Întrebări pe care ni le punem de mult

Aheam. Deci este un alt obicei importat de la americani. Credeam că, poate, are o semnificaţie anume care îmi scapă :biggrin:
 
Şi mie îmi scapă de unde ai scos-o pe asta cu importul de la americani :smile:. E mai bun importul de la chinezi or what?
 
Mi se pare logic asta. Se cheama prenume cu un motiv :biggrin:. In plus, prenumele este ce ma deosebeste pe mine de toti ceilalti din familia mea. Deci deocamdata trebuie sa ii intrebam pe cei care au hotarat ca prenumele este numele de botez ca sa rezolvam problema :wink:.
 
Originally posted by miahi
E mai bun importul de la chinezi or what?
Nu. Problema se pune altfel.
Ce era greşit în vechiul mod de a scrie/pronunţa numele de trebuia schimbat? Că era obicei comunist şi trebuie neapărat schimbat (cum s-au făcut cu destule lucruri) sau ce?

bausto, până acum explicaţia ta mi se pare cea mai realistă.
 
Densitatea datelor pe un platan la HDD a tot crescut, viteza de citire cam ba. La mărirea densităţii unui disc optic s-a simţit (viteza unui CD vs. DVD) în schimb la HDD de ce nu se întâmplă acelaşi lucru? E ca şi cum ai spune că ai comprimat un material încât densitatea lui s-a dublat, ai maşină cu care să-l transporţi la noua greutate şi ţevi care să suporte dar tu nu ai mărit fluxul decât cu 5-10%. De ce?
 
Multe obiceiuri comuniste trebuie schimbate. Gen furatu' de la CAP. Caută informaţii despre cum se scriau numele româneşti în 1920 şi mai discutăm.

hulubei, densitatea DVD/densitatea CD = ~6. Densitatea hdd-urilor nu a crescut dintr-o dată aşa de mult, ca să se observe, dar făcând o comparaţie între ATA IV 40GB cu 40 MB/s şi 7200.9 160GB cu 70 MB/s (ambele cu un singur platan) se observă totuşi o diferenţă.
 
Trebuie întâi să defineşti ce înseamnă plin şi ce înseamnă gol. Eu pot să fac un fişier de 140 de giga pe hdd şi să zic: hdd-ul e plin. Însă dacă fişierul conţine doar '0' hdd-ul e plin sau gol?

În altă ordine de idei, hdd-urile folosesc codări gen Manchester pentru păstrarea datelor, pentru că alte metode (gen separarea fiecărui bit scris) ar ocupa mult mai mult spaţiu. În plus, o mare parte din capacitatea reală a hdd-ului este folosită pentru identificarea zonelor de date şi pentru corecţii de erori (poate ajunge până la 25%, pentru a reduce numărul de cazuri când e nevoie de o recitire a zonei în caz de erori). Ca să facă lucrurile şi mai complicate, hdd-urile nu sunt standard. Fiecare producător poate avea propria metodă de codare, corecţie de erori şi aranjare a datelor. Din acest motiv există diferenţe de viteză scriere/citire între hdd-uri de la producători diferiţi care la prima vedere par identice (acelaşi RPM, aceeaşi densitate/platan).

În aceste condiţii, chiar dacă presupunem că greutatea unei zone magnetizate e diferită de greutatea unei zone nemagnetizate (sorry, n-am fost prezent la cursul ăsta de fizică), problema e pusă greşit şi nu are rezolvare clară.
 
Pai... Nu este nici o diferenta intre o sona magnetizata si una nemagnetizata, in termeni de greutate.
 
Eu zic să îi lăsăm şi lui IoanP un scop în viaţă. :tongue:

De ce esti rau? :biggrin: bausto
 
Originally posted by bausto
Pai... Nu este nici o diferenta intre o sona magnetizata si una nemagnetizata, in termeni de greutate.

Exact. Dacă polarizarea magnetică s-ar face cu transfer de masă, ar putea exista o diferenţă de greutate. Probabil infinitezimală. Busted! :wink:
 
Nu prea are unde sa se faca transfer de masa intr-o incinta aproape complet izolata de exterior. Si asta pentru ca masa care s-a pierdut la magnetizarea intr-un sens ar trebui sa fie recuperata la magnetizarea inversa. Deci ar presupune un rezervor pentru compusul magnetic ce acopera suprafata discului (cam ca la noile hard-uri Seagate si rezervorul de lubrifiant pentru capetele de scriere/citire :biggrin:).
 
De ce majoritatea cauta sa obtina viteza pentru PC prin frecventa procesorului? Din experienta mea, viteza iti este data de un hard rapid si un RAM mare (indiferent de latenta). Ganditi-va ca un lant este atat de puternic pe cat cea mai slaba veriga.
 
Pentru ca se merge pe ideea preconceputa ca procesorul este creierul calculatorului, deci si cea mai importanta componenta. Mai este (sau mai degraba era) un modalitate de a arata celorlati "cine e mai tare" prin frecventa.
Este o mentalitate care incepe sa se schimbe. Deja oamenii acorda foarte mare importanta placii de baza, RAM-ului si hardului. Cei care inca mai merg pe frecventa procesorului si cam atat sunt cei neinformati care cumpara sisteme din Cora.
 
De fapt echilibrul unui sistem este idealul. Depinde şi la ce foloseşti sistemul, ce vrei de la el. Gamerul va căuta o placă video 3D mai puternică, memorie mai multă şi mai rapidă, cinefilul va dori o placă de captură mai bună şi hard mai rapid, plus un procesor bun pentru encoding, autocadistul sau corelarul va dori memorie gârlă, procesor a-ntâia şi placă grafică 2D profi etc...
 
Pe un Windows 2003 Server mă pot conecta cu Remote Desktop Connection fără să deloghez uzerul care lucra pe respectivul computer local. Ba chiar pot să mă loghez şi lucrez simultan cu mai multe persoane. Pe Windows XP nu pot face acest lucru. Ţine de o setare de care nu m-am prins eu sau e o limitare a lui XP în faţa lui 2003?

Later edit: uneori am mai mult noroc când mă dau cu google. Citesc şi văd dacă mai este nevoie de răspuns sau nu. De fapt pentru întrebarea iniţială răspunsul este NU. XP nu ştie multiuser decât dacă îţi bagi nasul să-l modifici.
 
Nu mai sunt la modă chiloţii de damă de se poartă tot mai rar sau e altul motivul şi nu-mi pot dau eu seama ce?
 
Back
Top