
bausto, nu era mai logic ca tu să ai insensibilitate la acele mirosuri?
Dubele de la Renault nu au mirosit sub nici o formă la câteva luni de când le cumpăraseră, miroseau şoferii în schimb ca naiba!

Am şi eu una care mi-am tot pus-o, genetic se transmit caracteristicile fizice, cele de inteligenţă, psihice, etc. dar oare se transmite şi un fond de cunoştinţe? Întreb asta pentru că spre exemplu puii de maidanezi mereu fug de oameni pe când cei de casă invers. Aici se poate să greşesc ca şi idee şi probabil e legată de domesticire mai mult. Dar am observat că multe animale care teoretic trebuiau să se sperie de anumite lucruri care acum ceva vreme nu existau şi implicit nici la scrierea codului lor, acum nu mai au nici o treabă şi le consideră cum pare şi normal din cotidian. Sau e doar în orice caz vorba de educaţie la locul faptei şi evoluţie firească a întregului regn animal?
 
Nu mi-am pus problema insensibilitatii mele (cu toate ca exista) pentru ca nu am auzit pe cei din jurul meu sa se planga.

Iar la a doua intrebare, tu vorbesti de instincte. Si alea se transmit genetic. Si apoi, ia tu un pui de maidanez cand are inca ochii lipiti si vezi daca se mai sperie de oameni.
 
Clio-ul meu a mirosit oribil luni de zila dupa cumparare, iar din cate stiu eu Top Gear a facut un sondaj din care cele mai urate mirositoare masini au iesit cele de la Renault. Cred ca asta spune multe :biggrin:
 
Un fond comun de cunostinte se transmite sub o forma sau alta. Zic eu. Altfel nu am fi invatat Legile lui Newton intr-a 9-a ci la masterat. Ok, nu e exemplul cel mai nimerit, incerc si eu, nu dati cu pietre.
 
Logan mirositor nu am vazut, insa Supernova miroase a leustean de la o posta, asta am vazut cam in toate.
Mai e mirosul ala de Oltcit, benzina, ulei si gaze, care te urmareste mereu, pe asta nu il uiti niciodata. Un prieten care avusese Oltcit, s-a urcat asta vara in al meu si a stat acolo in ea pana cand a disparut mirosul, zicea ca l-au pocnit amintirile, apoi ne-am urcat masina lui si am plecat la mare :smile:. Cred ca de fapt e mirosul de hidrocarburi care te face euforic.
 
Originally posted by maxu
Un fond comun de cunostinte se transmite sub o forma sau alta. Zic eu. Altfel nu am fi invatat Legile lui Newton intr-a 9-a ci la masterat. Ok, nu e exemplul cel mai nimerit, incerc si eu, nu dati cu pietre.

La muncă am două căţele care au fătat cam în acelaşi timp. Una din ele este foarte retrasă şi fricoasă, genul maidanez care are senzaţia mereu că cineva o să o ia la pietre. Cealaltă este o lipicioasă şi este şi destul de inteligentă (să nu zic şi parşivă). Puii lor deşi au cam crescut la comun seamănă fiecare destul de mult cu părinţii.
 
De unde fac si eu rost spre download de noul Cod Rutier? Pana acum am ajuns doar la Ordonanta de Urgenta 195 12/12/2002.
 
Probabil din acelaşi motiv pentru care în Biblie (de exemplu) se fac trimiteri către texte scrise în perioade mult diferite. :biggrin:
 
De ce la toate unităţile IDE cablul de date se montează cu banda albă spre mufa de alimentare, iar la unitatea FDD se montează în sens opus?
Ă? :biggrin:
 
Back
Top